یک شرکت بلژیکی روی تفالههای قهوه قارچ صدفی پرورش میدهد. این رویکرد از آنجا مورد توجه قرار گرفت که دورریز تفاله سالانه قهوه فقط در بروکسل 15 هزار تن برآورد شد. تفاله قهوه، پسماند قهوه پس از دم کردن آن در آخرین مرحله آمادهسازی قهوه است.
شرکت “PermaFungi” به بازیافت قهوه پرداخت و امروزه میتواند بیش از ۲۰ تن از ۱۸ میلیون تن تفاله قهوه تولید شده در سال را بازیافت کند. او هم اکنون از این تفاله برای پرورش قارچ استفاده میکند و ماهیانه بیش از دو هزار کیلوگرم قارچ توسط این شرکت کشت و برداشت میشود.
به گزارش هاگ به نقل از عصر ایران به نقل از رویترز، این شرکت از پسماندهای تولید قارچ نیز قطعات و کاشیهای عایق می سازد.
“جولیان جکت”(Julian Jacquet) یکی از بنیانگذاران این شرکت گفت: قارچ میتواند تفالههای قهوه را تجزیه کند و از نیتروژن، هیدروژن، اکسیژن و کربن آن استفاده کند و از این روش برای بدست آوردن آنچه نیاز دارد استفاده میکند.
پس از حدود دو هفته در یک اتاق تاریک و مرطوب، کیسهها به فضای روشنتری آورده میشوند، جایی که قارچها شروع به جوانه زدن میکنند. پس از برداشت، افراد قارچها را به فروشگاهها و رستورانهای ارگانیک تحویل میدهند. این یک فرآیند چرخهای است که در آن محصولات جانبی به جای هدر رفتن مجددا استفاده میشوند.
هر سال، مصرف کنندگان قهوه در سراسر جهان حدود شش میلیون تن تفاله استفاده شده تولید میکنند. در سال ۲۰۱۸، این شرکت ۳۹ تن از آن را بازیافت کرد.
این حرکت در پاریس، هم توسط سرآشپز ستارهدار “سیمون زانونی”(Simone Zanoni) دیده میشود؛ با این تفاوت که از تفالههای قهوه برای استفاده در غذاهایی مانند تورتلی قارچ استفاده میکند.
بسیاری از صنایع قرنهاست که از ساختار “بخر، بپز، دور بریز” پیروی میکنند و به جمع آوری میلیونها تن زباله که هر ساله به محلهای دفن زباله ختم میشود، کمک میکنند. هدف این سیستم پرورش قارچ، دور شدن از این فرآیند خطی و حرکت به سمت مدل چرخهای است.
برای دریافت مشاوره در زمینه پرورش قارچ به کلینیک هاگ مراجعه نمایید، و یا در تالار گفتگو درباره خلاقیتهای خود به بحث و چالش با دوستان خود بپردازید.