قارچ شاه صدف در سبد غذایی خانوارها

پرورش قارچ و مصرف قارچ در کشور علاوه بر تقویت سلامتی بدن باعث گردشهای مالی هم شده است.
حمیدرضا پوریان فر مدیر گروه پژوهشی زیستفناوری قارچهای صنعتی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی درباره تولید قارچهای خوراکی و دارویی گفت: هماکنون یکی از دستاوردهای پژوهشی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاد دانشگاهی، تولید نیمه تجاری و تجاری قارچهای خوراکی- دارویی مثل شاه صدف ( با برند ارینجی)، انوکی، شی تاکه، گانودرما است؛ قارچهایی که در حال حاضر خواص سلامتزایی آنها به اثبات رسیده است.
او گفت: ایران در تولید این قارچ رتبه پنجم تا ششم دارد در حالیکه پیش از این ایران جز 20 کشور اول هم نبود اما در حال حاضر با تولید 160 هزار تن قارچ خوراکی دارویی، حجم گردش و تبادل مالی قارچهای خوراکی ایران 2 هزار و 100 میلیارد تومان است.
او افزود: پرورش این قارچها به کمپوست نیاز دارد که برای این حجم از تولید قارچ 750 هزار تن کمپوست در کشور تولید میشود که تولید کمپوست هم خود عاملی برای تبادل مالی است.
او ادامه داد: ضایعات کشاورزی یا انبار و یا سوزانده میشوند که در برخی مواد مشکلات زیستمحیطی هم به همراه دارد اما با تولید قارچ محصولی در سبد غذایی خانوادهها جای گرفته که ارزش غذایی آن بسیار زیاد است.
پوریان فر گفت: نه تنها ایران بلکه در دنیا گرایش برای پرورش قارچ زیاد شده است، پیشازاین قارچ دکمهای رتبه نخست تولید را داشته که امروزه در رتبه چهارم قرار دارد و رتبه اول و دم پرورش قارچ مربوط به قارچ شیتاکه و شاه صدف است. در ایران همچنان قارچ دکمهای رتبه نخست تولید را احاطه کرده است و قارچهای خوراکی و دارویی تولید بالایی ندارند اما دیر یا زود این قارچها در ایران موردتوجه قرار خواهند گرفت.