قارچ شیمجی(صدفی قهوهای ) چیست؟
قارچ شیمجی یکی از قارچهای اگزوتیگ که در انگلیسی به نام قارچ راش قهوهای یا صدفی قهوهای هم معروف است. از دسته قارچهای خوراکی بومی آسیای شرقی است. هر چند که در شمال اروپا نیز یافت میشود اما کشت آن بسیار دشوار است. این قارچ سرشار از ترکیباتی با طعم اومامی، مثل اسید گوانیلیک، اسید گلوتامیک و اسید آسپارتیک است.
قارچ راش یا صدفی قهوهای
قارچ شیمجی حاوی مواد معدنی مانند پتاسیم و فسفر، منیزیم، روی و مس است و سطح کلسترول بدن را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. به علاوه سرشار از گلیکوپروتئین، مارمورین، هیپسیزیپرنول و هیپسین است. بنابراین یک عامل ضد سرطان طبیعی بالقوه محسوب میشود.
قارچ شیمجی دارای مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین I (ACE)ست که یک الیگوپپتید است. ممکن است در کاهش فشار خون و کاهش خطر سکته در افراد مبتلا به فشار خون مفید باشد.
همچنین سرشار از پلی ساکاریدها، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها است. بنابراین سیتوکین های التهابی و استرس اکسیداتیو را مهار میکند و از نارسایی ریه محافظت می کند. این ترکیبات همچنین به کاهش بیماری ناشی از استرس اکسیداتیو از طریق فعالیت مهار رادیکال کمک مینمایند و از این رو این قارچ ها آنتی اکسیدان نیز محسوب میشوند.
روش مصرف قارچ شیمجی
این قارچ را نمیتوان به صورت خام مصرف کرد، زیرا طعم آن کمی تلخ است که با طبخ از بین میرود و طعم آجیلی پیدا میکند. از آن در غذاهای سرخ شده مثل سبزیجات سرخ شده، و همچنین انواع مختلف غذا، و غذاهای دریایی به کار میرود. همچنین، میتوان از آن در سوپ، خورش و در سس هم استفاده کرد.