دانستنی‌ها درباره قارچ

باتری خارق العاده تهیه شده از قارچ های موجود در طبیعت

باتری خارق العاده مصنوع از قارچ های موجود در طبیعت، به گزارش هاگ، محققان فیبرهای کربنی را ابداع کردند. که قابلیت چشمگیری به لحاظ کارایی نسبت به الکترودهای گرافیتی معمول امروزی دارد. موضوع جالب توجه در مورد این الکترودها این است که فیبرهای کربنی از قارچ های وحشی بدست آمده‌اند. این فیبرها بوسیله نانوفیبرهای اکسید کبالت تغییر یافته‌است.  قارچ مورد استفاده در این مطالعه با نام علمی Tyomyces fissilis شناخته می شود. این قارچ بیماریزای گیاهی در شمال آمریکا بوده و به رنگ های سفید، کرم و یا زرد رویت می شود و خوراکی نیز نمی باشد.

دلیل استفاده ازاین قارچ به عنوان پایه الکترود باتری بهبود عملکرد باتری ذکر شده‌است. ابزارهای جدید امروزی بسیار به نیرو وابسته‌اند و جستجوی فناورانه برای تولید خروجی انرژی و قدرت بهتر در حال اجرا است. مورد ذکرشده از موارد بسیار مهمی است که باید ابزارهای الکترونیکی بدان لحاظ ارتقا یابند.

گزینه بسیار مناسب برای بکارگیری قسمت آند باتری قارچ

در قارچ های وحشی شبکه‌ای از فیبرهای به هم متصل وجود دارد که آنرا گزینه بسیار مناسبی برای بکارگیری قسمت آندباتری می نماید. ترکیب کربن بدست آمده از قارچ با نانو فیبر اکسید کبالت اثر همیاری در ارتقاء سطح انرژی خروجی را به همراه داشته‌است.

در آزمایشات محققان این باتری هیبریدی ظرفیت تولید 530 میلی آمپر ساعت به ازای هر گرم را از خود به نمایش گذاشت. که این معادل 150 درصد کارایی بهتر نسبت به باتری های گرافیتی مشابه می باشد. اضافه نمودن نانوفیبرها منجر به افزایش ذخیره لیتیوم در زمان شارژ دوباره می شود.

باتری قارچ با دو الکترود به نام آند و کاتد کار می کنند. یونهای لیتیوم هنگام شارژ مجدد در آند ذخیره می شوند. تحقیقات امروزی بهبود عملکرد این ذخیره سازی را مرکز توجه خود قرار دادند. علت انتخاب قارچ نیز این بوده است که این قارچ فیبرهای زیاد و مناسبی را داراست علاوه برا اینکه به لحاظ هندسی و شکلی این فیبرها بصورت طبیعی کمک به خاصیت هدایت کنندگی می نمایند.

فیبرهای کربنی و ذرات اکسید کبالت دارای قابلیت هدایت الکترونیکی هستند که این امر به علت مشارکت هر دو در باتری قارچ جدید ظرفیت هدایت را بالا می برد. طبق اظهار محقق راهنما پرفسور ویلاس در مجله Controlled Environments، این مطالعه در دانشگاه پردو (ایالت ایندیانا) انجام گرفت و در مجله شیمی و مهندسی پایدار نیز با عنوان Wild Fungus Derived Carbon Fibers and Hybrids Anodes as Anodes for Lithium Ion Batteries  به چاپ رسیده‌است.

دانستنی‌ها درباره قارچ را در هاگ بخوانید.

 

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه