کتاب پرورش صنعتی و نیمه صنعتی قارچ خوراکی
کتاب پرورش صنعتی و نیمه صنعتی قارچ خوراکی به تالیف مهندس ریحانه امین زاده و مهندس نجمه زمانی فروشانی به نشر از جهاددانشگاهی واد صنعتی اصفهان میباشد.
پرورش قارچ خوراکی
- عنوان: پرورش صنعتی و نیمه صنعتی قارچ خوراکی
- تالیف: مهندس ریحانه امین زاده و مهندس نجمه زمانی فروشانی
- ارزیاب علمی: دکتر مهدی رحیم ملک
- ناشر: جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان و مرکز انتشارات
- نوبت چاپ: اول
- تاریخ نشر: ۱۳۹۵
- شمارگان: ۵۰۰ جلد
- تعداد صفحات: ۱۹۲
- لیتوگرافی: کوثر
- چاپ: سوره
- صحافی: سید
- مدیر تولید: رضا زمانی
- ناظر فنی: محمد احمدی
- صفحه آرایی: علیرضل نورزادلاله
مقدمه کتاب پرورش صنعتی و نیمه صنعتی قارچ خوراکی
تاریخچه پیدایش و پرورش قارچهای خوراکی اگر چه سابقه تحقیق علمی در مورد قارچهای خوراکی به ابتدای قرن بیستم میرسد، اما استفاده از قارچهای خوراکی برای مصرف غذایی، دارویی و اهداف مذهبی، قدمتی بهاندازه تاریخ دارد. قارچ گانودرما لوسیدم که در چین آن را لینگ ژی” و در ژاپن ریشی ” مینامند، ازنظر مصارف دارویی قدمتی طولانی دارد و استفاده از آن در چین در حدود ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح گزارششده است.
از میان ۱۰۰۰۰ گونه قارچ که اندام میوه دهی گوشتی قابل رؤیت دارند، ۶۰۰ گونه خوراکی محسوب میشوند، اولین قارچ خوراکی پرورشی احتمالاً قارچ گوش چوبی بوده است که در چین کشت میشده است. قارچ خوراکی تکمهای سفید در حدود سال ۱۶۵۰ میلادی در حومه پاریس کشت میشد که بهتدریج در قرن ۱۹، به آمریکا رسیده و از سال ۱۹۱۰ کشت و تولید آن در خانه و محیطهای کنترلشده رواج پیدا کرد. از دهه ۱۹۶۰، توسعه صنعت تولید و پرورش قارچهای خوراکی و ویژه قارچ دکمهای سفید به شیوه مدرن آغاز شد. اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته، پرورش قارچهای خوراکی به یک بخش کاملاً صنعتی تبدیلشده است.