یکشنبه ۰۹ شهریور

تولید قارچ اصفهان اصفهان رتبه سوم

استان اصفهان رتبه سوم تولید قارچ کشور

یهاحمدرضا رئیس زادهِ، مدیر امور باغبانی سازمانِ جهاد کشاورزی استانِ اصفهان. در خصوص کشت و تولید قارچ اصفهان در این استان گفت: استان اصفهان با دارا بودن بیش از 70 واحد صنعتی فعال و تولید بالغ بر 15 هزار تن قارچ دکمه ای به صورت سالیانه. از استان‌های برتر کشور در تولید قارچ به شمار می‌رود و مقام سوم را در این زمینه دارد.

او با بیان اینکه استان اصفهان بعد از تهران و البرز. رتبه سوم کشور در تولید قارچ خوراکی را دارد، اظهار کرد: پرورش و تولید قارچ‌خوراکی با توجه به اینکه در فضای بسته و مدیریت‌ پذیری انجام می‌شود. باعث افزایش راندمان تولید در واحد سطح، اشتغال‌زایی بالا، تولید در تمام فصول سال و گردش سرمایه با توجیه اقتصادی قابل قبول است.

وی بیان نمود که بیش از 890 نفر به طور مستقیم در مراکز پرورش قارچ این استان که بالغ بر 70 واحد میباشد، مشغول به کار هستند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، استان های جنوبی کشور و همچنین تهران را به عنوان مقصد فروش قارچ های تولیدی استان. نام برد و  از صادرات قارچ استان اصفهان به کشور عراق خبر داد.

رئیس‌ زادهِ اضافه کرد: کشت و پرورش قارچ خوراکی به سرمایه‌گذاری بالا، تخصص، تجربه‌و مدیریت منسجم برای تولید مستمر و اقتصادی نیاز دارد. سازمان جهاد کشاورزی نیز در طول سال‌های اخیر در راستای کمک به تولیدکنندگان تلاش کرده. حمایت‌های فنی و اعتباری به افزایش عملکرد و تولید باکیفیت‌تر قارچ خوراکی در سطح استان کمک کند.

لازم به ذکر است میزان تولید سالیانه قارچ دکمه ای در کشور حدود 200 الی 210 هزار تن می باشد.

منابع: خبرگزاری صدا و سیما – پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان


تولید 13 هزار تن قارچ در اصفهان

۱۴۰۲/۰۹/۳۰

رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان، از تولید سالیانه ۱۳ هزار تُن قارچ خوراکی در این خطه، و کسب رتبه سوم در کشور خبر داد. وی افزود در بخش ماهیان زینتی تولید ۶۷ میلیون و پانصد هزار قطعه در سال(رُتبه نُخست)، محصولات گلخانه‌ای با تولید سالیانه ۳۰۲ هزار تُن (رُتبه سوم)، پیاز با تولید سالیانه ۳۹۰ هزار تُن (رُتبه دوم) و سیب زمینی با تولید سالانه ۵۲۸ هزار تُن (رُتبه سوم) و سیب درختی با تولید سالیانه ۲۷۷ هزار تُن (رُتبه چهارم کشور) به این خطه اختصاص دارد.

به گزارش هاگ، در دهه فجر از ۱۷۳ طرح کشاورزی در این استان با صرف یک‌هزار و ۸۱ میلیارد تومان رونمایی شد. مهرداد مرادمند، روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت دهه فجر در سالن اجتماعات این نهاد بیان کرد. این طرح‌ها در زمینه تولیدات گیاهی. آب و خاک و فنی‌مهندسی، دام و طیور و آبزیان، منابع طبیعی، تعاون روستایی، تحقیقات کشاورزی، دامپزشکی، صنایع کشاورزی و امور عشایر است.

سرمایه های زیرساخت کشاورزی

وی تاکید کرد: ۸۴ درصد از جمع سرمایه‌گذاری این طرح‌ها معادل ۹۰۸ میلیارد تومان از سوی بخش خصوصی، ۷۳.۷ میلیارد تومان از طریق تسهیلات بانکی و ۹۸.۹ میلیارد تومان از اعتبارات دولتی (بلاعوض) تامین می‌شود. بیشتر در زیرساخت‌های بخش کشاورزی از جمله آبیاری تحت فشار و مرمت و بازسازی قنوات هزینه خواهد شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان ادامه داد: شهرستان تیران و کَرون با ۶۲ طرح دارای بیشترین تعداد و گلپایگان با ۲۷۵ میلیارد تومان واجد بیشترین حجم سرمایه‌گذاری در این طرح‌ها در تولید قارچ اصفهان هستند.

وی خاطرنشان کرد: تولیدات گیاهی با ۸۸ طرح، آب و خاک و امور فنی مهندسی با ۳۵ طرح. امور عشایر با ۲۰ طرح و تولیدات دام، طیور و آبزیان با ۱۴ طرح، بیشترین آمار طرح‌ها را به خود اختصاص می‌دهند.

مُرادمند بیان کرد: چهار هزار و ۱۶۱ خانوار در زُمره بهره‌برداران این طرح‌ها هستند که با افتتاح آنها برای ۶۴۹ نفر اشتغال پایدار و برای ۳۰۴ نفر نیز تثبیت اشتغال ایجاد شد.

به گفته وی، تولیدات گیاهی با ۸۸ طرح بیشترین تعداد طرح های جهاد کشاورزی استان را به خود اختصاص داده که بیشتر آنها در زمینه تغییر الگوی کشت و بهره‌برداری بهینه از آب و شامل احداث گُلخانه‌هاست.


اصفهان سومین قطب تولید قارچ خوراکی کشور

۱۳۹۹/۰۸/۲۶

تولید قارچ اصفهان سومین قطب تولید قارچ خوراکی کشور، به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان. احمدرضا رییس زاده معاون امور باغبانی جهادکشاورزی استان اصفهان، با اشاره به فعالیت ۷۶ بهره‌بردار قارچ در اصفهان گفت: کشت قارچ خوراکی در استان اصفهان به علت کم‌آب‌بر بودن. مورد استقبال صاحبان واحدهای تولیدی قرار گرفت به طوری که طی ۱۰ سال اخیر تعداد فعالان دو برابر شده است.

او میزان مصرف آب برای تولید هر تن قارچ را ۱۷ مترمکعب بیان کرد و گفت: علاوه بر تولید در تمام فصول با میزان مصرف کم آب در واحد. اشتغال‌زایی دو هزار نفری واحدهای تولیدی، تولید طبقاتی و استفاده حداقل از زمین. محیط کنترل شدهِ و کاهش خسارات ناشی از شرایط اقلیمی، از مهم‌ترین مزایای تولید قارچ خوراکی است.

وی استفاده از پسماند‌های کشاورزی در فرایند تولید و خواص دارویی و غذایی قارچ را از مزایای توسعه کشت قارچ خوراکی در این استان دانست. خواص قارچ بیشمار است.

رییس‌زاده کشور‌های کویت، اسپانیا، کرواسی، ایتالیا، عراق، مجارستان، آلمان، فرانسه وخلیج فارس را بازار‌های صادراتی استان برشمرد. و افزود: براساس آمار گمرک استان پارسال ۶۴ تن از این گمرک صادر شده‌است، اما بیشتر صادرات استان از گمرک جنوب انجام گرفتهِ که متاسفانه آماری در این زمینه ثبت نشده‌است.


آخرین اخبار صنعت قارچ ایران و جهان را در سایت هاگ دنبال نمایید.

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میزان مطالعه:

مطالب مشابه