جهاد کشاورزی

کنترل آفت در مزرعه‌های استان تهران موفقیت‌آمیز بوده‌است

استفاه از تکنولوژی و روش‌های مدرن به کنترل طبیعی آفت در بخش کشاورزی کمک می‌کند

به گزارش هاگ به نقل از ایرنا – شهرری مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان تهران، با بیان اینکه استفاه از تکنولوژی و روش‌های مدرن به کنترل طبیعی آفت در بخش کشاورزی کمک می‌کند، گفت: کنترل آفت در مزرعه‌های این استان موفقیت‌آمیز بوده‌است.

محمد ترکیان روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به شرایط و خشکسالی اخیر و افزایش خسارت و آفات در شرایط کم آبی اظهار داشت: در شرایطی که مزارع از نظر تامین آب در شرایط مناسبی هستند گیاه رشد سریع تری دارد و بر علف های هرز غلبه می کند.

وی ادامه داد: در اثر کمبود آب، کشاورز ممکن است زمین را رها کند و زمین ناتوان شود که در این صورت مبارزه با آفات قارچ و علف های هرز و بیماری گیاهان هم  دشوار تر می شود.

به گفته این مسئول، خشکسالی می تواند مشکلاتی را برای مزارع استان بویژه کشت پاییزه به وجودآورد؛ پس وظیفه کشاورزان در این شرایط این است که به سراغ کشت ها و ارقامی بروند که  آب کمتری مصرف می کند چراکه بعضی ارقام نسبت به کم آبی مقاوم تر هستند.

ترکیان افزود: به این شکل از کیفیت محصول کاسته نمی شود و کشاورز نسبت به آب تامینی می تواند به صورت مطمئن  سطح زیر کشت را انتخاب کند.

استفاده از سیستم های پیش آگاهی برای تولید محصول سالم تر

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، به استفاده از روش های نوین آبیاری و استفاده از فناوری در طرح های جهاد تاکید و خاطرنشان کرد: ما از سامانه های پیش آگاهی استفاده می کنیم درحقیقت هدف جهاد استان این نیست که فقط از مبارزه شیمیایی و از سموم استفاده شود.

وی با اشاره به کاربرد و استفاده از دیتالاگر ، اظهار داشت: ثبت داده های هواشناسی مانند دما و رطوبت و ثبت ولتاژ شبکه برق در سالن های تولید قارچ، مرغداری ها، گاوداری ها، گلخانه ها، سردخانه ها و انبارها از جمله کاربردهای دیتالاگر است که در حال حاضر از دستگاه های دیتالاگر برای پیش آگاهی استفاده می شود.

به گفته این مسئول استفاده از دیتالاگر این پیش آگاهی را به کشاورز می دهد که چه زمان وقت مناسب کنترل  آفت و یا آبیاری است و این کمک می کند که از سم پاشی های مکرر جلوگیری شود، در زمان های گذشته برای کنترل آفت  چندین مرتبه  و به طور متناوب سم پاشی می کردند.

وی یادآور شد: با استفاده ازدیتالاگر با تنها یک مرحله سم پاشی  و با کمترین هزینه و زمان و استفاده از سموم کمتر محصول سالم تری تولید می شود.

ترکیان با بیان اینکه هم اکنون شبکه های مراقبت جهاد کشاورزی، سیستم های مراقبتی دارد، به استفاده از فرمون ها در این شرایط اشاره کرد و گفت:با نظارت مداوم بر روی رفتار حشرات، با استفاده از فرمون ها می توان قبل از افزایش جمعیت آنها را کنترل کرد.

به گفته مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، تشخیص زودهنگام حشرات آفت و محاسبه  پیک جمعیتی با استفاده از تله های فرمونی می تواند خسارت آفات گیاهی را کاهش دهد.

راه اندازی شبکه های مراقب دولتی و خصوصی با حضور کارشناسان بخش کشاورزی

وی ادامه داد: ۳۰ شبکه مراقب خصوصی و دولتی  با حضور ۸۰ کارشناس کشاورزی در استان راه اندازی شده که در کنار هم فعالیت می کنند و کار شبکه های مراقب پایش مزارع و محصولات و راهنمایی کشاورزان برای انتخاب درست سموم و زمان مناسب سم پاشی است.

ترکیان از بهره برداران خواست به راهنمایی ها و توصیه کارشناسان اهمیت دهند تا بهترین و سالم ترین محصول تولید و به دست مردم برسد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان تهران همچنین عمده خسارت سال گذشته به محصولات  را مربوط به سرمازدگی عنوان و یادآوری کرد: در مناطق غربی دچار سرما زدگی بودیم و در مناطق شرقی نیز تگرگ داشتیم که جزو خسارت های طبیعی سال گذشته محسوب می شود.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه