آموزش تولید و پرورش قارچ

انواع کمپوست همراه با توضیحات کامل

برای بررسی انواع کمپوست در ابتدا باید بدانیم کمپوست قارچ چیست؟ کمپوستینگ فرایندی زیستی است که طی آن مواد الی توسط میکروارگانیسم‌ها به ماده سیاه رنگی با نام هوموس یا کمپوست تبدیل می‌شود. کمپوستینگ فعالیت تعداد بیشماری از میکروب‌ها را در بر می‌گیرد. تاریخ حکایت از آن دارد که کشاورزان در سراسر نقاط جهان برای تقویت خاک و برداشت محصول بیشتر از کمپوست (کود) استفاده می‌کرده و اکنون نیز استفاده از این مواد از نظر زیست‌محیطی بسیار مفیدتر از کودهای شمیایی است.

انواع کمپوست منوط به مواد الی موجود و قابل دسترس در هر منطقه متفاوت است. در اکثر مناطق از ضایعات و بقایای کشاورزی، باغبانی و دامپروری استفاده می‌شود. استفاده از کمپوست از گذشته‌های دور تا انقلاب صنعتی و جایگزینی کودهای طبیعی توسط کودهای شیمیایی ادامه داشته و دارد. آلودگی خاک و اب با افزایش مصرف کودهای شیمیایی در زندگی امروزه بسیار شایع شده است بطوری که سبب تهدید زندگی ابزیان و حتی سلامت انسان شده است با افزایش میزان زباله‌های شهری مشکلی بر مشکلات انسان امروزی اضافه شده و همین موضوع سبب طرح شده است تا در دهه‌های اخیر مبحث تهیه کمپوست‌های الی بیشتر از پیش مورد توجه انسان قرار گیرد.

انواع کمپوست کدامند؟

انواع کمپوست به چهار دسته، کمپوست شهرداری، کمپوست سبز، ورمی کمپوست و کمپوست قارچ خوراکی تقسیم می‌شود.

کمپوست شهرداری Municipal soild watse compost

زباله‌های شهرداری که در مبدأ تفکیک نمی‌شوند و بدون جداسازی به واحدهای کمپوست انتقال داده می‌شود، مشکلات زیست‌ محیطی فراوان دارند باوجوداینکه در واحدهای تولید کمپوست شهری جداسازی مواد خشک مانند کاغذ، فلزات و شیشه صورت می‌گیرد اما بازهم ناخالصی‌هایی در آن وجود دارد. بهترین روش تولید کمپوست شهری تفکیک در مبدأ و جداسازی مواد تر و خشک از یکدیگر است.

کمپوست سبز Green watse compost

گونه بعدی انواع کمپوست تهیه‌شده از پسماندهای باغبانی، پسماندهای حاصل از هرس گیاهان در فضاهای سبز و پارک‌ها که طی فرایند تجزیه و تخمیر توسط میکروارگانیسم‌ها، تبدیل به کمپوست می‌شود.

دسته بندی های کمپوست های متفاوت

ورمی کمپوست Vermicompost

پسماندهای آلی می‌توانند توسط کرم‌های خاکی تجزیه و تبدیل به کمپوست شوند. ورمی کمپوست ساختاری مناسب دارد و به‌عنوان تقویت‌کننده خاک برای رشد گیاه به‌کار می‌رود.

کمپوست قارچ خوراکی Mushroom compost

قارچ دکمه‌ای برخلاف قارچ صدفی و شیتاکه فاقد آنزیم‌های تجزیه‌کننده سلولز و لیگنین یا چوب است. بنابراین نیاز است ابتدا مواد اولیه توسط میکروب‌ها به مواد ساده‌تر تجزیه شوند تا مواد لازم و موردنیاز قارچ تأمین شود و ریسه قارچ خوراکی بتواند به‌آسانی این مواد را جذب نماید. گونه چهارم انواع کمپوست، بستر کشت و تأمین‌کننده مواد غذایی قارچ دکمه‌ای است.

با هاگ همراه باشید تا اطلاعات بیشتری از آموزش تولید و پرورش قارچ کسب نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه