اخبار علمی حوزه قارچ

قارچی برای افزایش طول عمر

با قارچ گانودرما زندگی طولانی داشته باشید

برخی معتقدند مصرف قارچ گانودرما منجر به افزایش طول عمر افراد خواهد شد. این قارچ دارای خاصیت ضدالتهابی و تقویت سیستم ایمنی بدن است. قارچ جاودانگی در رده اَبَر غذاها(superfood) دسته‌ بندی می‌شود و کشف خاصیت درمانی آن به 100 سال پیش از میلاد مسیح برمی‌گردد.

 

به گزارش هاگ از موارد استفاده از قارچ گانودرما در طب سنتی می‌توان برای درمان بی‌خوابی، تنگی نفس، تقویت حافظه،بیماری‌های کلیه و کبد، ورم مفاصل، آسم نام برد. یافته‌های حاصله از مطالعات علمی انجام‌شده در رابطه با خواص این قارچ نشان می‌دهند که برای تقویت سیستم ایمنی بدن افرادی که دارای بیماری هستند بسیار مفید است. البته در بدن افرادی که سالم هستند تأثیری ندارد.

 

قارچ گانودرما ، که به آن ری-شی و جان افزا نیز گفته می شود نوعی قارچ است . این قارچ در مناطق گرم و مرطوب آسیا رشد می کند. سالیان زیادی است که از این قارچ در طب سنتی شرقی استفاده می شود و به آن پادشاه گیاهان دارویی می گویند.

بازار مالی قارچ گانودرما در بازار جهانی

تجارت قارچ گانودرما یا قارچ ریشی دارای بازار جهانی حدود ۲٫۱۶ میلیارد دلاری است؛ یعنی چیزی حدود ۲ درصد از میزان کل فروش مواد غذایی در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است.

بر اساس آخرین گزارش‌ها دانشمندان در یک آزمایش، محصولات قارچ جاودانگی ۲۰ کارخانه را که شامل قرص، کپسول، چای و دیگر محصولات مصرفی آن هستند را به همراه ۱۷ کیت پرورش این قارچ مورد آزمایش و بررسی قرار داده‌اند.

به دنبال این بررسی‌ها متوجه شده‌اند که هیچ‌کدام از این محصولات تجاری خالص نیستند و گونه‌های دیگری از قارچ‌ها در تولید و تهیه آن‌ها استفاده‌شده است. تنها یکی از کیت‌های پرورش قارچ گانودرما حاوی G. lucidum خالص بود و ۸۶ درصد بقیه محصولات شامل نوعی دیگری از قارچ گانودرما به نام G. lingzhi بودند.

طرز استفاده از گانودرما در سفرهای غذایی

این قارچ بو و طعم دل‌پذیری ندارد و خام آن قابل خورده شدن نیست. در کشورهای مختلف بغیر از شرق آسیا (چین، ژاپن و کره) این قارچ بصورت ترکیب با خوردنی‌ها یا دمی‌های مختلف به‌ خصوص قهوه گانودرما مصرف میشود. تحقیقات اولیه نشان از این دارد که مصرف عصاره قارچ ریشی روزانه به مدت ۱۲ ماه باعث کاهش تعداد تومور در افراد مبتلا به آدنوم‌های کولورکتال می‌شود.

همچنین در مقاله‌ای که توسط موسسه کاکرین منتشرشده و حاصل تحقیق متخصصانی از دانشگاه لیورپول بر روی خواص درمانی این قارچ بوده، تاثیرات مثبتی بر افزایش طول عمر بیماران در اثر استفاده از این قارچ بصورت جانبی برای کمک به روش‌های معمول درمان سرطان دیده شده است.

گفتنی است، نتایج برخی از تحقیقات علمی نیز ثابت کرده‌اند، مصرف یک محصول خاص قارچ ریشی (گانوپُلی) روزانه به مدت ۱۲ هفته باعث کاهش میزان هموگلوبین می‌شود، اما میزان قند خون افراد مبتلابه دیابت نوع ۲ را کاهش نمی‌دهد.

گانودرما در قالب‌های مختلف

شایان‌ ذکر است، قارچ ریشی بصورت تازه یا به شکل خشک برای استفاده در غذا و همچنین به شکل کپسول، قرص یا عصاره موجود است. میزان مصرف درمانی قارچ گانودرما برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بروز مشکل ۲٫۵ گرم در روز است که در ۴ وعده و با شکم خالی مصرف می‌شود.

اخبار علمی حوزه قارچ را در هاگ بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه