اخبار صنعت قارچصادرات قارچ خوراکی و دارویی

90 درصد قارچ کشور در انحصار استان البرز

تولید ۸۵ درصد ماکارونی، ۹۰درصد قارچ خوراکی و ۶۰ درصد داروی کشور در انحصار استان البرز است، و ظرفیت تولیدی آن را برای صادرات به رخ مسئولین می‌کشد. این استان ده درصد واحدهای ملی صادراتی را در خود جای داده و صنعت و کشاورزی دو بازوی اصلی صادرات این استان هستند.

امروزه بر اساس آمار موجود انواع مواد غذایی، دارو، تجهیزات پزشکی، پارافین، قیر، میوه وتره بار، چای آرد، گندم، مارگارین فرآورده های آنتی اکسیدان، فرآورده های غلات، فرآورده های تانسیو اکتیو و لوازم خانگی از این استان به کشورهای مختلفی همچون عراق، افغانستان، امارات متحده عربی ، پاکستان، آلمان روسیه و سایر کشورها صادر می‌شود.

از سوی دیگر دارو و تجهیزات پزشکی، مواد شوینده و آرایشی و بهداشتی و قطعات خودرو جزء کالاهای مزیت دار صادراتی هستند که می‌توانند ارزش افزوده بالایی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان داشته باشند.

آنچه بیشتر حایز اهمیت است به دلیل نزدیکی این استان به استانهای شمالی کشور، ظرفیت مناسب صادراتی تولیدات این استان به کشورهای اوراسیا را میسر کرده و می تواند از ظرفیت توافقنامه های ایران و اتحادیه اوراسیا در صادرات به روسیه ازبکستان و دیگر کشورهای اوراسیا استفاده کرد.

آمارها موید آن است که صنعت استان البرز با استقرار بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی این استان را به بازوی اقتصادی کشور تبدیل کرده ، به طوری که البرز در صنایع دارو، ماکارونی و قطعات خودرو قطب صنعتی کشور نام گرفته است.

در این بین شهرک صنعتی اشتهارد به عنوان برجشته ترین شهرک کشور به خاطر امکان دسترسی آسان به راههای ارتباطی و زمین های بایر و وسیع در مسیر جاده اشتهارد – بوبین زهرا با داشتن بیش از ۵۰۰ واحد صنعتی فعال (فلزی)، غذایی، شیمیایی و غیره از اصلی ترین مناطق صنعتی کشور است.

استان البرز با وسعت بسیار کم اما آب و هوای ، متعادل خاک مناسب و مکانیزاسیون در کشاورزی نیز توانسته است موفقیتهای خوبی به دست آورد و این استان با اینکه به استان صنعتی معروف است اما کشاورزی توسعه یافته ای دارد.

بر اساس آمار موجود استان البرز در تولید محصولاتی همچون هلو، شلیل، آلو، گوجه سبز، گلهای زینتی و توت فرنگی رتبه های بالای کشوری دارد و این در حالی است که نیم درصد اراضی کشاورزی کشور در استان البرز قرار دارد در تولید و عملکرد ۲ درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

بالا بودن متوسط تولید در واحد سطح نسبت به متوسط کشوری از شاخصهای مهم کشاورزی استان البرز است. محصولات کشاورزی استان علاوه بر اینکه از لحاظ کمی در سطح کشور قابل قبول است از لحاظ کیفی بهترین کیفیت و ماندگاری را دارند.

البرز از نادرترین استانهای کشور است که سبزی و صیفی جات را در تمام فصول دارد و این در حالی است که بعضی استانها مثل خوزستان که تولید خوبی در سبزی و صیفی دارند، تنها در پنج ماه سال این محصولات را تولید م کنند.

درصدی از سبزی و صیفی جات استان به گمرک بندر عباس یا سایر گمرکات جنوب حمل می شود و از آنجا با کشتی به کشورهای امارات متحده، بحرین و قطر ارسال می شود. کاهو ،کلم، کرفس، فلفل دلمه، لوبیا سبز ،خیار، گوجه فرنگی، خربزه، ملون، انگور و خرمالو مهم ترین سبزی و صیفی جات استان البرز در حوزه صادرات هستند.

کرج در زمره مناطقی است که گل کلم با کیفیت صادراتی تولید می کند و گل کلم صادراتی کرج از بهترین گل کلم های بازار محصولات کشاورزی و صیفی جات صادراتی ایران است. استان البرز در حوزه کشاورزی دانش بنیان و فناور نیز ظرفیتهای زیادی داراست و توسعه محصولات ارگانیک و کشت گیاهان داروئی و گلخانه ای از ظرفیتهای خوب صادراتی استان به شمار می رود.

این استان با داشتن گلخانه های مدرن و شرایط آب و هوایی مناسب توانسته است انواع گلهای شاخه بریده از انواع گل رز، لیلیوم، گلایل و عروس را پرورش دهد، طوری که سالانه میلیونها گل شاخه بریده در استان تولید می شود.

در استان البرز علاوه بر ظرفیتهای صادراتی گلهای زینتی امکان صادرات قارچ خوراکی محصولات گلخانه ای و حتی صادرات نهال هم وجود دارد و محصولات کشاورزی استان البرز علاوه بر اینکه از لحاظ کمی در سطح کشور قابل قبول است از لحاظ کیفی هم بهترین کیفیت را دارد و دارای ماندگاری بیشتری است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز در این راستا اظهار کرد: استان البرز با دارا بودن ۱۲ شهرک صنعتی فعال و بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در کنار مراکز آموزش عالی و موسسات علمی تحقیقاتی ملی و بین المللی در صورت هم افزایی و همپوشانی می توانند در حوزه اقتصادی استات موفق عمل کنند.
وی خاطر نشان کرد: ظرفیت های کم نظیری همچون؛ منطقه ویژه اقتصادی پیام، فرودگاه پیام، شهرک صنعتی تخصصی دارویی کشور، تولید و صادرات محصولات کشاورزی، مراکز متعدد علمی و پژوهشی، شرکت های موفق دانش بنیان تنها بخش کوچکی از فرصت های اقتصادی البرز است که باید با همکاری بانک ها، در مسیر رونق اقتصادی استان و کشور قرار گیرد.

به این ترتیب انتظار بر این است که البرز با این بضاعت بتواند در صادرات قارچ خوراکی نیز موثر عمل کند و پیشتاز باشد. امید که این رویا سریعتر محقق گردد و ایران را به جایگاه شایسته خود در سطح جهانی برساند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *