کتاب خودآموز پرورش قارچ دکمهای: اهمیت فرآوری

معرفی کتاب
کتاب خودآموز پرورش قارچ دکمهای: اهمیت فرآوری اثری از داود احمدی و محمد احمدی میباشد که توسط انتشارات آزمون یار پویا منتشرشده است.
قارچ دکمهای با نام لاتین Button Mush rooms جز قارچهای ساپروفیت و از دسته بازیدیومیست ها است. این قارچ خوراکی دارای یک ساقه و یک کلاهک چتری شکل و پهن است. کلاهک آن نرم و گوشتی است و رنگ آن سفید یا کرم مایل به قهوهای است.
- عنوان: خودآموز پرورش قارچ دکمهای: اهمیت فرآوری
- مؤلفان: محمد احمدی، داود احمدی
- ناشر: آزمون یار پویا
- زبان: فارسی
- ردهبندی دیویی: ۶۳۵٫۸
- سال چاپ: ۱۳۹۵
- نوبت چاپ: ۱
- تیراژ: ۱۰۰۰ نسخه
- تعداد صفحات: ۳۶
- قطع و نوع جلد: جیبی (شومیز)
- شابک ۱۰ رقمی: ۶۰۰۹۵۲۰۹۱۶
- شابک ۱۳ رقمی: ۹۷۸۶۰۰۹۵۲۰۹۱۶
اهمیت فرآوری
از اهمیت فرآوری قارچ خوراکی میتوان به مشکلات فروش و عدم تعادل بین عرضه و تقاضا؛ مشکلات موجود در پرورش شامل بیماریها و برداشت کمِ قارچ در واحد سطح که درنهایت منجر به تعطیل شدن یا تولید با ظرفیتی پایینتر از تواناییهای ممکن در برخی از واحدهای پرورش قارچ خوراکی میشود خصوصاً آنکه قارچ بعد از جدا شدن از بستر همچنان به رشد و تنفس خود ادامه میدهد و به دنبال این مسئله تغییرات کیفی را در قارچ شاهد هستیم مثل تغییر رنگ، بافت و رشد باکتریها و بیماریها روی قارچ، کاهش وزن و در نهایت کیفیت اُفت میکند و با فساد قارچ روبرو میشویم.
در بخشی از این کتاب میخوانیم :
ازآنجاییکه فرآیند کنندگان، قارچ را بر مبنای وزن تازه میخرند و فروش آن را بر اساس وزن آبکش انجام میدهند، کاهش وزن اهمیت اقتصادی شگرفی در صنعت فرآوری قارچ ایفا نموده، موجب کاهش کیفیت و افزایش قیمت تمامشده محصول و تأثیر مستقیم بر مصرفکننده دارد. قارچ تازه بهطورمعمول اُفت وزنی تا حدود ۵۰% در حین فرآوری دارد که البته عوامل بسیاری در آن دخیل هستند. به این اُفت، اُفت حینِ پروسه گفته میشود. یک اُفت دیگر، اُفت پیش از پروسه است که در اثر نامناسب بودن شرایط کاشت، داشت، برداشت، نگهداری، حملونقل به وجود میآید و افتهایی که مربوط به قارچهای بیمار، معیوب، کوتاه کردن طول پایه، شکسته، تغییر رنگ و غیره میشود که همگی در مراحل مقدماتی فرآوری، جداسازی میشود.