تولید قارچ کامبوجا از کمد دیواری
از وقتی وارد دنیای کار و تولید شدم وضعیت زندگیم تغییر کرد
تولید قارچ کامبوجا از کمد دیواری آغاز شد. وارد شدن در دنیای کار و تولید فراز و نشیب های زیادی دارد ولی کارآفرینانی موفق هستند که با درک درست از اهداف و خواسته های بازار وارد این مسیر پرتلاطم می شوند، مسیری که با وجود اینکه سختی های فراوانی دارد اما سختی هایش هم لذت بخش است. در این گزارش به سراغ شهین منادی وندچالی، بانویی ۴۹ ساله که ۱۴ سال پیش مسیر زندگی اش خیلی اتفاقی تغییر کرد و وارد دنیای کار و تولید شد، رفته ایم.
شهین منادی وندچالی یک تولید کننده مازندرانی است که میگوید: 14 سال قبل با توجه به نداشتن کار وارد دنیای تولید شدم و چون جایی نداشتم کار تولید را از کمد دیواری اتاقم شروع به تولید قارچ کامبوجا کردم و کم کم کارگاه را دایر کردم. باتوجه به اینکه شغلی نداشتم و از طرفی به درآمد و شغل نیاز داشتم از کمد دیواری اتاقم کار را شروع کردم و کم کم به فکر راه اندازی کارگاه و سپس سوله افتادم.
یاد آن روزها افتاد، ۱۴ سال پیش بود که قارچ کامبوجا و نوشیدنی به وی هدیه داده شد و به واسطه مصرف آن علاوه بر اینکه توانست سلامتی خودش را به دست آورد بلکه جرقه ای در زندگیش به وجود آورد و تصمیم گرفت خود نیز وارد این مسیر شود و این قارچ (کامبوجا) را که دارای خواص بسیار فراوانی است تکثیر کند.
وی میافزاید: درحال حاضر کارگاه تولید قارچ کامبوجا و عرقی جات دارم و در کنار کار تولید که باید ساعتهای طولانی در این زمینه وقت بگذارم از مطالعه و حضور در نمایشگاه های مختلف نیز غافل نشدم.
این تولید کننده خاطرنشان کرد: از وقتی وارد دنیای کار و تولید شدم وضعیت زندگیم تغییر کرد خدا را شکر میتوانم از پس هزینه های زندگی برآیم البته با وجود اینکه درآمد من به صورت روزانه متغیر است و نمیتوانم بگویم که چه میزان درآمد دارم ولی شکر خدا روزی و مخارج خانه ام را تامین میکند.
منادی وندچالی اضافه کرد: این کارگاه کوچک باعث شد اکنون همسرم، پسرم، خواهرم و همسایه ام در این واحد تولیدی کنارم کار کنند و خدا را شکر از درآمدی که دارند راضی هستند. معمولا اردیبهشت و خرداد پیک کارما است و طی این مدت از سایر اعضای خانواده کمک میگیرم و در این روزها در کنار ما هستند.
بانوی تولید کننده مازندرانی این اظهار کرد: موضوع مهم این بوده که طی این سالها همواره با وجدان کار کردم و تمام تلاشم را بکار گرفتم تا بتوانم در کار بهترین تولیدات را داشته باشم.
خانم منادی وندچالی از آرزوهایش گفت و ادامه داد: آرزو دارم روزی سیب سلامت بگیرم که البته با این فضایی که من درحال فعالیت هستم به این آرزویم نمیرسم به همین دلیل پیگیر زمین هستم و تمام تلاشم را در این مسیر بکار میگیرم.
وی با اشاره به اینکه طی سال های اخیر روستاهای مازندران به کانونی برای کار و فعالیت اقتصادی و رونق تولید تبدیل شد، در حالیکه در گذشته اینگونه نبوده است، گفت: اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی، توسعه کسب و کار و رونق تولید و در واقع جهش تولید این نوید را به مردم داد که شاهد آینده خوبی خواهند بود.
این بانو معتقد است که کشت گلدمحمدی، گیاهان دارویی، تولیدات گلخانهای، بحث های بومگردی و گردشگری آن هم در برخی از مناطق محروم تا حدی توانسته غبار محرومیت را از چهره این مناطق دور کند و لبخند رضایت را به لبان مردم برگرداند؛ به طوریکه مردم بومی که شاهد مهاجرت فرزندانشان بعد از ازدواج به شهر بودند در حال حاضر شاهد برگشت آنان به روستا هستند که این مایه خرسندی است.
وی می افزاد: در سالهای گذشته، جوانان برای داشتن شغلی مناسب به شهر مهاجرت کردند اما بعد از مطرح شدن این کشت و سازگاری در منطقه جوانان ترغیب شده و اکنون بسیاری از خانوادهها در این زمینه فعال هستد و جالب این است که جوانان باتوجه به صرفه اقتصادی تمایلی به رفتن به شهر ندارند.
سید وحید رضایی معاون سرمایه گذاری و اشتغال اداره کل امور روستایی استانداری مازندران در این باره با تاکید بر حمایت از کارآفرینان و افراد موفق در دل روستاها، اظهار کرد: در راستای حل مشکل کارآفرینان و سرمایه گذارانی که با مسائل و مشکلاتی در حوزه کار و فعالیت در دل روستا مواجه هستند پیگیری های مختلف در کارگروه توسعه روستایی در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه در راستای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر و بالعکس مهاجرت معکوس طرحهای مختلفی در دستور کار قرار دارد، افزود: یکی از مسائل، بحث استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر است، اگر یک میلیون و ۳۸۶هزار نفر جمعیت روستایی استان به انرژی تجدید پذیر تجهیز شوند، تحول عظیمی در حوزه پدافند غیرعامل و هم نداشتن وابستگی به سوختهای فسیلی ایجاد خواهد شد.
معاون سرمایهگذاری و اشتغال اداره کل امور روستایی استانداری مازندران اضافه کرد: در ارتباط با بحث انرژیهای تجدیدپذیر مذاکراتی با شرکتهای برق منطقهای و توزیع برق در حال انجام بوده تا مردم را به این سمت سوق دهیم که هنوز به توافق نهایی نرسیدیم ولی پیگیریهای بهصورت جدی در دستور کار قرار دارد.
این مسوول در ارتباط با طرح هر خانه روستایی ۱۰۰ طیور، اظهار کرد: این مهم از محل شرکت دانشبنیان در دستور کار قرار دارد که درصورت تحقق به واردات پایان میدهیم.
رضایی با بیان اینکه موضوع دیگر جلبک اسپیرولینا است، اضافه کرد: تحقق این مهم در خانههای روستایی باتوجه به فضای کم به ایجاد درآمد و توسعه روستاها کمک خواهد کرد.
وی با تاکید بر ایجاد درآمد پایدار در روستاها، خاطرنشان کرد: ۸۸۰ قطعه آببندان و همچنین خانههای بومگردی در ۱۵۰ روستای هدف گردشگری در راستای تحقق بخشیدن به این هدف خواهد بود.
معاون ادارهکل امور روستایی استانداری مازندران یادآور شد: پرورش ماهی خاویاری و پرورش ماهی در قفس، کشت گیاهان دارویی و سایر از دیگر برنامهها در راستای توسعه روستایی بوده که همه این اقدامات نگهداشت جمعیت و مهاجرت معکوس به روستاها در دستور کار قرار دارد.
رضایی در پایان با اعلام اینکه طی سالهای اخیر شاهد پیشرفت خوب در دل روستاهای مازندران بودیم، گفت: این مهم زمینه مهاجرت معکوس را فراهم کرده ؛ به این دلیل که جوانان زیادی در دل روستاها درحال کارآفرینی و درآمد پایدار هستند.
منبع: فارس