قارچ خوراکی گرانتر از خاویار


طلای سفید؛ قارچ گرانترین غذای دنیا
ترافل یا همان قارچ دنبلان بهعنوان گرانقیمتترین غذای سال ۲۰۱۶ شناخته شد بهطوریکه ارزش این غذا از ماهی خاویار هم بیشتر بوده است. در سال ۲۰۱۶ الماس خاویار باقیمت ۲۵ هزار دلار ارزشگذاری شده بود در حالی که قیمت قارچ ترافل به ارزش ۱۶۰ هزار و ۴۰۶ دلار شناخته شد.
سرشار از پروتئین
این قارچ در عمق ۳۰ سانتیمتری در خاک و نزدیک به گیاهان و درختان میروید قارچ دنبلان یا ترافل دارای بیش از ۱۵ نوع پروتئین و ویتامین است و اندازه این قارچ از یک فندق تا یک پرتقال است و همچنین این قارچ شکلی شبیه سیبزمینی دارد.
در ایران در شهرستان مانه و سملقان رویش این قارچ دیده شدهاست؛ اما محل رشد اصلی این قارچ که به آن عنوان طلای سفید هم دادهاند معمولاً در منطقه آلبا در شمال ایتالیاست که مردم این منطقه با کمک سگهای خود سعی در پیدا کردن این قارچ دارند.