دستگاه قضا و اقتصاد دو بال ایجاد اشتغال
ظرفیت قضایی در خدمت رفع مشکلات بخش اقتصادی است
به گزارش هاگ به نقل از ایسنا/آذربایجان غربی دستگاه قضا و فعالان اقتصادی میتوانند دست در دست یکدیگر دهند و برای اشتغال کشور گامهای بلندی بردارند. کارآفرینان با فعالیت اقتصادی سالم وطنپرستی را معنا کردهاند و دستگاه قضا نیز به نوبه خود وظیفه دارد از تولید و اقتصاد حمایت کند. در این راستا دستگاه قضایی تمام تلاش خود را به کار میبندد و تلاش میکند، ظرفیت قضایی در خدمت رفع مشکلات بخش اقتصادی باشد.
تولیدکنندگان افسران جنگ اقتصادی هستند
مرصاد شریف، وکیل پایه یک دادگستری و استاد دانشگاه، در گفتوگو با ایسنا از شرکتهای دانشبنیان و تولیدکنندگان موفق خواست که مسئولین قضایی و زندان را در امر خیرخواهانه و کرامتمحور «اشتغالزایی برای زندانیان» یاری کنند.
وی ادامه داد: ازاین رهگذر خواسته مقام معظم رهبری در سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین تحقق مییابد و فرصتهای عالی برای ایجاد کار با هدف حفظ کرامت زندانیان ایجاد شود.
این کارشناس حقوق با بیان اینکه، امروز خاکریز جنگ به عرصه اقتصادی منتقل شده است، اظهار کرد: صادرکنندگان، تولیدکنندگان، کارآفرینها و فعالان بخشخصوصی به معنای واقعی کلمه، افسران جنگ اقتصادی هستند.
وی گفت: اشتغالزایی برای زندانیان برکات زیادی دارد و نه تنها باعث حفظ امنیت جامعه میشود، بلکه خود میتواند کمکی برای چرخیدن چرخ اقتصاد کشور باشد.
بازگشایی ۲۷ واحد تولیدی در سال گذشته
ناصر عتباتی، رئیس دادگستری استان به تشکیل کمیته حمایت قضایی از سرمایهگزاران اشاره کرد و گفت: فعالیتهای این کمیته در سال گذشته به بازگشایی ۲۷ واحد تولیدی منجر شد.
عتباتی خطاب به مدیران بانکی و دولتی، خواست که بخشنامهها و قوانین تا جایی که امکان دارد، به نفع تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی تفسیر شود، تا از این طریق منافع ملی استیفا شود.
وی گفت: نسبت به راهاندازی کمیسیون تجدید نظر ماده ۱۰۰ در حوزه تولید اقدام شده است، تا مشکلات پروندههای جرایم مالی واحدهای تولیدی را از این طریق برطرف کنیم.
رییس کل دادگستری استان با بیان اینکه، وحدت رویهای در پرداختیها با تنظیم بخشنامهای به نفع تولید به بانکها ابلاغ کردیم، اضافه کرد: هر مدیر بانکی اگر به آن عمل نکند، به جرم ترک فعل تحتتعقیب قرار میگیرد.
اشتغال بیش از یک هزار زندانی در استان
عتباتی در جلسه حمایت از زندانیان استان، اشتغال یک هزار و ۸۵۲ زندانی در واحدهای تولیدی داخل و خارج از زندان را مورد اشاره قرار داد و گفت: همه ما وظیفه داریم این میزان اشتغال را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: یکی از اولویتهای دستگاه قضایی و سازمان زندانها در سند تحول قضایی و اسناد بالادستی قوه قضائیه توجه ویژه به موضوع اشتغال و حرفهآموزی برای زندانیان کل کشور است.
رئیس کل دادگستری استان بیان کرد: بستههای تشویقی همچون وامهای کمبهره و معافیت مالیاتی برای واحدهای تولیدی که زندانیان را بهکارگیری کردهاند، در نظر گرفته شده است.
عتباتی با اعلام اینکه زندان ماکو به عنوان پایلوت کشوری در حوزه اشتغال انتخاب شده است، گفت: همه مسئولین و صاحبان واحدهای تولیدی باید دست به دست هم دهند، که زندان ماکو به عنوان زندان نمونه و الگویی برای سایر زندانها در امر اشتغالزایی باشد.
عتباتی خاطرنشان کرد: سازمان منطقه آزاد ماکو و بخش خصوصی منطقه با ظرفیتهای بالایی که دارند، میتوانند به دستگاه قضایی و سازمان زندانها در تحقق این مهم کمک کنند.
وی با بیان اینکه درباره موضوع معافیتهای مالیاتی برای شرکتهای خصوصی و کارآفرینها از ماحصل تولید زندانیان اطلاعرسانی گسترده انجام شود، گفت: معافیتهای مالیاتی و تسهیلات بانکی کمبهره مقدمات حضور تولیدکنندگان در ایجاد اشتغال زندانیان را فراهم میکند.
رئیس کل دادگستری استان، تسریع در روند ساخت دو کارخانه در شهرک صنعتی فاز دو ارومیه با مساحت بیش از ۱۰ هزار مترمربع را مورد اشاره قرار داد و گفت: با استقبال از طرحهای موفق اقتصادی، موقعیت اشتغال برای ۱۵۰ زندانی در این دو واحد تولیدی فراهم میشود.
وی با تقدیر از پیگیری و تلاش مدیرکل زندانهای استان در ساخت و بهرهبرداری از فاز نخست مرکز اشتغال زندانیان در کنار شهرک صنعتی ارومیه، گفت: این مرکز در مساحت ۳۱ هکتاری با کاربرد صنعتی و کشاورزی در حال ساخت می باشد.
عتباتی گفت: تا پایان سال فاز اول آن با ساخت سه سالن و اسکان و امکان اشتغال یک هزار نفر زندانی، در بخشهای تولیدی و کشاورزی فراهم میشود.
وی بهرهمندی زندانها از امکانات مازاد دستگاهها و سازمانها برای ایجاد مراکز اشتغال، توسعه صنعت قالیبافی در اردوگاه کاردرمانی و زندان خوی، راهاندازی نمایشگاه بزرگ فروش فرشهای دستباف زندانیان ارومیه و کشت قارچ دکمهای در زندان نقده را مورد اشاره قرار داد.
بر کسی پوشیده نیست که چنانچه درب هر کارخانهای و تولیدی گشوده شود، بدونتردید درب یک زندان دیگری بسته میشود. به میزان ایجاد فرصت اشتغال، آسیبهای اجتماعی و انواع جرائم از جامعه رخت میبندد، پس لازم است با هدف داشتن جامعهای امن و عاری از بزه، همه برای اشتغالزایی تلاش کنند.