خواص قارچ خوراکی، فواید قارچ و ارزش غذایی انواع قارچ ها

مصرف قارچ خوراکی دارای 13 دلیل می باشد

تأمین نیاز غذایی، یک نیاز ضروری و مهم هر کشوری است. قارچ نیز یک غذای ثابت در سبد غذایی مردم کشورهای مختلف و به‌عنوان منبع غذایی باارزش موردعلاقه مردم است. مصرف قارچ خوراکی ضامن سلامتی شما است.

در اینجا به بررسی 13 دلیل مصرف قارچ خوراکی می‌پردازیم:

۱) انواع ویتامین‌های گروه B مثل B۱ B۲ B۳ و همین‌طور ویتامین C در قارچ وجود دارد و منبع غنی از اسیدفولیک بوده که آن را خون‌سازتر از جگر می‌کند.

۲) در میان مردم مصرف قارچ خوراکی به غذای سلامت و یا سالم معروف است و به دلیل نداشتن چربی میزان کالری آن بسیار پایین بوده و بنابراین چاق‌کننده نیست.

۳) در حال حاضر یکی از مهم‌ترین علت‌های کم‌خونی در افراد به‌خصوص در خانم‌های باردار کمبود آهن و اسیدفولیک است. قارچ‌های خوراکی به سبب مقادیر بالایی اسیدفولیک و آهن از بهترین منابع غذایی برای این دسته از افراد محسوب می‌شوند.

۴) قارچ‌ها به لحاظ پلی ساکاریدهای موجود، باعث افزایش میزان دو ترکیب انترفرون و انترکولین که باعث تخریب سلول‌های سرطانی می‌گردند.

۵) قارچ‌ها دارای مواد معدنی ازجمله پتاسیم، سدیم، کلسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن و ید را در خود ذخیره کرده است.

۶) گوشت با دارا بودن پروتئین بالایی، میزان جذب پروتئین آن حدود ۱۵ درصد است، ولی قارچ فقط ۵ درصد پروتئین دارد که میزان جذب آن ۹۰-۷۰ است.

در ادامه دلایل مصرف قارچ خوراکی

۷) قارچ‌ها به‌طور طبیعی لوواستاتین تولید می‌کنند و این ترکیب می‌تواند در کاهش چربی و کلسترول خون بسیار مؤثر واقع شود.

۸) قارچ‌ها به دلیل داشتن بیوفریولید، از تشکیل کلسترول‌های بد خون و اسیدهای چرب در سلول‌ها و خون جلوگیری می‌کند.

۹) پروتئین موجود در قارچ از کلم و سیب‌زمینی بیشتر است.

۱۰) قارچ دارای کالری کمتری است و به همین دلیل، غذای مناسبی برای افراد کم‌تحرک است.

۱۱) قابلیت هضم پروتئین قارچ، عامل مهمی در تنظیم رژیم غذایی محسوب می‌شود.

۱۲) قارچ دارای نوعی ماده موسوم به پسیلوسیبین است که برای سردردهای میگرنی مفید است.

۱۳) قارچ استخوان را تقویت کرده و خستگی را رفع می‌کند. این ماده غذایی هم‌چنین می‌تواند کمبود ویتامین D جبران کند.

دلایل مصرف بیشتر قارچ

خواص و فواید قارچ

قارچ‌ های خوراکی، شامل گونه‌ متفاوتی می‌ شوند که ممکن است به صورت وحشی در طبیعت برداشت یا به دست بشر پرورش داده شوند. از قارچ‌ های خوراکی به دلیل ارزش غذایی آنها و خواصشان برای بدن استفاده می‌کنند و همچنین برای تامین پروتئین برای رژیم غذایی وگان یا گیاه خواری. همچنین، از قارچ‌ ها برای مصارف دارویی و پزشکی آنها جهت درمان بعضی بیماری ها استفاده می‌شود و در طب سنتی هم کاربرد فراوانی دارند. خواص دارویی مصرف قارچ خوراکی را افزایش داده‌است.

 

در ادامه، برخی از خواص این خوراکی ارزشمند را در قالب یک ویدئو برای شما آماده کرده ‌ایم که مشاهده می‌کنید.

 

دلایل بیشتر

قارچ‌ تنها محصولی است که ویتامین‌دی تولید می‌کند، ماده‌ مغذی که در بسیاری از غذاهای معمولی به راحتی یافت نمی‌شود و به این دلیل است که قارچ‌ در معرض اشعه ماوراء‌بنفش خورشید می‌تواند ویتامین‌دی را بسازد. به طور مثال، قارچی که با اشعه ماوراء‌بنفش رشد کرده باشد، بیش از ۱۰۰ درصد ارزش روزانه ویتامین‌دی را داراست. اطلاعات تغذیه‌ای در مورد محتوای ویتامین‌دی داخل قارچ دکمه ای سفید و قارچ کرم قهوه‌ای را مطالعه کنید. به تغییرات روی قارچ باید بیشتر توجه کنید.

 طعم آن شبیه گوشت است

قارچ‌ خوش‌طعم است. قارچ سالم، طعم گوشتی‌ بیشتری دارد، اگرچه طعم ملایم‌ آن با پختن بیشتر می‌شود. قارچ سالم بافت گوشتی دارد، به همین دلیل است که آن را به صورت کامل، کبابی یا به جای گوشت در همبرگر بر روی نان سرو می‌کنند.

قارچ‌ سرشار از سلنیوم است

قارچ یکی از غنی‌ترین منبع سلنیوم در بین محصولات غذایی است، ماده معدنی که مانند آنتی‌اکسیدان در بدن عمل می‌کند و از سلول‌ها در برابر آسیب‌هایی که منجر به بیماری می‌شود، محافظت می‌کند. سلنیوم همچنین در سیستم ایمنی بدن نقش دارد. به همین دلیل مصرف قارچ خوراکی رو به فزونی است.

 قارچ با گوشت چرخ کرده به خوبی ترکیب می‌شود

قارچ با طعم و بافت گوشتی و ترکیب با گوشت چرخ کرده، بهترین شیوه برای صرفه‌جویی در مصرف گوشت (گوشت مرغ یا بوقلمون) است که در تهیه غذا استفاده می‌شود. با این ترفند، میزان کالری و چربی نیز کاهش می‌یابد. هنگام آشپزی، به نسبت موادغذایی توجه داشته باشید:

  • همبرگر و شامی: ۲۵ درصد قارچ و ۷۵ درصد گوشت چرخ‌کرده
  • اسنک: ۵۰ درصد قارچ و ۵۰ درصد گوشت چرخ کرده
  • پاستا: ۷۰ درصد قارچ، ۳۰ درصد گوشت چرخ کرده استفاده کنید.

قارچ به کاهش وزن کمک می‌کند

قارچ بسیار کم کالری است. یک وعده تهیه شده از پنج قارچ دکمه‌ای سفید یا قارچ سالم و کامل حدوداً ۲۰ کالری دارد. با این حال قارچ بسیار خوشمزه است. در مطالعه منتشر شده در مجله طعم‌ غذاها در مورد مصرف قارچ خوراکی، افرادی که در وعده ناهار از قارچ‌ به جای گوشت استفاده می‌کردند، میزان کالری و چربی دریافتی‌شان کاهش می‌یافت اما گزارش شده، به اندازه افرادی که گوشت می‌خورند، احساس سیری و رضایت می‌دهد. برای آگاهی بیشتر در این زمینه مقاله لاغری با قارچ در 21 روز را مطالعه نمائید.

قارچ محصولی پایدار است

قارچ‌ در مزارع رشد می‌کند و به نور خورشید، زمین‌ کشاورزی یا آب زیاد نیاز ندارد. به جای گوشت یا با سایر مواد مخلوط می‌شود تا گوشت کمتری مصرف شود. همچنین میزان کربن آلی وعده‌ غذایی را نیز کاهش می‌دهد.

مترجم مهتا زمانی‌نیک
منبع: WebMD

برای آگاهی از خواص قارچ، هاگ را دنبال کنید.
5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *