تولید قارچ خوراکی از ضایعات غذایی در غنا، یک کارخانه تولید مواد غذایی در غنا در غرب آفریقا هر ماه حدود ۴۰۰ تن گیاه مانیوک یا کاساوا را به محصولاتی جانبی تبدیل می کند.
روند تولید قارچ از ضایعات
این ضایعات غذایی که شامل حدود ۱۲۰ تن پوسته و چوب میشد، تاکنون هدر میرفت اما اینک کارخانه تولید مواد غذایی در غنا روشی را آزمایش میکند که از این ضایعات ارزشی افزوده بیافریند. ضایعات گیاه مانیوک جداسازی، و با خاک اره مخلوط میشود. ترکیب بهدستآمده پس از خشک شدن، بستهبندیشده و به بذر قارچ آغشته میشود. حدود پنج سال بعد قارچهایی قابل خوراک از درون بستهبندیها جوانه میزنند.
مزایای تولید قارچ خوراکی از ضایعات غذایی در غنا:
- کاهش ضایعات غذا: این ابتکار عمل به کاهش ضایعات قابل توجه مواد غذایی در غنا کمک می کند و از ضایعات دور ریخته شده برای تولید غذای مغذی استفاده می شود.
- ایجاد امنیت غذایی: تولید قارچ خوراکی از ضایعات غذایی به افزایش دسترسی به مواد غذایی مغذی و با کیفیت بالا به ویژه در مناطق کم درآمد کمک می کند.
- ایجاد اشتغال: این ابتکار عمل فرصت های شغلی جدیدی را در زمینه جمع آوری، فرآوری و بسته بندی قارچ ایجاد می کند.
- پایداری زیست محیطی: تولید قارچ خوراکی از ضایعات غذایی به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و حفظ منابع طبیعی کمک می کند.
مطالعات بومی
بخشی از این فرآیند نوآورانه تحت نظر دانشمندان در یک موسسه تحقیق غذایی در آکرا، پایتخت غنا انجامشده است. دانشمندان در این موسسه به مطالعه بهترین شرایط برای رشد قارچها یا همان کیسههای ضایعات گیاه مانیوک پرداختند. جوآنیتا پرمپه، زیستشناس در موسسه تحقیق غذایی غنا میگوید: «گیاه مانیوک میتواند بهسرعت تجزیه شود و درنتیجه این امر میتواند دوره تولید قارچ را کوتاهتر کند. مانیوک همچنین دارای مواد مقوی و اساسی موردنیاز برای رشد قارچها است.»