قارچ جایگزین ارزان گوشت در شرایط سخت اقتصادی

قارچ جایگزین ارزان قیمت گوشت در شرایط سخت اقتصادی

قارچ جایگزین ارزان گوشت در شرایط سخت اقتصادی است. به نقل از روزنامه هم میهن و سایت خبرآنلاین در دی‌ ماه ۱۴۰۱ با احتساب تورم نقطه‌ به‌ نقطه 69.2 درصدی. حداقل هزینه سبد خوراکی خانوار 3 میلیون و 280 هزار تومانی دی‌ ماه سال قبل، به رقم 5 میلیون و 549 هزار تومان رسیده‌است.

اگر کمترین حداقل‌‌های ضروری یک زندگی سادهِ نظیر هزینه‌(مسکن، پوشاک، حمل و نقل و غیره) را هم به این نرخ اضافهِ کنیم. درحقیقت این عدد بسیار بالاتر از نرخ پایه‌حقوق ثابت کشور برای افراد شاغل یا بازنشسته‌ِاست.

اگر در این چند سال اخیر حذف آجیل از مهمانی‌های ایرانی به یک خبر یا شوخی تبدیل شده‌ِبود. امروز دیگر نوبت به اقلام اصلی‌تری، چون گوشت قرمز و لبنیات رسیده‌ِاست. با این شیب تند هیچ بعید نیست که این فرآیند به نان، برنج یا حداقل‌‌های دیگر نیز برسد و همین، نگرانی‌ها را درباره احتمال افزایش سوء‌تغذیه در ایرانی‌ها به‌ویژهِ کودکان بیشتر کرده‌ِاست.

دو ماه پیش بود که وزارت بهداشت گزارش داد سرانهِ مصرف لبنیات از 90 کیلوگرم به 70 کیلوگرم کاهش و به حدود نصف میانگین سرانهِ مصرف لبنیات در جهان سقوط کرده‌ِاست.

حذف یا کاهش مصرف موادی مثل گوشت قرمز از سبد خوراکی یک خانوار، سلامت آن خانواده و فرزندانی که در آن خانواده متولد می‌شوند را هم در خطر می‌اندازد.

عکسی مربوط به مقاله قارچ جایگزین ارزان گوشت است.
مصرف قارچ به جای گوشت

 

افزایش مصرف قارچ با بالا رفتن قیمت گوشت

نیما باغبانی دبیر انجمن پرورش‌ دهندگان قارچ خوراکی کشور است. وی اظهار کرد: با توجه به وجود پروتئین در قارچ و بالا رفتن قیمت گوشت و مرغ در بازار، مردم سعی کردند کسری مصرف پروتئین را با قارچ پر کنند. این امر سبب افزایش مصرف آن در جامعه شدهِ است.

این فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش که آیا بعد از افزایش قیمت گوشت قرمز میزان مصرف قارچ در کشور بالا رفت؟ در این باره پاسخ دقیقی نمی‌توانم بدهم.

 

قارچ جایگزین ارزان گوشت در خانواده‌های ایرانی

شیخ‌الاسلام با اشارهِ به حذف چشمگیر مصرف گوشت در خانواده‌های ایرانی گفت: «وقتی قدرت خرید مردم در تهیه کالایی همچون گوشت قرمز پایین می‌آید. مردم سعی می‌کنند با مواردی، چون قارچ و سویا یا مواد غذایی دیگر، این کمبود را جبران کنند. این امر خود عوارض زیادی برای توسعه آیندهِ کشور دارد. چون در حال حاضر ما با کودکانی روبرو هستیم که سوء‌تغذیه دارند.

کودکی که در حال رشد است، باید هر لحظه به نیاز آن رسیدگی شود و مراقبت غذایی داشته‌باشد. این کودکان هستند که باید در اولویت باشند. ما در تحقیقات خود شاهد این موضوع هستیم که گرسنگی سلولی خیلی در کودکان شایع است. این هشدار را همه ما بارها و بارها داده‌ایم، ولی به‌نظر من گوش شنوایی وجود ندارد.»

او با هشدار نسبت به آینده جوانان با تغذیه ناسالم می‌گوید: «وقتی شما با کودکان و جوانانی با تغذیه ناسالم روبه‌رو هستید. غذای غالب آن‌ها فست‌فودهای بی‌کیفیت با روغن و چربی نامناسب است. تردید نکنید آن‌ها برای شروع بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت زودرس و چاقی مفرط در سنین پایین آمادهِ می‌شوند.»

عکسی در رابطه با مقاله افزایش مصرف قارچ با بالا رفتن قیمت گوشت. پس قارچ جایگزین ارزان گوشت می تواند باشد.
افزایش مصرف قارچ با بالا رفتن قیمت گوشت

تاثیرات چشمگیر تورم بر سوءتغذیه در ایران

قارچ جایگزین ارزان گوشت در شرایط سخت اقتصادی است. بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت و درمان، حدود 16 درصد کودکان زیر شش سال در ایران دچار سوء‌تغذیه و 800 هزار کودک در سنین رشد. با کمبود انرژی و مواد پروتئینی و البته کمبود ریزمغذی‌ها مواجهند.

آمارها همچنین از کمبود وزن 11 درصد کودکان در ایران و لاغری شدید حدود 5 درصد از کودکان حکایت دارد.

براساس گزارش‌های مرکز آمار، میانگین رشد نرخ تورم در دوسال گذشته بیش از 45 درصد است. افزایش قیمت مواد غذایی هم از آغاز امسال بالاتر از 70 درصد بودهِ و برای برخی اقلام غذایی به بیش از 200 درصد رسیده‌ِاست.

این آمار در مقایسه با آمار سال گذشته به این معناست که در ماه جاری خانوارهای کشور برای خرید مجموعه ثابتی از اقلام خوراکی و نوشیدنی باید 70 درصد بیشتر هزینه بپردازند. بدون آنکه درآمد ثابت آنها چنین رشدی را داشتهِ باشد. در مذاکرات دستمزد 1401 (تصویب شدهِ در سال 1400)، سبد حداقلی خوراکی‌ها برای یک خانوار متوسط 3.3 نفره، 32.866.143 ریال نرخ‌ گذاری شد.

 

عکس مربوط به مقاله قارچ‌در سبد کالا مردم به جای‌گوشت‌قرمز .
یک جایگزین پروتئینی گیاهی به جای پروتئین حیوانی

 

قارچ جایگزین ارزان گوشت

به جای گوشت، قارچ بخورید! پژوهشگران توصیه می‌کنند از طرفداران قارچ هستید؟ تغییر رژیم از گوشت قرمز به یک جایگزین گوشت مبتنی بر قارچ فقط یک بار در هفته می‌تواند به کاهش جنگل زدایی در سراسر جهان هم کمک کند.

به گزارش هاگ به نقل از سیناپرس، تیمی از محققان موسسه تحقیقات اثرات آب و هوایی پوتسدام در مطالعات جدید خود دریافتند. که تغییر یک وعدهِ غذایی از گوشت به قارچ می‌تواند جنگل ‌زدایی را تا سال ۲۰۵۰ به نصف کاهش دهد. این تیم می‌افزاید که وعده‌های غذایی مبتنی بر قارچ می‌تواند به طور گسترده به محیط زیست، صرفه جویی در مصرف آب و کاهش فشار بر زمین‌های مزروعی کمک کند.

محققان موسسه تحقیقات اثرات آب و هوایی پوتسدام اضافه می‌کنند که اگر گوشت‌خواران فقط ۲۰ درصد مصرف گوشت قرمز را کاهش دهند و قارچ بخورید. شاهد تأثیر زیادی بر گازهای گلخانه‌ای که یکی از عوامل اصلی تغییرات آب و هوایی است، خواهیم بود.

دکتر فلوریان هومپنودر در این رابطه می‌گوید: سیستم غذایی ریشه یک سوم انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی است. تولید گوشت نشخوارکنندگان تنها منبع اصلی آن محسوب می‌شود. به گفته این پژوهشگر، جایگزینی گوشت نشخوارکنندگان با پروتئین می‌تواند به طور قابل توجهی ردپای گازهای گلخانه‌ای در سیستم غذایی را کاهش دهد.

اخبار مرتبط: خبر قارچ جایگزین ارزان گوشت در شرایط سخت اقتصادی را مطالعه نمائید.

 

عکس مقاله مربوط قارچ‌حاوی پروتینی مناسب به جای پروتین‌گوشت‌حیوانی
قارچ جهت جلوگیری از کمبود پروتئین در بدن

 

قارچ بخورید به معنای قطع درختان کمتر است

قارچ جایگزین ارزان گوشت است. این تیم توضیح می‌دهد که با افزایش تقاضای جهانی برای گوشت، تولیدکنندگان مجبورند مراتع و زمین‌های زراعی بیشتری برای این حیوانات ایجاد کنند. این اقدامات منجر به نابودی جنگل ها و پوشش گیاهی طبیعی می‌شود. تا فضایی را برای حیواناتی که در نهایت تبدیل به گوشت مصرفی  شما می‌شوند خالی کنید.

نویسندگان مطالعه به جای گوشت قارچ بخورید خاطرنشان میکنند که بیو تکنولوژی به پیشرفت خود ادامه میدهد. جایگزین ‌های گوشتی تولید می‌کند که مشابه طعم، بو و بافت گوشت واقعی هستند.

دکتر الکساندر پاپ، رهبر گروه مدیریت کاربری زمین در موسسه تحقیقات اثرات آب و هوایی پوتسدام است. وی در این رابطهِ می‌گوید: جایگزین های پروتئین‌های حیوانی، از جمله جایگزین‌های محصولات لبنی، می‌توانند به طور گسترده به رفاه حیوانات کمک کرده، در مصرف آب صرفه‌جویی و از فشار ناشی از اکوسیستم‌های غنی از کربن و تنوع زیستی جلوگیری کنند.

 

اخبار اقتصادی صنعت قارچ را در هاگ بخوانید.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میزان مطالعه:

مطالب مشابه