آموزش تولید و پرورش قارچ

کمپوست هموژن

کمپوست هموژن چیست و چه کاربردی دارد؟

کمپوست هموژن، کمپوستی است با یک ساختار فیزیکی و شیمیایی و محتوای رطوبتی یکسان در تمام قسمت‌ها و نقاط بی‌هوازی کلش‌های خامی که خوب پوسیده نشده‌اند از هموژن کمپوست می‌کاهند.

روش ساخت کمپوست هموژن

این هموژن بودن فقط از طریق میکس کامل کمپوست قارچ در طی مراحل مختلف کمپوست سازی یعنی بین قالب‌ها و بایر و خالی کردن بونکرها بدست می‌آید. اکسیژن‌رسانی به میکروارگانیسم‌های فعال در توده بسیار مهم است. زیرا این باکتری‌ها با استفاده از اکسیژن شروع به فعالیت و افزایش دمای کمپوست می‌کنند.

این افزایش دما (۷۵-۸۰) درجه موجب تخمیر مناسب کمپوست و پوسیدن کلش می‌شود. این مرحله از عوامل مهم پروسه ساخت کمپوست است.

با فعالیت میکروارگانیسم‌ها و عمل فرمینیشن که توسط آنها صورت می‌گیرد، واکس کلش از بین رفته و میکروارگانیسم‌ها به‌ تدریج از مواد هیدروکربنی موجود در ساختار کلش گندم، جهت تغذیه خودشان استفاده می‌کنند.

تمام این واکنش‌ها موجب افزایش دمای کمپوست در حد لازم و حتی بالاتر می‌شود. البته تمام این واکنش‌ها منوط به اکسیژن‌رسانی به تمام نقاط کمپوست است. اکسیژن‌رسانی باید یکنواخت صورت گیرد تا از تشکیل زیاد نقاط بی‌هوازی جلوگیری شود.

جلوگیری از واکنش بی‌هوازی

جهت جلوگیری از تشکیل نقاط بی‌هوازی، کمپوست را در چند مرحله هم می‌زنند. این عمل با دستگاه میکسر کمپوست یا سیستم فیلینگ‌کاست صورت می‌گیرد. این کار موجب می‌شود اگر در یک مرحله نقاطی قادر به دریافت اکسیژن نشدند با میکس کامل توده‌ها این نقاط نیز هوازی شوند و با هوایی که در دسترسشان قرار می‌گیرد در مرحله بعدی باعث احیای میکروارگانیسم‌‌های هوازی شوند و شروع به فعالیت و بالا بردن دما و تشدید و ادامه روند پوسیدگی نمایند.

اگر عمل میکس دهی و هوادهی درست انجام نشود این نقاط بی‌هوازی باعث غیریکنواخت شدن کمپوست می‌شود. بنابراین رابطه کمپوست هموژن و میکس کامل کمپوست و جلوگیری از تشکیل نقاط بی‌هوازی، یک رابطه پایدار و مستقیم است.

 

با هاگ همراه باشید تا مقالات بیشتری در زمینه آموزش تولید و پرورش قارچ مطالعه نمایید.
امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه