اخبار علمی حوزه قارچ

تولید سفیده تخم مرغ بدون نیاز به مرغ!

تولید پروتئین از قارچ و سفیده تخم مرغ بدون نیاز به مرغ با روش تخمیری در بازار محصولات پروتئینی آمریکا عرضه شد.

این محصول به گونه‌ای تولید شده‌است که با نمونه طبیعی آن، تفاوتی نداشته باشد. شیرینی های ماکارون‌ اولین نمونه‌هایی هستند که با پروتئین سفیده تخم‌مرغ تهیه می‌شوند و از مخمر مهندسی به دست می‌آیند.

کمپانی اوری (Every Company) که در سال ۲۰۱۴ با نام کلارا فودز تأسیس شد، یکی از چندین شرکت فناوری غذایی است که برای ایجاد پروتئین‌های واقعی بدون حیوان با استفاده از روشی به نام تخمیر دقیق کار می‌کند. هدف از تولید این محصول سفیده تخم مرغ تجزیه برخی محصولات حیوانی مانند شیر و تخم مرغ به اجزای مولکولی آن‌ها و سپس استفاده از میکروارگانیسم‌ها برای تولید آن اجزاست. برای اطلاعات بیشتر خبر تولید پروتئین خوراکی با کمک منابع زیستی را مطالعه نمائید.

تولید پروتئین خوراکی با کمک منابع زیستی دنبال می‌شود

اوایل امسال اولین شیر لبنیات بدون گاو با استفاده از این روش به قفسه‌های سوپرمارکت‌ها در آمریکا رسید. این محصول با استفاده از پروتئین‌های آب پنیر از قارچ‌های مهندسی شده تولید شده‌است.

این شرکت ترکیب خاصی از پروتئین‌های مورد استفاده برای تولید محصول نهایی سفیده تخم مرغ خود را فاش نکرده است اما احتمالاً اووالبومین (جزو پروتئینی اولیه در سفیده) نقش مهمی در دستور ترکیباتش دارد.

تولید پروتئین سفیده تخم‌مرغ از قارچ!

تولید پروتئین سفیده تخم مرغ از قارچ!

آرتورو الیزوندو، مدیر عامل کمپانی اوری گفت: محصول جدید ما دقیقاً مانند سفیده‌تخم‌مرغ مشتق شده‌از مرغ عمل می‌کند. این کشف، سومین محصول بدون حیوانات است که توسط این شرکت ساخته شده‌است. اولین محصول کاملاً تجاری، پپسین (مهم ترین آنزیم سلول‌های اصلی معده) بدون حیوانات بود که در اوایل سال ۲۰۲۱ عرضه شد.

او می‌گوید: سفیده تخم مرغ یکی از مواد مغزی در صنعت غذایی است که به دلیل خواص عملکردی منحصر خود شناخته شده‌است و جایگزینی آن را تا به امروز تقریبا غیرممکن می‌کند.

اگرچه این اولین شرکتی نیست که تخمیر دقیق پروتئین‌های سفیده را بررسی می‌کند. در اوایل امسال، تیمی از محققان دانشگاه فنلاند تولید موفقیت آمیز اووالبومین را از قارچ مهندسی شده‌اعلام کردند. محققان تخمین زدند که تولید پروتئین‌های تخم مرغ به این روش می‌تواند انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را در مقایسه با اثرات زیست محیطی فعلی پرورش مرغ به نصف کاهش دهد.

منبع: خبرنگاران جوان

آخرین اخبار علمی در باره قارچ ها را در مجله خبری-آموزشی هاگ دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه