درمان تیروئید با قارچ خوراکی
آیا قارچ برای تیروئید ضرر دارد؟ اختلال در عملکرد تیروئید یکی از بیماریهای شایع در جهان است که عوارض آن میتواند بسیار آزاردهنده باشد. با توجه به خواص قارچ های خوراکی، مطالعات متعددی بر روی تاثیر قارچ بر تیروئید و کارآمدی استفاده از قارچها برای درمان و بهبود عملکرد تیروئید انجام شده است. آخرین مطالعات نشان میدهد که قارچها میتوانند در روند درمان موثر باشند.
تیروئید چیست؟
لمس غده تیروئید کار آسانی نیست، اما در بیشتر موارد، اختلالات تیروئید این غده را بزرگ کرده و تشخیص را برای پزشکان آسانتر میکند.
آیا قارچ برای تیروئید ضرر دارد؟
برای درک عملکرد قارچ بر بهبود تیروئید، دانشگاه پزشکی تیانجین چین با همکاری مرکز تحقیقات مشترک بینالمللی در مورد محیط زیست، تغذیه و بهداشت عمومی این کشور پژوهشی را ترتیب دادند که در ابتدای سال 2023 در مجله علوم غذایی و سلامتی انسان به چاپ رسید.
مطالعه آیندهنگر(درمان تیروئید با قارچ) دانشگاه پزشکی چین مبتنی بر جمعیت 6631 شرکتکننده با میانگین سن 2/10 ± 0/45 سال؛ نشان داد که مصرف بیشتر قارچهای خوراکی به طور قابلتوجهی با بروز کمتر کمکاری تیروئید تحت بالینی در میان جمعیت عمومی بزرگسالان، بهویژه در افراد چاق مرتبط است.
برای بهبود بیماری خودایمنی، مطالعات خوردن انواع قارچ شیتاکه را مفید دانستهاند. این قارچ میتواند با التهاب و گاستریت خودایمنی، عملکرد سیستم ایمنی را بهبود ببخشد و با کاهش عفونتهای مزمن و بهبود مقادیر t1 و t2 آن را درمان کند. البته این اثرات ناشی از مصرف قارچ خشک شیتاکه است و دوز توصیه شده آن 15 گرم و به تعداد 2 یا 3 بار در هفته میباشد.
هورمانهای تیروئید در بدن چه نقشی دارند؟
به هورمونهای تولیدی توسط غده تیروئید، هورمونهای تیروئیدی میگویند. کار اصلی این هورمونها کنترل سرعت عملکردهای شیمیایی بدن است. نحوه تأثیرگذاری این هورمونها بر روی متابولیسم بدن را به دو صورت میتوان تقسیم کرد:
- هورمونهای تیروئید بر روی تمام بافتهای بدن تأثیر و از این طریق سبب تولید پروتئین خواهد شد و بر روی متابولیسم بدن تأثیر میگذارند
- هورمونهای تیروئید میزان اکسیژنی که سلولها مصرف میکنند را افزایش میدهند(درمان تیروئید با قارچ دور از ذهن نیست.).
عوارض اختلالات تیروئید کدام است؟
- عصبی شدن
- افزایش تپش قلب
- حالت بیقراری
- زود رنج شدن
- لرزش بدن
- افزایش تعریق
- بروز مشکلات خواب
- نازک شدن پوست
- ضعف عضلانی
- شکننده شدن مو و ناخن
- پف زیر چشم
- احساس خستگی
- افسردگی
- خشک شدن پوست
- افزایش حساسیت به سرما
- بروز مشکلات حافظه
- اضافه وزن ناگهانی
- یبوست
- کاهش ضربان قلب
- و در موارد شدید رفتن به کما