تعطیلی واحدهای تولیدی قارچ خوراکی

طی ماههای اخیر به دنبال اطلاع رسانی نادرست برخی رسانهها مبنی بر مسمومیت قارچهای وحشی سمی، جوی ایجاد شد که قیمت قارچ خوراکی به شدت در بازار سقوط کرد.
به گزارش خبرگزاری هاگ- این مقام مسئول در ادامه توضیحات خود ضمن اشاره به این مطلب که در ماههای اخیر هر کیلو قارچ خوراکی با نرخ ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان در بازار عرضه میشد، افزود: این شرایط موجب شد که تعدادی از واحدها اقدام به خرید کامپوست نکنند و این مسئله در کنار افت چشمگیر راندمان واحدهای تولیدی از ۲۵ به ۱۶ درصد ناشی از گرمای شدید فصل تابستان منتج به کاهش شدید تولید و عرضه قارچ در بازار شد.
شرایط فعلی
بر اساس گفتههای افشار، علیرغم کاهش عرضه محصول، هر کیلو قارچ با نرخ ۷۵۰۰ تومان ناشی از مقاومت دلالان در بازار به فروش میرسد و این در حالی است که بر اساس آخرین محاسبات در مردادماه سال گذشته، قیمت تمامشده هر کیلو قارچ بدون احتساب سود تولیدکننده ۶۸۰۰ تومان اعلام شد.
این مقام مسئول در توضیح شرایط تولیدکنندگان در این روزها، اضافه کرد: در ماههای اخیر هر یک از واحدهای تولیدی روزانه بازیان ۲۵ میلیارد تومانی روبهرو بودند، به همین دلیل خیلی از واحدها تمایلی به خرید مواد اولیه از جمله کامپوست نداشتند که این امر در کنار تعطیلی برخی واحدهای تولید منجر به افت شدید تولید قارچ شد.
وی از تعطیلی ۴ واحد بزرگ تولیدکننده قارچ در منطقه هشتگرد خبر داد و گفت: یک واحد بزرگ در شهریار نیمه تعطیل است، ضمن آنکه یک واحد آماده بهرهبرداری در رباطکریم به دلیل شرایط بازار اقدام به خرید کامپوست نکرد.
چالشهای پیش روی تولیدکنندگان
رئیس هیئتمدیره انجمن پرورشدهندگان قارچ خوراکی با اشاره به این موضوع مهم که تولیدکنندگان در پرداخت اقساط با مشکلات متعددی روبهرو هستند، افزود: به راین اساس طی نامهای از معاونت امور باغبانی تقاضا کردیم شرایطی فراهم شود تا بدهی تولیدکنندگان استمهال شود و پرورش دهندگان بتوانند به امر تولید ادامه دهند.
افشار با اشاره به اینکه تولیدکنندگان برای دریافت وام از بانکها با موانع متعددی روبهرو هستند، بیان کرد: با توجه به آنکه تولیدکنندگان به دلیل کمبود نقدینگی به دنبال استقراض از بانکها هستند، اما بانکها شرایط سختگیرانهای نظیر تسویهحساب کامل بدهی مالیاتی، تأمین اجتماعی و دارایی از تولیدکنندگان تقاضا دارند و این در حالی است که اگر واحدهای تولیدی مشکلی ازنظر نقدینگی نداشتند، برای خرید مواد اولیه خود و سرمایه در گردش به دنبال استقراض از بانکها نبودند.
طبق سخنان این مقام مسئول، شرایط دشوار از سوی بانکها برای اخذ تسهیلات به پرورشدهندگان قارچ کار را بهجایی میرساند تا آنها از ادامه تولید منصرف شوند.
محمدحسن افشار در اختتامیه سخنان خود به این نکته اشاره کرد: با توجه به آنکه ۴۰ هزار نفر بهطور مستقیم و ۴۰۰ هزار نفر غیرمستقیم در این صنف فعالیت میکنند؛ بنابراین با تعطیلی واحدهای تولیدی فاجعه بزرگ در اشتغال رخ خواهد داد به همین دلیل تقاضا داریم که اگر قرار است بانکها تسهیلاتی برای ادامه تولید در اختیار پرورشدهندگان قارچ قرار دهند، اقدام به حذف مقررات و قوانین دست و پاگیر کنند.