توالی سازی ژنوم 100 نوع مجیک ماشروم
توالی سازی ژنوم 100 نوع مجیک ماشروم، دانشمندان نقشه ژنتیکی بیش از 100 گونه انواع مجیک ماشروم را رمزگشایی کردهاند و تفاوت در تنوع ژنتیکی بین گونههای وحشی و کشتشده را آشکار نمودند. کار آنها نگاهی اجمالی به اهلیسازی و پرورش قارچهای جادویی دارد و چشمانداز ژنتیکی در حال تکامل آنها را روشن میکند.
اگرچه قارچهای جادویی معمولاً به دلیل استفاده تفریحی در بین مردم، به عنوان روانگردان شناخته میشوند، اما اخیراً به عنوان یک درمان معتبر و با پشتوانه علمی برای حوزه سلامت روانی، ظاهر شدهاند. حالا این دادههای جدید میتواند راه را برای خلق گونههای جدید که دارای ترکیب خاصی از سیلوسایبین و تریپتامین هستند هموار کند. از سویههای جدید برای درمان بیماریهای روانی استفاده خواهد شد.
این تحقیقات به سرپرستی آلیستر مک تاگارت در دانشگاه کوئینزلند استرالیا انجام شد. نتایج آن در دسامبر 2023 در مجله Current Biology منتشر گردید.
باز کردن قفل ژنتیک و توالی سازی ژنوم 100 نوع مجیک ماشروم
این تحقیق توسط یک جامعه زیرزمینی متشکل از محققین و دانشمندان که علاقه زیادی به قارچهای جادویی و مجیک ماشروم دارند، انجام گرفت. آنها بدون هیچ حمایت و پشتوانه مالی، نمونههایی را از سراسر جهان، برای مطالعه جمعآوری و ارسال نمودند. سپس محققان دانشگاه کوئینزلند استرالیا، ژنوم این نمونهها را که شامل 38 نمونه بومی استرالیایی (خودرو) و 86 سویه تجاری (پرورشی) بود، توالی یابی کردند.
محققان با مطالعه و مقایسه ساختار ژنتیکی این گونههای مختلف، دادههای DNA بیش از 100 نوع قارچ جادویی را توالییابی و جمعآوری کردند. آنها به دنبال کشف چگونگی سفر این قارچها به استرالیا و چگونگی بومی شدن آنها در اکوسیستم این منطقه بودند. قارچ Psilocybe cubensis (معروف به کلاه طلایی) که به صورت تجاری پرورش می یابد، فقدان نگران کننده تنوع ژنتیکی را نشان می دهد و مشاهده میشود که محصول کشت انسانی است. در مقابل، نمونه های وحشی و خودرو در استرالیا، دارای تنوع ژنتیکی غنی از جمله ژنهای منحصر بفردی برای کنترل تولید سیلوسایبین، هستند.
خلق گونههای جدید
آلیستر مک تاگارت، نویسنده اصلی مقاله توالی سازی ژنوم 100 نوع مجیک ماشروم از دانشگاه کوئینزلند، میگوید: آنچه شگفتآور بود، هموزیگوسیتی (باروری مادگی یک گیاه با گردهٔ همان گیاه) شدید برخی از نژادهای قارچ جادویی بود. برخی از این نژادهای قارچ، تقریباً از هر گونه تنوعی به جز ژنهای کنترل کننده تولیدمثل جنسی محروم شدهاند.
البته تشخیص این موضوع که این مورد عمدا اتفاق افتادهاست (برای اصلاح ژنها)، یا ناخواسته از طریق فقدان تنوع ژنتیکی حاصل@شده، بسیار سخت است.
نتیجه این تحقیقات به ما کمک میکند تا درک خود را از روند رشد قارچ ها بهبود بخشیم و مسیر کشت قارچ های جادویی را آنگونه که دوست داریم پیش ببریم (میزان مواد مختلف را در قارچ کنترل کنیم) و با قارچها نوآوری کنیم.
با استفاده از تنوع ژنتیکی گونه های وحشی قارچ جادویی، میتوانیم تغییرات بالقوهای در میزان سنتز ماده سیلوسایبین، به وجود آوریم. همچنین روشهای کشت و نژادهای جدیدی به وجود آوریم. ما یک استارت آپ جدید بهنام Funky Fungus راه اندازی کردیم. در این مرکز نوپا از یافتههای ژنتیکی خود برای خلق گونهها و نژادهای منحصر بفرد با خواص دلخواه جهت مصارف درمانی، استفاده میکنیم.
درمان با سیلوسایبین
ماده سیلوسایبین اگر بصورت میکرودوز و در محیطی کنترل شده و بالینی استفاده شود، در درمان طیف وسیعی از بیماریهای روحی روانی از جمله افسردگی، اضطراب، اعتیاد و PTSD (اختلالات پس از سانحه)، موثر است. برخلاف درمانهای سنتی، سیلوسایبین با تغییر بالقوه ادراک و ارتقای نحوه تفکر در ناخودآگاه انسان نسبت به مسائل و تغییر روحیه افراد، میتواند منجر به بهبودهای قابل توجه و پایدار در بخش سلامت ذهنی شود.
اثر سیلوسایبین اغلب به عنوان باز کردن ذهن یا گسترش آگاهی توصیف میشود. اما سیلوسایبین میتواند به بیماران کمک کند تا از الگوهای تثبیتشده، چارچوبهای ذهنی خلقشده و افکار و رفتارهای منفی رهایی یابند.
مک تاگارت میگوید: قارچهای جادویی ارزانترین و در دسترس ترین منبع سیلوسایبین هستند و میتوانند در ساخت داروهای طبیعی نقش پررنگی داشته باشند. هنوز چیزهای بیشتری در مورد ترکیبات مجیک ماشروم ها و اثرات آنها بر ذهن وجود دارد که کشفنشده و ما برای دستیابی به آنها بسیار هیجان زده هستیم.
مولف:
گردآوری، ترجمه و تحریر از تیم رسانه هاگ
کپی فقط با ذکر منبع مجاز است.
منبع: zmescience.com و eurekalert.org