“هدفون”ی از دل طبیعت
“هدفون”ی از دل طبیعت، طراحان یک شرکت فنلاندی به نام “آویان” (Aivan) برای رفع این مشکل تصمیم گرفتهاند از مواد تطبیق پذیری استفاده کنند که در طبیعت وجود دارند. آنها هدفون جدیدی به نام “کوروا”(Korvaa) ارائه دادهاند که از نوعی قارچ، پلاستیک زیستی و مواد طبیعی دیگر ساخته شده است.
ساخت تجهیزات الکترونیکی بادوام، به تولید حجم گستردهای از ضایعات سمی منجر میشود که از بین رفتن آنها به زمان بسیار زیادی نیاز دارد.
پلاستیک زیستی
گزارشها حاکی از این هستند که هدفون کوروا، کاملاً از مواد طبیعی ساختهشده است اما نه به این معنا که مستقیماً از طبیعت آمده باشد. ساختار اصلی این هدفون که از نوعی پلاستیک زیستی ساخته شده، مبتنی بر چاپ سه بعدی است و انعطاف کافی را برای استفاده دارد.
لایههای گوشی هدفون، از پروتئینی موسوم به “هیدروفوبین”(hydrophobin) ساختهشده که شبیه فوم مصنوعی است و حبابهای کوچکی در آن وجود دارند. این ماده، از نوعی قارچ بهدست میآید و با نوعی سلولز گیاهی تقویت میشود. روی این لایهها را شبکهای پوشانده که با پیچش تارهای مصنوعی عنکبوت ساختهشده است.
کوروا هنوز قابلاستفاده نیست و در حال حاضر، یک مفهوم کلی از نخستین نمونه آن ارائهشده است اما قرار نیست این هدفون کاملاً جایگزین هدفونهای کنونی شود. “توماس تالکویست” (Thomas Tallqvist)، یکی از طراحان کوروا گفت: ارائه طرح تنها برای طرح این موضوع است که مواد ساختهشده با روش مهندسی زیستی کجا میروند و ما در آینده میتوانیم چهکارهایی با آنها انجام دهیم.