بازتاب نشست خبری روز شنبه انجمن صنفی قارچ ایران

مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچهای خوراکی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص تشخیص قارچها عنوان کرد: امکان شناسایی قارچ سمی در محل رویشگاههای طبیعی و جنگلی برای مردم عادی بدون بررسیهای آزمایشگاهی بههیچ عنوان قابلتشخیص نیست.
به گزارش خبرگزاری هاگ، «غلامرضا تقوی» در طی نشست خبری که شنبه برگزار شد، بهمنظور تشریح خطرات مصرف قارچهای وحشی و خودرو گفت: هیچ روشی برای بیخطر کردن قارچهای سمی وجود ندارد و باید اطلاعرسانی شود باوجود تولید مناسب سالانه قارچ خوراکی توسط تولیدکنندگان هیچ ضرورتی ندارد که مردم از قارچهای عرصههای طبیعی استفاده کنند.
«محمدحسن افشار» در رابطه با شرایط جوی امسال تصریح کرد: امسال به دلیل بارشهای مناسب رویش انواع قارچهای وحشی سمی در عرصههای طبیعی افزایش یافته بنابراین انتظار میرود مردم از مصرف و حتی دست زدن به این نوع قارچها اجتناب کنند.
خرید از مراکز معتبر
این مقام مسئول تأکید کرد که مردم قارچ مصرفی خود را از مراکز معتبر تهیه و خریداری کنند زیرا در غیر این صورت ممکن است همانند سال گذشته با احتمال مسمومیت و حتی موارد فوتی شهروندان مواجه شویم.
افشار در ادامه سخنان خود در همین راستا افزود: رویش قارچ دکمهای در جنگلها و رویشگاهها به معنای خوراکی بودن این محصول نیست و امکان تشخیص سمی از غیر سمی آن برای مردم وجود ندارد.
محور برگزاری این نشست
این نشست خبری با موضوع مخاطرات مصرف قارچهای وحشی و خودرو با حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور و اساتید دانشگاه ها برگزار کرد.
رئیس هیئتمدیره انجمن پرورشدهندگان قارچ خوراکی در این نشست عنوان کرد: ۲ هزار نوع قارچ وجود دارد که ۶۷ نوع آن خوراکی است و بیشتر این قارچی که کشت میشود از نوع دکمهای و صدفی است. ۱۷ نوع قارچ دکمهای وجود دارد که فقط یک نوع آن خوراکی است و تشخیص آن بسیار مشکل و تنها توسط قارچشناسان صورت میگیرد.
افشار ضمن اشاره به مسمومیت هموطنان در سال گذشته از طریق قارچ، بیان کرد: طی سه ماه هرروز ۲۰ میلیارد تومان تولیدکنندگان قارچ کشور متضرر شدهاند که کل خسارتی که به این صنعت وارد شد ۱۸۰۰ میلیارد تومان بود.