انواع قارچ سمی و نحوه تشخیص

قارچ‌ های درخشان برزیل بیولومینسانس

آشنایی با قارچ‌ های درخشان برزیل (بیولومینسانس)، در سال 1840 گیاه‌شناس انگلیسی معروف جورج گاردنر، منظره‌ای غیرمعمول را که در برزیل مشاهده کرده بود را چنین توصیف کرد: گروهی از پسران با یک شیء نورانی بازی کردند که معلوم شد یک قارچ درخشان(قارچ شب تاب) است.

جهان جادویی قارچ‌های درخشان

بچه‌ها آن را “گل نارگیل” نامیدند و محل رشد قارچ را به وی نشان دادند، روی برگ‌ها در پایین درختان نخل کوتوله افتاده بود.

گاردنر این قارچ غیر معمول را به انگلستان فرستاد و نام Agaricus gardneri را دریافت کرد. از آن زمان تا سال 2009 دانشمندان دیگر با چنین قارچ‌هایی برخورد نکرده اند.

اما اخیرا محققان دانشگاه ایالتی سان فرانسیسکو (ایالات متحده) موفق به جمع‌آوری نمونه‌های جدید از گونه قارچ از دست رفته شدند و اقدام به طبقه‌بندی مجدد آن نمودند.

آشنایی با قارچ های درخشان برزیل (بیولومینسانس)
قارچ بیولومینسانس(قارچ شب تاب)

این نوع قارچ یوکاریوت در تاریکی آنقدر روشن می‌درخشد که حتی می‌توان با نور آن مطالعه کرد. دانشمندان امیدوارند که با مطالعه دقیق این قارچ و دیگر بیولومینست‌ها (قارچ‌های درخشان) در سایر نقاط جهان به این سوال پاسخ دهد که این قارچ چگونه و به چه دلیلی می‌درخشد.

پس از مطالعه آناتومی، فیزیولوژی و منشأ ژنتیکی قارچ، کارکنان دانشگاه سان فرانسیسکو تشخیص دادند که این قارچ باید به جنس Neonothopanus نسبت داده شود. به گفته دانشمندان، جمع‌آوری نمونه‌های جدید این گونه بسیار دشوار است، جستجوی این قارچ نیاز به رویکرد خاصی دارد و با مشکلات زیادی همراه است.

درخشش سبز

برای دیدن درخشش سبز قارچ بی نور، دانشمندان مجبور بودند شب هنگام در اول ماه در جنگل به جستجو بپردازند و در عین حال بسیار مراقب بودند تا با مارها یا جگوارهای شکارچی برخورد نکنند. به لطف دوربین‌های دیجیتال همراه گروه، دانشمندان توانستند قارچ‌های درخشان را تشخیص دهند.

بیولومینسانس یا توانایی یک ارگانیسم برای تولید نور خود، یک پدیده بسیار معمولی در قلمرو حیوانات است که به دلیل تعدادی از فرایندهای شیمیایی رخ می‌دهد. دانشمندان اظهار می‌کنند که قارچ‌ها باید همانند سوسک‌های کرم شب‌تاب درخشش به لطف مخلوط لوسیفرین-لوسیفر از درخشش داشته باشند. با این حال این ترکیبات هنوز در قارچ‌ها یافت نشده است.

آشنایی با قارچ های درخشان برزیل
قارچ بیولومینسانس(قارچ شب تاب)

امروزه حدود 70 گونه قارچ وجود دارد که قابلیت بیولومنسانس را دارند، اما هنوز مشخص نیست که چرا این قارچ‌ها نور ساطع می‌کنند. بر اساس یکی از فرضیه‌های محققان، درخشش برای برخی قارچ‌ها ضروری است تا حیوانات شبانه را جذب کنند. حیواناتی که اسپورهای آنها را گسترش می‌دهند. در نتیجه به تولید مثل کمک می‌کند. فرضیه دیگری حاکی از آن است که نوری که از قارچ ساطع می‌شود به عنوان هشداری در مورد سمی بودن آن برای حیوانات عمل می‌کند.

قارچ میسن گونه Mycena Chlorophos یکی از 71 گونه قارچ بیولومینسنت است که به رنگ سبز می‌درخشد. قارچ‌های بی‌نور در مالزی، اندونزی، برزیل، ژاپن، مکزیک و پورتوریکو رشد می‌کنند و درخشندگی ملایم زرد-سبز دارند.

 

مطالب پیشنهادی مرتبط: اسرار درخشش قارچ ها در شب و مستند قارچ های شگفت انگیز را مطالعه کنید.

 

جهان جادویی قارچ‌های درخشان
جهان جادویی قارچ‌ های درخشان(قارچ شب تاب)

سوژه عکاسی

جهان جادویی قارچ‌‌های درخشان، یکی از سوژه‌های همیشگی عکاسان برای تمرین و تجربه عکاسی ماکرو (بزرگنمایی)، قارچ‌ها هستند.

تاکنون قارچ‌‌ها و دنیای خیال‌انگیز آنها، ذهن بسیاری از عکاسان ماهر را به خود مشغول داشته‌اند. می‌توان به فهرستی بلندبالا از آثار عکاسان مطرح در این زمینه اشاره کرد. عکاسانی که هرکدام از روش و تکنیک خاص خود برای عکاسی استفاده نموده و جلوه‌هایی متفاوت از این مخلوقات زیبا را باهنر خود به تصویر کشیده‌اند.

در این میان عکاس آلمانی خوش‌ ذوق به نام مارتین فیستر Martin Pfister راه جدیدی برای عکاسی از این مخلوقات زیبا و حیرت‌ انگیز پیداکرده است. مارتین با استفاده از یک سری چراغ‌های LED کوچک که در پشت سوژه‌های عکاسی قرار می‌‌گیرند، درخششی جادویی به قارچ‌ها بخشیده است فیستر برای کار از دوربین Canon E0S 6D استفاده کرده که کیفیتی جادویی و خاص به این تصاویر بخشیده است.

با قارچ های سمی در هاگ آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه