بیماری قارچ نمدی (myceliophora Iutea Syn)
بیماری قارچ نمدی حاصل اختلال میسلیوم
بیماری قارچ نمدی (myceliophora Iutea Syn) یکی از بیماریهای بستر پرورش قارچ است. علت انتخاب این نام تشکیل لایه نمدی و به هم بافته شدهای از میسلیوم زرد تا قهوهای رنگ در محل اتصال کمپوست است. این بیماری معمولا بعد از عملیات خاک دهی قارچ تشکیل میشود.
در مراحل اولیه رنگ میسلیوم تفاوت چندانی با میسلیوم قارچ خوراکی ندارد و میتوان آنها را از روی لایههای نمدی از میسیلیوم قارچ خوراکی دکمه ای تشخیص داد.
اسپورهای این قارچ هوازاد بوده و در صورت آلودگی خاک پوششی و کمپوست، مشکلاتی را ایجاد میکند. مواد تشکیل دهنده کمپوست، بخصوص کود مرغی و خاک از منابع مهم و اولیه آلودگی هستند. جریان هوا نیز به راحتی باعث پخش اسپورهای ان در مزرعه میشود.
آلودگی ثانویه مهمترین علت قارچ نمدی
دمای فاز دوم تولید کمپوست کمپوست سازی برای از بین بردن اسپور ها کافی است. بنابراین آلودگی ثانویه مهمترین منشاء بیماری قارچ نمدی است. بنابراین با رعایت همه جانبه بهداشت در مزرعه میتوان بر آن غلبه کرد.
بیشترین خسارت زمانی به تولید و پرورش قارچ رخ میدهد که بستر در مراحل اولیه به این بیماری مبتلا شود. با بکارگیری اقدامات شدید بهداشتی میتوان مقادیر اولیه بیماری را تا حد ممکن کاهش داد و به این طریق میتوان این بیماری را کنترل کرد.