بیماری‌ های قارچ خوراکی

شناسایی فاکتورهای بیماری لکه قهوه‌ای قارچ دکمه ای

نمونه برداری از کلاهک قارچ‌ های دارای علائم مشکوک در سال ۱۳۹۰ صورت پذیرفت

بیماری لکه قهوه‌ای قارچ خوراکی دکمه‌ای سفید (Agaricus bisporus) در سال‌های اخیر به عنوان یک بیماری شایع در سالن‌های پرورش قارچ ایران و جهان ایجاد مشکل نموده است.


علائم بیماری لکه قهوه‌ای به صورت لکه‌های کوچک قهوه‌ای، سوختگی قهوه‌ای و کلاهک‌ های پوسیده که حالت لزج و چسبناکی دارند مشاهده می‌شود. باکتری Pseudomonas tolaasii به عنوان عامل اصلی ایجاد لکه قهوه‌ ای مطرح است. اما در منابع همیشه بیش از یک میکروارگانیسم به عنوان عامل لکه قهوه‌ای معرفی می‌شود. نمونه برداری از کلاهک قارچ‌ های دارای علائم مشکوک از استان‌های البرز، خراسان رضوی، تهران، سمنان و قزوین در سال ۱۳۹۰ صورت پذیرفت.

آزمون های انجام شده

آزمونهای مختلف بیوشیمیایی، فیزیولوژیکی، تغذیه‌ای و تکثیر ناحیه یک کیلو بازی از16S rDNA با استفاده از آغازگرهای رفت و برگشت (Ps-F, Ps-R) مشخص نمود که جدایه متعلق به جنس Pseudomonas و گونه Pseudomonas tolaasii هستند. آزمون اثبات بیماریزایی جدایه ها بر روی کلاهک قارچ تکمه‌ای درجات مختلفی از شدت بیماریزایی را در بین جدایه ها نشان داد.

با بررسی برخی از فاکتورهای بیماریزایی مشخص گردید جدایه هایی که بیشترین توان بیماریزایی را دارند از قدرت تولید سیدروفور پایووردین بالاتری برخوردار هستند. در هیچ یک از جدایه ها ارتباط مستقیمی بین تولید سایر فاکتورهای بیماریزایی باکتری‌ها از جمله تولید بیوفیلم، تولید تولاسین، تحرک و تولید سیگنال Pseudomonas quinolone signal (PQS) مشاهده نشد. نتایج این تحقیق نشان داد که در باکتری Pseudomonas tolaasii، همانند اغلب سودوموناس ها، PQS وجود دارد اما نقش واقعی آن مشخص نیست.

دانلود فایل اصلی مقاله

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیماری‌های قارچ خوراکی با هاگ همراه باشید.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا