تلفن های همراه در آینده از قارچ نیرو می گیرند
باتری هرچه بیشتر مورداستفاده قرار بگیرد ظرفیت بیشتری خواهد یافت
پژوهشگران دانشگاه ریورساید کالیفرنیا موفق به ایجاد روشی پایدارتر و کمهزینهتر برای تولید باتریهای یون لیتیوم شدهاند که نیروی موردنیاز تلفن های همراه، خودروهای الکتریکی و دستگاههای دیگر را تأمین میکنند؛ در این روش از قارچ پورتوبلو استفاده میشود.
به گزارش خبرگزاری هاگ- در حال حاضر بیشتر باتریهای یون لیتیوم دارای گرافیت مصنوعی هستند که مادهای گران و آسیبرسان به محیطزیست محسوب میشود. برای آماده ساختن گرافیت بهمنظور استفاده در لوازم الکترونیک، این ماده باید با مواد شیمیایی مانند اسید هیدروفلوئوریک تعامل داشته باشد که ضایعات خطرناک بسیاری تولید میکند. به همین خاطر، دانشمندان در پی روشی جایگزین بوده و نامزد ایدئال به نظر میرسد چیزی گیاهی و در دسترس خواهد بود.
نتایج اولیه این تحقیقات
مهندسان دانشگاه ریورساید کالیفرنیا فکر میکنند قارچ پورتوبلو میتواند مادهای مناسب برای استفاده در باتریهای یون لیتیوم باشد زیرا از تراکم پایینی برخوردار بوده و دارای میزان کافی از نمک پتاسیم است که دو ماده تشکیلدهنده برای یک باتری خوب با طول عمر زیاد هستند. در حقیقت، آنها اینگونه استدلال میکنند که این باتری بهتدریج قویتر و قویتر خواهد شد و هرچه بیشتر مورداستفاده قرار بگیرد ظرفیت بیشتری خواهد یافت.
طول عمر بیشتر باتریها در آینده
بر اساس صحبتهای “برنان کمپبل” که از فارغ التخصیلان رشته علم و مهندسی مواد از دانشگاه ریورساید کالیفرنیا است، با استفاده از این قبیل مواد در باتری، تلفن های همراه آینده، شاهد افزایش طول عمر خود با استفاده هرچه بیشتر خواهند بود. بخشی از این شرایط بهواسطه بخش داخلی پوست قارچ پورتوبلو است که دارای ساختارهای نوار مانند کوچک است و هنگام گرم شدن به شبکهای از کانالها برای ذخیره انرژی باز میشود و دقیقاً همان چیزی است که برای الکترودهای باتری به دنبال آن هستیم.