آکادمی آموزش پرورش قارچدانش افزایی در حوزه قارچ

بيماری مايكوگون

بر اساس نتایج تحقیقات و بررسی منابع علمی، منابع انتقال اسپورها و میسلیوم قارچ مخرب مایکوگون عبارت‌اند از:

۱-خاک‌پوششی
۲-ویزیتورها
۳-کمپوست
۴-واحدهای آلوده مجاور
۵-حیوانات، پرندگان و حشرات

ابتدا در رابطه انتقال از طریق خاک‌پوششی صحبت می‌کنیم. غالباً اسپورها و یا میسلیوم این قارچ با خاک‌ پوششی به مزرعه شما وارد می‌شوند. اگر از آلوده نبودن خاک‌پوششی خریداری‌شده مطمئن نیستید، خودتان باید خاک‌پوششی را قبل از استفاده، حتماً پاستوریزه کنید.

چگونه ممکن است خاک‌پوششی خریداری‌شده حامل اندام‌های تکثیری مایکوگون باشد؟

اگر در ترکیب خاکی که می‌خرید، کمپوست مصرف‌شده استفاده‌شده باشد (خیلی از شرکت‌های تولیدکننده قارچ، خاک‌پوششی خود را از ترکیبی از کمپوست مصرف‌شده و خاک پیت خارجی تهیه می‌کنند، و همین ترکیب را پس از پاستوریزاسیون می‌فروشند)، و اگر سالن‌های شرکتی که خاک را به شما می‌فروشد، آلوده به مایکوگون باشد و خاک‌پوششی به خوبی پاستوریزه نشود، می‌تواند از طریق این خاک‌پوششی خریداری‌شده به سالن‌های کشت شما منتقل شود. چون در کمپوست مصرف‌شده این شرکت اندام‌های تکثیری آن وجود دارد.

به نظر بنده بزرگ‌ ترین عامل انتقال مایکوگون به واحدهای جدید در ایران، از طریق مذکور است. حتی اگر شرکت مذکور در فوق، خاک را خوب پاستوریزه کند، بازهم اسپورهای  موجود در فضای آن شرکت روی کیسه‌ های خاک می‌نشینند و بعد از ماشین‌سواری مجانی، همراه کیسه‌های خاک، مهمان مزرعه شما می‌شوند.

آیا خاک‌های پیت ایرانی که از آبرفت‌ها و باتلاق‌ها استخراج می‌شود، می‌تواند آلوده به مایکوگون باشد؟

جواب بلی است. خاک‌های پیت ایرانی هم به‌صورت طبیعی ممکن است آلوده به مایکوگون باشند. به‌هرحال در طبیعت هر جا قارچ دکمه‌ای می‌روید، مایکوگون هم به‌عنوان یک پارازیت وجود دارد، اما فراوانی و تراکم آن نسبت به مزارع قارچ آلوده به مایکوگون، کمتر است. این خاک هم اگر قبل از بسته‌بندی پاستوریزه نشود، می‌تواند منبع آلودگی باشد.

تهيه و تنظيم: دكتر محمدفارسی
امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت قارچ خوراکی قیمت قارچ خوراکی
دکمه بازگشت به بالا