کتابخانهکتابخانه آنلاین

مقدمه‌ای بر پرورش قارچ خوراکی / قارچ چیست؟

کتاب راهنمای پرورش قارچ صدفی (بخش اول /فصل یک)

کتاب راهنمای پرورش قارچ صدفی (بخش اول /فصل یک)

برای این که بدانیم قارچ خوراکی چیست، باید بدانیم که این نوع قارچ در حقیقت یک ماکروفنگوس با بدن میوه‌دهی مشخص است که می‌تواند در روی زمین یا زیر زمین باشد.

قارچ ماکرو چیست؟

قارچ‌های ماکرو دارای بدن‌های میوه‌دهی بزرگی هستند که با چشم غیرمسلح دیده می‌شوند و با دست می‌توان آن‌ها را برداشت» (چانگ و مایلز، 1992). در معنای محدود، کلمه قارچ نیز فقط به بدن میوه اشاره دارد.

قارچ‌های ماکرو به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

قارچ‌ها در گذشته به Kingdom Plantae طبقه‌بندی می‌شدند، اما اکنون به دلیل ویژگی‌های قارچی منحصربه‌فرد که خط مشخصی از حیوانات یا گیاهان ترسیم می‌کنند، به Kingdom Fungi تعلق دارند. برخلاف گیاهان سبز، قارچ ها هتروتروف هستند، یعنی بدون داشتن کلروفیل، نمی‌توانند مواد مغذی را با فتوسنتز تولید کنند، اما مواد مغذی را از منابع بیرونی می‌گیرند. بیشتر گونه‌های قارچ تحت Basidiomycota و Ascomycota، در زیر سلسله قارچ‌ ها قرار دارند.

اجزای قارچ ماکرو چیستند؟

قارچ‌ها توسط هاگ ​​(مشابه دانه برای گیاهان) رشد می‌کنند. در شرایط مناسب، هاگ‌ها به ریسه‌ها (که مجموعاً میسلیوم نام دارند) جوانه می‌زنند.

میسلیوم‌ها رشته‌ای هستند و به طور کلی با چشم غیر مسلح دیده نمی‌شوند. ریسه‌های جوانه زده میسلیوم‌های اولیه و سپس میسلیوم‌های ثانویه را از طریق پلاسموگامی (همجوشی ریسه) تشکیل می‌دهند. آنها مواد مغذی را از بستر (مشابه خاک برای گیاهان) جمع کرده، بستر را کلونیزه می‌کنند.

هنگامی که توسط دما، رطوبت و غیره تحریک می‌شود، کلنی میسلیوم تحت شرایط خاصی پین‌ها را تشکیل می‌دهد و به بدن میوه (مشابه میوه برای گیاهان) تبدیل می‌شود.

میوه‌های جوان را پین (مشابه جوانه برای گیاهان) می‌نامند. پین‌ها به یک کلاهک و ساقه متمایز می‌شوند و بدن میوه را تشکیل می‌دهند.

در زیر کلاهک، هاگ‌ها در گیل‌ها تولید می‌شوند و برای تولید نسل بعدی هاگ آزاد می‌کنند.

اجزای قارچ
اجزای قارچ ماکرو

مراحل چرخه رشد قارچ چیست؟

اکنون که فهمیدیم قارچ خوراکی چیست بیایید با چرخه زندگی قارچ آشنا شویم، که به دو مرحله تقسیم می‌شود: رشد رویشی و زایشی.

رشد رویشی نشان‌دهنده رشد خطی میسلیوم‌های قارچی است که اجزای بستر پیچیده را در مولکول‌های ساده‌تر حل کرده و آنها را به عنوان مواد مغذی جذب می‌کند.

هنگامی که دمای پایین، رطوبت زیاد، اکسیژن زیاد و گاهی اوقات نور ارائه می شود، میسلیوم‌ها رشد رویشی را متوقف می کنند و شروع به تولید بدن میوه می‌کنند که ما آن را “قارچ” می‌نامیم. این رشد زایشی است.

پرورش قارچ توسط انسان‌ها را در حقیقت می‌توان تمرین به دست آوردن بدن میوه با تکرار مصنوعی این دو مرحله رشد دانست. این کار مستلزم درک کافی در مورد شرایط بهینه رشد هر گونه قارچ و چگونگی ایجاد محیط مساعد برای رشد رویشی و زایشی قارچ است.


اگر عاشق دنیای قارچ شده اید و مایل هستید اطلاعات بیشتری در این رابطه به دست بیاورید، میتوانید مقالات زیر را مطالعه نمایید:

اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره قارچها و انواع آن داشته باشید، می‌توانید به مقاله قارچ چیست مراجعه کنید، در صورتی که در این زمینه سئوالی دارید میتوانید در قسمت تالار گفتگو سئوال خود را مطرح کنید تا متخصصان به شما پاسخ دهند.

 

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا