دانستنی‌ها درباره قارچ

رویش قارچ‌های وحشی و کمین مرگ پاییزی

با رویش قارچ‌های وحشی مرگ پاییزی در کمین است. با توجه به آغاز فصل بارش‌های پاییزی روند رویش قارچ‌های سمی در آذربایجان‌ غربی سرعت گرفت که بایستی كمین مرگ مهلكی به نام قارچ‌های وحشی توسط افراد جدی تلقی شود.

این روزها با گذر از مناطق کوهستانی شاهد افراد بومی خواهیم بود که مشغول جمع آوری قارچ‌های صحرایی هستند. این در حالی است که قارچ‌های سمی بسیار شبیه به قارچ‌های خوراکی و پرورشی هستند و اشتباه در تشخیص آن‌ها می‌‎تواند مسموم شدن و یا حتی مرگ افراد را به دنبال داشته باشد.

متاسفانه در این میان افراد سودجویی هستند که از این بی‌اطلاعی مردم استفاده و قارچ‌ وحشی را به نام قارچ پرورشی به فروش می‌رساند.

برخی از این قارچ‌ها بسیار سمی و باعث بروز عوارض شدید جسمانی (کبدی، کلیوی) و حتی مرگ می‌گردد.

قارچ خودرو بچینیم یا نچینیم!

طبق اظهارات کارشناسان محل رویش قارچ‌ها نمی‌تواند دلیلی بر عدم سمی بودن باشد. چراکه در برخی مواقع قارچ‌ها بر روی درختان نیز رشد می‌کنند که نمی‌تواند دلیل بر خوراکی بودن آن‌ها باشد و به هیچ روشی مانند جوشاندن، پختن و کبابی کردن نمی‌توان سمیت قارچ‌ها را از بین برد. زیرا با این روش‌ها مواد سمی قارچ تخریب نمی‌شود.

در پایان بایستی گفت که خطر مصرف تصادفی گونه‌های سمی قارچ همواره تهدیدی جدی است که انتظار می‌رود افراد در خرید و جمع‌ آوری قارچ دقت نمایند.

با رویش قارچ‌های وحشی مرگ پاییزی در کمین است
با رویش قارچ‌های وحشی مرگ پاییزی در کمین است

5 قانون مهم چیدن قارچ‌های وحشی و جنگلی در فصل پاییز

با آغاز فصل پاییز، قارچهای خودرو دشت و جنگل را پر می‌کند و افراد زیادی را به طمع میل و مصرف یک خوراکی خوشمزه پرخاصیت به سمت خود می‌کشاند. اما باید به خاطر داشته باشیم که این قارچ‌ها بخشی از یک اکوسیستم جنگلی جذاب و متعلق به همه موجودات هستند و تنها ما انسان‌ها نیستیم که در این چرخه قرار داریم. بنابراین لازم است به چیدن قارچهای وحشی و برای سلامت خودمان و محیط زیست به چند قانون اساسی در چیدن قارچها پایبند باشیم و دیگران را هم به رعایت این قوانین تشویق کنیم.

قانون اول: هر قارچی را لمس نکنید

اگر قارچی را نمی‌شناسید آن را لمس نکنید. قارچ‌هایی با کلاهک‌های سمی می‌توانند به سرعت خطر گیجی، حالت تهوع و مسمویت بالا را با خود به همراه داشته باشند. مطمئن باشید حتی حرفه‌ای هم در این زمینه ریسک نمی‌کنند. اگر دیدید که خرگوش‌ها، گوزن‌ها و یا سایر حیوانات جنگلی قارچی را مصرف کردند لزوما دلیلی بر غیرسمی بودن قارچ نیست. بعضی از گونه‌های قارچ سمی را که حیوانات به مقدار زیاد مصرف می‌کنند، ما انسان‌ها حتی در دوز کم هم نمی‌توانیم تحمل کنیم.

قانون دوم: زیاده‌ روی نکنید

قارچ‌های وحشی را غارت نکنید! در حد یک کیلوگرم برای مصرف شخصی کافی است، اجازه بدهید دیگران هم استفاده کنند. این دیگران شامل هم‌نوعان خودتان و سایر موجودات جنگلی هم می‌شود. به علاوه بعضی از این قارچها حفاظت شده هستند و توسط محیط‌بانان مراقبت می‌شوند.

قانون 3: قارچ‌های جوان را بچینید

قارچ‌های پیر و فاسد را رها کنید تا در جنگل بمانند و بتوانند دوباره در طبیعت به صورت کود قارچی مورد استفاده قرار گیرند و با هاگهای خود دوباره قارچهای جدیدی را در جای دیگر برویانند. البته در کشف و برداشت قارچهای وحشی جوان دقت کنید. زیرا کلاهکهای آنها ممکن است به قارچهای سمی خیلی شبیه باشید.

قانون 4: قارچ‌ها را پاره نکنید

به جای پاره کردن بهتر است قارچ خودرو را برش دهید. در صورت امکان،قارچهای در حال باردهی را با دست نچینید. زیرا با این کار رشد و توسعه آنها را مختل می‌کنید. بهتر است از یک چاقوی تیز کوچک برای این کار استفاده نمایید.

قانون 5: از کیسه‌های پلاستیکی استفاده نکنید

برای قارچ چینی سبد یا کیسه‌های پنبه‌ای را به کار ببرید. کیسه‌های پلاستیکی زود عرق میکنند و قارچها زودتر در آنها فاسد می‌شوند. به علاوه اگر در جایی آن را جا بگذارید محیط زیست را تا سالهای سال آلوده خواهند کرد و بازیافت نمیشوند.

تمامی دانستنی ها درباره قارچ ها را در مجله خبری-آموزشی هاگ بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه