دانش افزایی در حوزه قارچ

دلایل خرد شدن بافت کمپوست

خرد شدن بافت کمپوست قارچ و تخمیر بی‌هوازی

خرد شدن بافت کمپوست قارچ یکی از نشانه‌های کمپوست بی‌کیفیت است. این مورد در کیفیت و میزان محصول قارچ نقش تاثیر زیادی دارد.

در ابتدا بهتر است با کمپوست بیشتر آشنا شوید و بدانیم کمپوست چیست. اگر بخواهیم تعریفی مختصر از کمپوست ارائه دهیم فعالیت تجزیه مواد آلی به مواد خاکی شکل است. منظور از مواد آلی همان گیاهان هستند و حشراتی مانند کرم‌خاکی و باکتری‌ها و قارچ‌های موجود در خاک به فرایند تجزیه کمک می‌کنند.

کمپوست می‌تواند منجر به حاصلخیزی خاک و افزایش محصول شود. روش دیگری که برای تولید کمپوست استفاده می‌شود تجزیه زباله‌های غذایی و کشاورزی است. می‌توان از این روش به عنوان یه فعالیت عالی نام برد که نقش مهمی در حفاظت از محیط زیست بازی می‌کند.

حدود 70 درصد کل زباله‌های کشور ما از باقی مانده مواد غذایی و محصولات کشاورزی است. بنابراین تجزیه این زباله‌ها کمک شایان توجهی به حفاظت از محیط زیست خواهد کرد.

با توجه به آنچه گفته شد، می‌توان به این نتیجه رسید که وجود کمپوست برای زمین‌های کشاورزی و زراعی امری ضروری است. اما گاهی اوقات کمپوست خرد می‌شود. در ادامه دلایل خرد شدن بافت کمپوست و تاثیری که می تواند بر خاک‌های کشاورزی داشته باشد را بررسی می‌کنیم.

دلایل خرد شدن کمپوست

خرد شدن بافت کمپوست سبب کاهش و مختل شدن تبادل هوا در آن می‌شود. پیامدهای آن شامل کم‌شدن میزان اکسیژن در کمپوست قارچ و درنتیجه تخمیر بی‌ هوازی است.

تخلیه آمونیاک از چنین کمپوستی به‌ سختی صورت می‌گیرد. علاوه بر این ایجاد یکنواختی دما در چنین کمپوستی به‌ دشواری میسر است.

دلایل نرم و خرد شدن بافت کمپوست عبارت‌اند از:

  • استفاده از کلش گندم کهنه و باران خرده
  • افزایش تعداد دفعات هم‌زدن و زیرورو کردن کمپوست
  • افزایش دمای کمپوست به بیش از ۸۰ درجه سانتیگراد.

 

مولف:

گردآوری : تیم تحریریه هاگ 
با تشکر از دکتر محمد فارسی

 

دانش افزایی در حوزه قارچ را با هاگ تجربه کنید.
امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه