اخبار عمومی و گزارش

کشف ۶۱۹ کیلوگرم قارچ ترافل در گلستان

619 کیلوگرم قارچ ترافل حین قاچاق کشف و ضبط شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: ماموران یگان حفاظت این مجموعه امسال ۶۱۹ کیلوگرم قارچ ترافل (قارچ دنبلان) که به صورت غیرقانونی از عرصه‌ های جنگلی استان برداشت شده بود را در حین قاچاق به سایر نقاط کشور کشف کنند.

عبدالرحیم لطفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:‌ قارچ ترافل به عنوان نوعی قارچ خوراکی گرانقیمت و کمیاب که در زبان محلی به نام دُنبَلان مشهور است به طور معمول بهار و تابستان در مناطق جنگلی دارای پوشش گیاهی انجیلی، بلوط و ولیک رشد می‌کند.

وی رویشگاه اصلی این قارچ خوراکی را جنگل‌ های شمال از گیلان تا گلستان اعلام و بیان کرد: برداشت این قارچ از اسفند ماه آغاز شده و تا شهریور ادامه می‌یابد و مردم محلی با توجه به قیمت بالای قارچ ترافل (دنبلان) برای کسب درآمد با تخریب ریشه درختان اقدام به برداشت غیر قانونی این ماده خوراکی می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ادامه داد: بر اساس اعلام سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از نیمه دوم سال ۹۸ برداشت قارچ ترافل از جنگل‌ها ممنوع اعلام شد اما با مجرمان آن برخوردی صورت نمی‌گرفت تا اینکه در اواخر سال گذشته با پیگیری اداره حقوقی این سازمان و قوه قضایه راهکارهای قانونی به دادگستری استان‌ها ابلاغ شد که طبق آن برای جمع‌ آوری کنندگان این قارچ قرار مجرمیت صادر و اعمال می‌شود.

لطفی افزود: بر این اساس نیروهای منابع طبیعی با گشت زنی در جنگل‌های هیرکانی در صورت مشاهده یا دریافت گزارش جمع آوری قارچ ترافل، حمل، خرید و فروش آن اقدام به شناسایی و دستگیری متخلفان و معرفی آنان به دستگاه قضایی می‌کنند.

وی تصریح کرد: امسال در مجموع ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی استان توانستند ۵۴۹ کیلوگرم قارچ ترافل قاچاق به ارزش حدود ۱۳ میلیارد ریال را در شهرستان‌های آزادشهر، مراوه‌تپه و مینودشت کشف کنند و در این رابطه ۶ متهم دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اضافه کرد: آخرین مورد مربوط به شب گذشته است که ماموران یگان حفاظت در بازرسی از محموله‌های جنگلی در ایست و بازرسی تیل آباد آزادشهر موفق به کشف ۵۷۰ کیلوگرم قارچ ترافل در حال حمل از مینودشت به تهران شدند.

لطفی با تاکید بر اینکه جمع آوری این گونه قارچ‌ها به جنگل‌های منطقه خسارت‌های غیرقابل جبرانی وارد می‌کند از مردم استان خواست در صورت مواجه شدن با چنین افرادی، موارد را به سامانه ۱۵۰۴ یا ۱۳۹ اطلاع دهند.

محدوده زیستگاهی ترافل در حوزه شرق گلستان به ویژه گالیکش است هر چند در مناطقی از مینودشت، علی آباد کتول و گرگان نیز رویش این قارچ گزارش شده است. برداشت بی رویه و غیر اصولی قارچ ترافل توسط افراد محلی و سودجویان به دلیل قیمت بالای آن به معضلی برای مناطق جنگلی استان تبدیل شده است که جنگل های هیرکانی را در معرض خطر قرار داده.

از این قارچ در صنایع داروسازی، تولید روغن های معطر، صنایع غذایی و رستوران ها استفاده می شود و به سبب کمیاب بودن، متقاضیان برای خرید آن بهای گزافی پرداخت می‌کنند که قیمت بالای ترافل جوامع پیرامون این زیستگاه‌ها را وادار به هجمه و دست اندازی به این ثروت الهی کرده است.

گلستان با مساحتی در حدود ۲ میلیون و ۱۹۲ هزار و ۱۳۰ هکتار از شمال با ترکمنستان، از شرق با خراسان شمالی، از غرب با مازندران و جنوب با سمنان همسایه است.

اراضی زیر پوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزون بر یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۲۴۴ هکتار بوده که شامل ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع (شمال استان)، ۲۰ هزار هکتار اراضی ساحلی و اراضی مستثنیات و ۶۲ هزار و ۴۲۰ هکتار اراضی موات است.

اخبار عمومی و گزارش صنعت قارچ را در هاگ بخوانید.
3.7/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا