انتقال دانش توليد بذر قارچ به كشور

در یک اقدام جالب و آموزنده، یک تولیدکننده قارچ از انتقال کامل دانش تولید بذر این محصول به ایران و تولید آن به نصف قیمت موجود جهانی در کشورمان خبر داد و عنوان کرد: با تولید بذر قارچ موردنیاز کشور، جلوی خروج سالانه
یک میلیون یورو از کشور گرفته شد.
به گزارش خبرگزاری هاگ، مهدی رجبی، ضمن ابراز اهمیت به نقش تولید کمپوست در حفظ محیطزیست، اظهار داشت: در فرایند تولید کمپوست از کلش گندم و کودمرغی استفاده میشود که کمپوست سازی ضمن فراهم آوردن بازاری مناسب برای این دو محصول توانسته نقش مهمی را در حفظ محیطزیست کشور ایفا کند.
رجبی در توضیحات بیشتر این موضوع، بیان کرد:
کلش گندم به دلیل خاصیت مشتعل زایی که دارد برای محیطزیست کشور خطرآفرین است و واحدهای کمپوست با خرید این محصول باقیمت ۵ درصد گندم از این خطر جلوگیری میکنند، همچنین کود مرغی غیرقابلمصرف در کشاورزی را در فرایند تولیدشان مورداستفاده قرار میدهند.
تولید بذر داخلی، از صفر تا صد
این تولیدکننده قارچ با اشاره به موضوع مهم تولید بذر قارچ در داخل کشور، در همین رابطه اضافه کرد: در این حوزه موفق به انتقال دانش فنی از صفر تا صد شدهایم و کیفیت بذر تولیدشده داخلی قابلیت رقابت با بذرهای خارجی دارد.
این تولیدکننده بخش کشاورزی با مقایسه موارد موجود خارجی، تصریح کرد: این محصول که با حدود نصف قیمت خارجی خود در کشور عرضه میشود از خروج سالیانه بیش از یک میلیون یورو از کشور جلوگیری کرده و موجبات اشتغالزایی برای جوانان را نیز فراهم آورده است که این امر در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون “تولید ملی، سرمایه ملی” صورت گرفته است. در ادامه، این تولیدکننده از راهاندازی کمپوست فاز سه قارچ (کمپوست میسیلیوم دوانی شده) طی ١٨ ماه آینده خبر داد.