مصرف قارچ به صورت پخته یا خام؟
مصرف قارچ بصورت خام رایج است. بصورت پخته هم قابل مصرف است. اما نکته مهم این است که کارشناسان کدام یک را پیشنهاد میکنند. خوردن قارچ پخته یا خام. فواید قارچ خام بیشتر است یا فواید قارچ پخته. قارچ خام نخورید!
مصرف قارچ خام بهتر است یا پخته؟
قارچ را میتوان به روشهای مختلفی استفاده کرد. ولی کارشناسان و پزشکان تغذیه پیشنهاد میکنند افراد قارچ را به صورت خام، کبابی و یا آبپز مصرف کنند.
از مصرف آن به صورت سرخ کرده پرهیز کنند زیرا بسیاری از خواص درمانی قارچ در این روش مصرف، از دست میرود. همچنین به علت حالت ساختاری قارچ، میزان زیادی از روغن جذب آن میشود و ممکن است انواع بیماریهای قلبی و عروقی را در پی داشته باشد.
معمولا قارچ را میتوان هم به صورت خام و هم به صورت مطبوخ مصرف كنید اما مصرف به صورت مطبوخ بهتر است. آلودگی قارچ فقط در اثر پخت از بین میروند. البته قارچهایی كه در واحدهای صنعتی و با نظارتهای دقیق بهداشتی تولید میشوند را میتوان بعد از تمیز كردن دقیق به صورت خام نیز مصرف كرد. مصرف قارچ هم بصورت خام امکان پذیر است اما از یاد نبرید طبخ بهتر از خام خوری است.
توصیه طب سنتی درباره مصرف قارچ
توصیه طب سنتی: هنگام پخت قارچ، از ادویههای گرم مانند پونه استفاده کنید. حتیالمقدور قارچ خام نخورید.
هشدار مهم درباره قارچ جنگلی
افراد باید از مصرف قارچ در مناطق جنگلی اجتناب کنند، زیرا بیشتر این افراد شناخت کافی در خصوص تشخیص قارچ سمی از خوراکی ندارند. باید اشاره داشت که بسیاری از قارچها به شدت سمی هستند و میتوانند موجب مسمومیتهای غذایی، آسیب به اعصاب و حتی مرگ شوند. مصرف و خوردن قارچ هم بصورت خام در طبیعت مرگآور است.
عوارض استفاده از قارچ خام
در صورتی که به حالت خام و زیاد مصرف شود، ممکن است عوارض زیانباری را برای بدن ایجاد کند. تعدادی از این عوارض عبارت هستند از:
- حالت تهوع
- استفراغ
- ایجاد سنگینی در بدن
- کرخت شدن سر
- احساس سنگینی در سر
- حالت تنگی نفس
احتیاط در مصرف قارچ
افراد با مزاج یا معدههای سرد و ضعیف، باید در مصرف قارچ دقت به خرج دهند تا دچار نفخ، سنگینی، درد معده و قولنج نشوند. اما به دلیل این که قارچ طبع سرد و تر و رطوبت نسبتاً زیادی دارد، مصرف آن برای افراد مناطق گرمسیری و یا افرادی که کارهای سنگین بدنی انجام میدهند یا مزاج گرم دارند، مفید است. (برای اجتناب از افزایش حرارت بدن و معده و غلیان خون) اما در مقابل افرادی که معمولا دارای فعالیت بدنی بالایی نبوده و گوارش و بدن ضعیفی دارند، یا سرد مزاج هستند و در اقلیمهای سردسیری قرار دارند، نباید در مصرف آن افراط کنند زیرا زیادهروی برای این افراد مضر است.