دانستنی‌ها درباره قارچ

دنیای شگفت انگیز بیو لومینسانس قارچ ها در طبیعت

دنیای شگفت انگیز بیو لومینسانس قارچ ها در طبیعت، لومینسانس در لغت به معنای انتشار نور سرد است. منظور از نور سرد این است که کمتر از 20 درصد تابش آن حرارت تولید می شود. لومینسانس یا نور سرد نباید با فلورسانس، فسفرسانس و یا شکست نور اشتباه شود.
بیولومینسانس به تولید و نشر نور توسط اندام زنده گفته می شود. این نور در اثر یک واکنش شیمیایی – آنزیمی، از موجودات زنده است و برخلاف واکنشهای زیستی معمول که انرژی به صورت گرما به محیط داده می شود، انرژی این واکنش به انرژی نورانی مبدل می شود.
اگرچه روی زمین تعداد کمی از موجودات مانند کرم های شبتاب و برخی قارچ ها می توانند تولید نور کنند، اما این پدیده در اقیانوس پدیده‌ای معمول است. باکتری‌ها، عروس‌های دریایی، ستاره‌های دریایی، حلزون‌ها، کرم‌ها، خرچنگ‌ها، ماهی‌های مرکب، ماهی‌ها و کوسه ها فقط بخشی از موجودات دریایی دارای زیست تابشی هستند.
اعماق اقیانوس‌ها کاملا تاریک هستند: با این وجود نور در این محیط‌ها بسیار حیاتی است. به همین دلیل این پدیده می‌تواند باعث یک برتری حیاتی در اعماق تاریک دریا شود. به موجودات در پیدا کردن غذا و سازوکار‌های دفاع کمک می‌کند. از کاربردهای بیولومینسانس برای موجودات می‌توان به استتار، جذب جنس مخالف، دفاع، هشدار، ارتباط، تقلید و نورپردازی اشاره کرد.

نتشار نور از جانوران و گیاهان همیشه برای بشر جذاب و شگفت انگیز بوده است و تحقیق در مورد چگونگی این پدیده دغدغه‌ی بسیاری از طبیعتدانان، فیزیولوژیست‌ها و فیزیکدانان بوده است. رابرت بویل در قرن ۱۷ میلادی با ساخت یک پمپ خلا نشان داد که لومینسانس (نشر نور) از قارچ ها نیازمند هوا است و در خلا، نور منتشر نمی‌شود. بیولومینسانس تولید و نشر نور، در اثر انجام یک واکنش شیمیایی- آنزیمی، از موجودات زنده است و بر خلاف واکنش‌های زیستی معمول، که انرژی به صورت گرما به محیط داده می‌شود، انرژی این واکنش به انرژی نورانی مبدل می‌شود. بیولومینسانس در موجودات مختلف با اشکال ظاهری متنوع و با مکانیسم‌های مختلف انجام می‌شود.

یک دیدگاه

  1. چقدر زیبااااااست ، این مناظر هیجان انگیز در ایرانم هست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه