خشم تولیدکنندگان قارچ از طرح ویزای کارگری
طرح جدید ویزای کارگری، موجب خشم تولیدکنندگان قارچ در ایرلند شمالی شد! آنها معتقدند این طرح جدید سبب ورشکستگی و ناتوانی آنها در رقابت با دیگر تولیدکنندگان اروپایی خواهد شد.
صنعت قارچ بریتانیا در ایرلند شمالی متمرکز است. از این رو، انجمن پرورش دهندگان قارچ ایرلند شمالی (NIMGA) به دولت بریتانیا هشدار داد این طرح سبب نابودی و فلج صنعت قارچ خواهد شد.
مشکلات قوانین بریتانیا خشم تولیدکنندگان قارچ ایرلند را برافروخت
40 درصد از تولیدات کشاورزی بریتانیا به صنعت قارچ اختصاص دارد. درآمد سالانه صادرات قارچ ایرلند 64.25 میلیون پوند است. این درآمد نقش مهمی در اقتصاد جمهوری ایرلند دارد.
با توجه به استقبال عمومی جوامع به مصرف قارچ و غذاهای گیاهی، این صنعت از پتانسیل بالایی برای رشد برخوردار است. اما در چند سال اخیر مشکلات مانع رشد صنعت قارچ ایرلند شدهاست.
کارگران فصلی نقش مهمی در مشاغل کشاورزی بریتانیا، از جمله پرورش قارچ دارند. اما پس از برگزیت(خارج شدن بریتانیا از اتحادیه اروپا)، بخش کشاورزی با مشکل جدی برای جذب نیروی کار مواجه است. چراکه رفت و آمد کارگران به راحتی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به بریتانیا میسر نیست.
این موضوع در حال حاضر مانع بزرگی برای رشد صنعت قارچ در ایرلند شمالی است. زیرا پرورش دهندگان قارچ با کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستند. همچنین نیروی کار داخلی پاسخگوی نیاز آنان نیست. بنابراین صنعت قارچ ایرلند از سال 2016 (برگزیت) به دلیل کمبود نیروی کار ماهر و مقرونبصرفه، در حال نابودی است.
اما اخیرا طرح جدید ویزای کارگری (SAWS)، دولت، تیر خلاصی بر پیکره نیمهجان صنعت قارچ ایرلند است!
طرح ویزای کارگری در بریتانیا
بعد از روی کار آمدن حزب کارگر در انتخابات اخیر پارلمانی بریتانیا (2024) و تشکیل دولت به نخست وزیری کییر استارمر، قوانین اشتغال کارگران خارجی دستخوش تغییرات شد.
طبق طرح جدید دولت، تخصیص ویزای کارگر فصلی در سراسر بریتانیا برای سال 2025 به 43000 کارگر مهاجر اجازه میدهد تا حداکثر شش ماه در بریتانیا کار کنند. در این طرح کشاورزان یا شرکتها برای هر کارگر خارجی طی 6 ماه باید 8130 پوند پرداخت کنند. یعنی هزینه سالانه ویزای کارگری برای مشاغل کشاورزی بیش از 16000 پوند است، که رقم بسیار بالایی محسوب میشود.
همچنین در طرح (SAWS) کارگر در صورت تمدید، نهایتا تا 2 سال اجازه فعالیت با ویزای کارگری را خواهد داشت.
این طرح بر خلاف قوانین کار در جمهموری ایرلند است. در گذشته طبق قوانین ایرلند هر کارگر از هرکجای جهان میتوانست تا 3 سال از ویزای کارگری استفاده نماید. همچنین امکان تمدید آن بعد از 3 سال نیز فراهم بود.
اما در طرح جدید هر فصل زراعی (هر 6 ماه) باید ویزای کارگری تمدید شود. به علاوه حداکثر زمان تمدید نیز تا 2 سال خواهد بود.
طرح جدید ویزای کارگری علاوه بر هزینه زیاد، سبب میشود تا کارگران ماهر و تعلیمی، پس از مدت مقرر مجبور به ترک کشور شوند. در نتیجه این موضوع باعث هدر رفت زمان و سرمایه خواهد شد که این امر خشم تولیدکنندگان قارچ ایرلند شمالی را برانگیخته است.
خشم تولیدکنندگان قارچ و بیانیه انجمن (NIMGA)
جان مک آردل رییس اتحادیه پرورش دهندگان قارچ ایرلند (NIMGA) گفت: با این طرح ما مجبوریم برای هر کارگر فصلی که از طریق طرح ویزای کارگری میآید، در هر دوره 8130 پوند بپردازیم. بنابراین درصورت تمدید ویزای کاری طی دوره دو ساله، این مبلغ به بیش از 32000 پوند خواهد رسید! پرداخت این مبلغ برای هر کارگر، از توان کارفرمایان خارج است.
اما مشکل اصلی از سرگیری آموزش و سرمایهگذاری در دورههای 6 ماهه است.. این امر صنعت قارچ که نیازمند نیروی کار ماهر است را فلج میکند.
خشم تولیدکنندگان قارچ ایرلند از این طرح کاملا بجا است. ما با این شرایط چگونه باید با رقبای اروپایی خودمان در پرورش قارچ، مقابله کنیم؟
در زمانیکه صنعت قارچ پتانسیل رشد را دارد، ما با پسرفت مواجه هستیم. در حالیکه در اتحادیه اروپا این بخش به دلیل حمایت مطلوب در حال رونق است.
آینده صنعت قارچ ایرلند در هالهای از ابهام
قرار بود دولت ایرلند یک طرح حمایتی برای اعطای ویزای کاری حداکثر 5 ساله و شرایط مطلوب، جهت رشد صنعت قارچ کشور، ارائه دهد. اما با ابلاغ طرح جدید از سوی دولت بریتانیا، این امر در هالهای از ابهام قرار دارد.
جان مک آردل اظهار کرد: قوه مجریه و وزارت کار باید اکنون برای حمایت از صنعت قارچ قبل از نابودی، اقدام کنند. فقدان حمایت از صنعت ایرلند شمالی، در تضاد کامل با اهداف ما در رابطه با رشد این صنعت است.
وی افزود: ما هم با دولت بریتانیا و هم با مدیران اجرایی جمهوری ایرلند در مورد نیاز به ارائه ویزای سفارشی، لابی کردهایم. درصورت موافقت، تولیدکنندگان قارچ ایرلند قادر خواهند بود از طریق ارائه ویزای کاری با شرایط مناسب به نیروی کار ماهر دست یابد.
همچنین ما برای رشد صنعت قارچ، باید در زمینه اتوماسیون و تکنولوژی روز، سرمایهگذاری لازم را انجام دهیم.
راه حل نهایی
طبق صحبتهای رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ ایرلند، خشم تولیدکنندگان قارچ این کشور از طرح جدید ویزای کارگری کاملا بجاست.
راه حل این است که دولت بریتانیا یک ویزای کارگری با شرایط سادهتر را معرفی کند که راه تعالی صنعت و اقتصاد را هموار کند.
همچنین مدیران اجرایی بخش کشاورزی باید از ما با برای دستیابی به اتوماسیون و انرژی کمبها حمایت کنند.
آقای مک آردل بیان کرد: ما از آنها میخواهیم تا قبل از اینکه خیلی دیر شود، اقدام کنند.
مولف:
گردآوری، ترجمه و تحریر توسط تیم رسانه هاگ
کپی تنها با ذکر منبع مجاز است.
منبع: irishnews.com – farminglife.com – freshplaza.com