دانستنی‌ها درباره قارچ

موکبانگ چیست و موکبانکر کیست؟

معرفی موکبانکرهای معروف کره ای و ایرانی (همراه با ویدئوی موکبانگ غذای کره ای). معنی موکبانگر چیست؟ برای دریافت پاسخ سوالات خود تا انتهای متن با ما همراه باشید.

موکبانگ چیست؟

ممکن است تا حالا اسم موکبانگ به گوشتان نخورده باشد. یا اینکه این کلمه را شنیده باشید ولی معنی آن را ندانید.

شاید شما هم جدیدا خوردن حجم انبوهی از غذا را با صدای ملچ و ملوچ و دیگر سر و صداهای عجیب را در اینترنت دیده باشید. اگر مثل من، با خودتان فکر کردید این خوردن دیوانه‌وار در حالیکه میلیونها آدم گرسنه محتاج یک لقمه از آن هستند چه معنی دارد، باید بگویم پووول! بله این کار را ابتدا کره‌ای‌ها به نام موکبانگ ابداع کردند. تا توجه بقیه را در یوتیوب و سایر شبکه‌های مجازی به خود جلب کنند و از این طریق مخاطب بیشتری جذب کنند و پول به جیب بزنند.

 

واژه موکبانگ به چه معناست؟

واژه mukbang اولین بار از یک سری ویدئوی یوتیوبی از کره جنوبی در سال 2010 سر زبان‌ها افتاد. در آن ویدیو یک یوتیوبر هنگام صحبت و تعامل با مخاطبان خود مقدار غذای زیادی می‌خورد.
کلمه موکبانگ از دو قسمت تشکیل شده است:  muk-ja به معنی «خوردن» و bang-song به معنی «پخش»، و در مجموع به معنی «پخش خوردن» است. برای ما تلفظ درست mukbang کمی مشکل است. در کره آن را به صورت mook-bong یا moak-bahng تلفظ می‌کنند. در حالیکه در سایر نقاط جهان به آن به راحتی موکبانگ یا ماکبنگ میگویند.

به هر حال موکبانگ معمولاً به‌عنوان یک برنامه غذایی با پخش زنده تعریف می‌شود که مجری در آن با سر و صدا و قرچ و قورچ به شدت پرخوری می‌کند. برای این کار از میکروفون‌های بسیار قوی و افکتهای زیاد استفاده می‌شود. اما این پایه کار است، میتواند جزئیات بسیار بیشتری داشته باشد. گاه با پخت و پز مجری همراه است، یا رفت و آمد، خوابیدن و بیدار شدن، یا تعریف کردن ماجراها و داستانهای مختلفی که برای مخاطب سرگرم کننده است.

در کره در برنامه freecaTV به صورت زنده برنامه های موکبانگ پخش می‌شود و طرفداران زیادی دارد. بینندگان می‌توانند نظرات خود را بصورت لایو درج کنند و میزبان را به خوردن بیشتر یا ترکیب آن با چیز دیگری تشویق کنند. اما امروزه پخش آن در پلتفرم‌های شبکه‌های مجازی مانند یوتیوب طرفداران بیشتری دارد و در سرتاسر جهان و حتی در ایران افراد زیادی آن را دنبال میکنند.

موکبانگ غذای کره ای
موکبانگ چیست؟ موکبانگ غذای کره ای

موکبانگر کیست؟

مجری برنامه‌های موکبانگ را موکبانگر می‌گویند. موکبانگر می‌تواند زن یا مرد باشد و چاق یا لاغر؛ هر چند افراد خوش اندام به نسبت طرفداران بیشتری دارند. سن و سال هم در این زمینه مهم نیست! هرچند که یک شغل تین‌ایجری محسوب می‌شود و رده 14 تا 28 سال بیشتر در آن فعالیت دارند.

هم اکنون در سراسر دنیا موکبانگ طرفدار دارد، و ملیت هم در آن مهم نیست؛ افرادی از کره، آمریکا، آفریقا و حتی ایران وارد این عرصه شده‌اند و اسم و رسمی برای خود به هم زده‌اند.

 

چطور می‌شود از موکبانگ غذا پول درآورد؟

موکبانکرها، با افزایش لایک و بازدیدکننده به سراغ فروشگاه‌ها و رستوران‌ها می‌روند و با قراردادهای بسیار کلان به معرفی محصولات آنها در برنامه خود می‌پردازند و سود فراوانی را به جیب می‌زنند. البته مبلغ این قرارداد به تعداد دنبال‌کنندگان (فالوئرها) بستگی دارد و هر چه تعداد انها بیشتر باشد رستوران‌های معتبرتر با مبالغ بالاتری هم طرف قرارداد خواهند بود.

یک ترفند تبلیغاتی آنها این است که موکبانگر به خرید می‌رود و اجناس فروشگاه را یک به یک بررسی میکند و با توضیح اشتیاق آلودی می‌خرد و بعد در جلوی چشم مخاطبان با حرص و ولع آن را مصرف می‌کند. این نوع تبلیغات برای یک موکبانکر بسیار سودآور است.

البته نکته جالب اینجاست که ویدیوهای موک‌ بانگ کره‌‌ای بودجه خود را توسط کمک‌های مالی مخاطبان تامین می‌کنند! در حالی که در سایر کشورها، درآمد موکبانگرها را از طریق تبلیغات و حمایت‌های مالی تولیدکنندگان کسب می‌کنند. جالب است که BJهای کره‌ای (موکبانکرهای کره‌ای) بیشتر پول خود را هنگام پخش زنده و ارسال “هدیه” یا کمک مالی به دست می‌آورند.

موکبانگر - چگونه می‌شود از آن پول درآورد؟
موکبانگ چیست؟ | موکبانگ غذای کره ای

آیا این عمل آدم را چاق می‌کند؟

در کره جنوبی، اکثر این موکبانگرها، جذاب و لاغر و خوش اندام هستند که این بخش مهمی از جذابیت ویدئوها است. واقعیت این است که از آنجایی که BJ ها بیش از 4000 کالری را در یک جلسه مصرف می‌کنند، باید برای جبران آن از طریق ورزش تلاش کنند. بانز، یکی از ستاره‌های موک‌بانگ، گفت برای جبران و کاهش وزن خود تا ۱۲ ساعت در روز ورزش می‌کند.

 

فرق بین موکبانک کره ای با اروپایی و آمریکایی چیست؟

تفاوت مهم این برنامه‌ها در سبک پرخوری اینفلوئنسر است. گویا کره‌ای‌ها از دیدن پرخوری دیگران لذت می‌برند. آن‌ها می‌توانند یا دوست دارند ساعت‌ها به تماشای بلعیدن و جویدن و سر و صدای دهان دیگران بپردازند!

اما در سایر کشورها فقط پرخوری مخاطب را جذب نمی‌کند. به همین دلیل بعضی آن را با چاشنی لبخند و لطیفه و جک گویی، بعضی با تعریف معما و به چالش کشیدن مخاطب، و گروهی هم با پخت غذاهای مختلف در هنگام مصرف مخاطبان را پای ویدئوی خود تا آخر می‌نشانند.

بطور کلی در برنامه‌های آشپزی کره‌ای تمرکز بر روی پرخوری مجری است. ولی در سایر کشورها بر روی فرآیند پخت و پز تمرکز می‌شود.

چالش‌های موکبانگ چیستند؟

چالش‌های متعددی برای موک‌ بانک طراحی شده، و هر روز هم بر تنوع آن افزوده می‌شود. در یک چالش موکبانکر باید بتواند در یک زمان محدود و مشخص، بیشترین حجم غذا را بخورد. ویدئوهای مربوط به این چالش در حقیقت نوعی مسابقه غذاخوردن هستند.

دیگر چالش موکبانک بر اساس مقدار زیادی از غذا با قارچ خاص (مثل رشته‌فرنگی تند) انجام می‌شود. افراد سعی می‌کنند در یک زمان خاص حجم زیادی از مواد تند یا تلخ یا شور را وارد معده بیچاره خود کنند!

 موکبانگر
موکبانگ چیست؟ | موکبانگ غذای کره ای

چطور در اینترنت سرچ کنیم:

اکنون همه چیز را در مورد موک‌بانگ می‌دانید. پس بیایید با چند واژه و عبارات غذایی این صنعت آشنا شوید.

  • 먹방 – موکبانگ
  • 식사 ( سیگسا ) – غذا
  • 반찬 ( banchan ) – مخلفات
  • 버섯 – قارچ
  • 식품 ( sigpum ) – غذا
  • 느타리버섯- قارچ صدفی
  • 해물 ( haemul ) – غذاهای دریایی
  • 고기 (گوگی ) – گوشت
  • 김치 ( کیمچی ) – کیمچی
  • 야채 ( yachae ) – سبزیجات
  • 국수 ( گوگسو) – رشته‌فرنگی
  • 팽이버섯 – قارچ انوکی
موکبانگر موکبانگ غذای کره ای
موکبانگ غذای کره ای | موکبانگ چیست

ویدئوی یک موکبانگ کره ای با قارچ انوکی

در ویدئوی زیر یک موکبانگر معروف از قارچ‌های مختلف مثل قارچ انوکی می‌خورد. من نگاه کردن به پرخوری آدمها را دوست ندارم، ولی امیدوارم شما از دیدن آن (حداقل بخش اول آموزش آن) لذت ببرید.

 

اگر مایل هستید غذاهای کره‌ای مثل کرانچی قارچ انوکی که در فیلم تماشا کردید را یاد بگیرید، به بخش آشپزی با قارچ سایت هاگ مراجعه کنید.
یادمان باشد که اگر میخواهیم وارد صنعت پرسود موکبانگ در دنیای مجازی شوید، بخاطر بسپارید که راه‌های اخلاقی‌تر و منصفانه‌تری هم برای کسب درآمد وجود دارد.

پیامبر صلی ‏الله ‏علیه ‏و ‏آله می‌فرمایند: «هر کس غذا بخورد و دیگری به او نگاه کند، و به او ندهد، به دردی بی‌درمان مبتلا می‌شود.»

 

مولف:

گردآوری، ترجمه و تحریر توسط تیم رسانه هاگ
کپی تنها با ذکر منبع مجاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه