خواص قارچ خوراکی، فواید قارچ و ارزش غذایی انواع قارچ ها

فواید و خواص قارچ صدفی با توضیحات کامل

در این مطلب به بیان فواید شگفت‌انگیز و خواص قارچ صدفی برای سلامتی بدن می‌پردازیم و می‌گوییم که چگونه با مصرف این قارچ ارزشمند، بدن خود را در مقابل بسیاری از بیماری‌ها ایمن سازید. برای آشنایی بیشتر شما عزیزان عکس قارچ صدفی خوراکی در متن قابل رویت است. عوارض قارچ صدفی را در انتهای متن شرح داده‌ایم.

خواص و ارزش غذایی قارچ صدفی

قارچ ها منبع بسیار خوبی از ویتامین D محسوب می‌شوند. همچنین این قارچ‌ها حاوی ژرمانیوم (یک ماده معدنی موثر)، سلنیوم (یک ماده معدنی آنتی اکسیدان) و همچنین مواد معدنی دیگری نظیر مس، نیاسین، پتاسیم و فسفر هستند. این نوع از قارچ‌ها سرشار از ویتامین ث، پروتئین، کلسیم و آهن می‌باشند. علاوه بر آن، قارچ‌ها حاوی کیتین و بتا گلوکان‌های محلول هستند که به شدت برای بدن ما مفید می‌باشند. البته عوارض قارچ صدفی را هم جدی بگیرید که در انتهای متن توضیح داده‌ایم.

 

خواص قارچ صدفی برای تثبیت سطح قند خون:

مقدار ناکافی انسولین در بدن منجر به دیابت می‌شود. کلسیم برای ترشح انسولین موردنیاز است. ویتامین د به کاهش التهاب و افزایش حساسیت انسولین کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که ویتامین د به جلوگیری از وقوع هر دو نوع دیابت یک و دو کمک می‌کند.

 

تاثیر قارچ صدفی در افزایش سطح سیستم ایمنی:

ویتامین D به تکثیر سلول‌های سالم کمک کرده و از بدن در مقابل بیماری‌های ایمنی خودکار مانند آنفولانزا و سرماخوردگی عمومی، محافظت می‌کند. این قارچ همچنین از پاسخ‌های التهابی زیاد و یا طولانی‌مدت جلوگیری می‌کند. التهاب به علت اختلالات خود ایمنی و بیماری‌های مزمن مانند آرتروز، ام‌اس، سندرم روده تحریک پذیر، فشار خون بالا و مشکلات گوارشی اتفاق می‌افتد.

 

فواید قارچ صدفی برای مشکلات قلبی عروقی:

در کنار ایجاد تعادل در میزان تری‌گلیسیرید و کلسترول، ویتامین ب۳ به کاهش تصلب شرائین کمک می‌کند که در این شرایط شریان‌ها سفت و سخت می‌شوند که ممکن است به بیماری‌های قلبی منجر شود. این ویتامین همچنین به کاهش ترشح هیستامین و التهاب در کنار بهبود بخشیدن به گردش مواد کمک می‌کند. ویتامین ب۳ احتمال وقوع مجدد بیماری قلبی یا ایست قلبی را در افرادی که قبلا تجربه داشته‌اند، کاهش می‌دهد. ضمنا ویتامین ب۳ به درمان پلاگرا که در اثر کمبود نیاسین رخ می‌دهد کمک می‌کند.

 

خواص قارچ صدفی برای رفع مشکلات پوست:

ویتامین ب۳ که در شکل نیاسینامید است، زمانی که به صورت موضعی بر روی پوست استفاده شود منجر به به پاکسازی آکنه می‌شود. نیاسین به کاهش داغی، التهاب پوست، قرمزی و سوزش آن کمک می‌کند. این ویتامین همچنین به درمان گرانولوما آنولار و بولوس پمفیگویید که یک بیماری پوستی است و منجر به تاول زدن و درد و عفونت پوست می‌شود؛ کمک می‌کند.

عکس قارچ صدفی خوراکی.

خودکفایی در پرورش قارچ خوراكی صدفی
عکس قارچ صدفی خوراکی | عوارض قارچ صدفی

تاثیر قارچ های صدفی در سلامتی مغز:

مطالعات نشان می‌دهند که مس تاثیری بر روی عروق مغزی همانند تاثیر گالاکتوز و دوپامین دارد که به تثبیت انرژی، خلق و خو، تمرکز و دیدگاه کمک می‌کند. کمبود مس منجر به ضعف، فعالیت سوخت‌و‌سازی کم، تنش اخلاقی و و مشکل در تمرکز می‌شود. مس همچنین به کاربرد آنتی اکسیدان هایی مانند سوپراکساید دیسموتاز، ویتامین ث، تیروسیناز و آسکوربات اکسیداز کمک می‌کند. این موضوع به جلوگیری از آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد در مغز و همچنین کاهش روند پیری، بیماری‌های عصبی و سرطان کمک می‌نماید.

 

خواص قارچ صدفی برای درمان کم خونی:

مقدار ناکافی اکسیژن در خون، تولید کم گلبول‌های قرمز خون و از دست دادن خون همگی باعث کم خونی می‌شوند. ویتامین ب۲ به جلوگیری از کم خونی کمک می‌کند. ویتامین ب۲ برای تولید گلبول‌های قرمز خون و سنتز هورمون‌های استروئیدی؛ حیاتی است. این عمل به انتقال اکسیژن در بدن و همچنین جابجایی آهن کمک می‌کند. افراد دارای کمبود ویتامین ب۲ ریسک بالایی در ارتباط با ابتلا به کم‌خونی دایی شکل دارند. تحقیقات نشان می‌دهند که ویتامین ب۲ به کاهش سطح هوموکیستئین در خون کمک می‌کند.

بهبود انرژی با مصرف قارچ صدفی:

ویتامین ب کربوهیدرات را به گلوکز تبدیل می‌کند که از آن به عنوان سوخت جهت تولید انرژی استفاده می‌شود. ویتامین ب۵ به بازسازی ماهیچه‌ها، بافت‌ها و اندام‌ها کمک می‌کند. این ویتامین به تثبیت سطح ایده‌آل سوخت‌وساز بدن کمک می‌کند.

 

خواص قارچ صدفی در جلوگیری از پوسیدگی دندان ها:

ویتامین د، فسفر و کلسیم به شکل‌گیری و تثبیت سلامت دندان با کمک به غلظت مواد معدنی استخوان فک و حفظ مینای دندان، کمک می‌کنند. کودکان به غذاهای سرشار از کلسیم و فسفر برای رشد دندان‌های بزرگسالان و شکل‌گیری استحکام ساختار دندان‌ها نیاز دارند. ویتامین د به فسفر برای متعادل کردن کلسیم و بهبود جذب آن در حین شکل‌دادن به دندان، نیاز دارد.

 

کمک به تثبیت خلق و خو:

عملکردهای ناقل‌های عصبی به مقدار کافی آهن برای تثبیت خلق و خوی خوب مربوط اند. این ناقل‌ها به تعادل هورمونی مانند دوپامین، سروتونین و سایر نیز مرتبط می‌باشند. بنابراین کمبود آهن منجر به بدخوابی، خلق و خوی منفی، عدم وجود انگیزه و سطح بسیار کم انرژی می‌شود.

 

ضد میکروب:

تحقیقات نشان داده‌اند که قارچ صدفی بر علیه باکتری‌های اشرشیای کلای و استافیلوکوکوس که در مقابل دارو مقاوم شده‌اند؛ موثر است. همچنین مطالعات حاکی از آن است که این قارچ‌ها بر ضد رشد بیش از حد عفونت‌های کاندیدا، استرپتوکوکوس یا انترکوکوس موثر می‌باشند.

 

خواص قارچ صدفی
عکس قارچ صدفی خوراکی

آیا قارچ های صدفی ضد ویروس هستند ؟

قارچ‌های صدفی (oyster mushroom) می‌توانند هر دو تاثیرات ضدویروسی خود را در داخل سیستم ایمنی بدن به صورت مستقیم و غیر مستقیم به‌کار برند. اوبیکیتین یک پروتئین ضد ویروس است که از قارچ صدفی به وجود می‌آید. این قارچ همچنین ظرفیت مهار تکثیر سلول در ویروس‌ها شامل ایدز را نیز دارد.

 

خواص ضد سرطانی:

پلی‌ساکارید‌های موجود در قارچ صدفی فعالیت بالقوه‌ی ضد توموری در مطالعات جانوری و گیاهی از خود نشان دادند. یک آنتی اکسیدان خاص؛ به نام پلی‌ساکارید پلوران توانایی خود را در مقابله با سرطان روده نشان داده است. تاثیرات دیگر ضد سرطان قارچ صدفی از توانایی آن برای کاهش آسیب مولکول DNA در مکانیسم‌های چندگانه است.

 

کمک به کاهش فشار خون:

قارچ‌های صدفی نشان داده اند که تاثیر آرامبخشی بر روی ماهیچه‌های ظریف در دیواره‌ی سرخرگ‌ها دارند؛ بنابراین فشار خون را به صورت موثری کاهش می‌دهد.

 

ضد التهاب:

این نوع قارچ نشان داده‌است که تاثیر ضد التهابی در داخل بدن دارد که به وسیله تنظیم آهسته کانال‌های التهابی در هر دو نوع التهاب که شامل التهاب مزمن و حاد می‌شود را کاهش می‌دهد.

 

فواید قارچ صدفی در کمک به کاهش سطح کلسترول:

قارچ‌هایی که هیچ کلسترول و چربی ندارند بسیار کربوهیدرات کمی نیز دارند. گرچه این آنزیم‌ها حاوی فیبر و دیگر آنزیم‌هایی هستند که به کاهش سطح کلسترول کمک می‌کنند. این قارچ‌ها همچنین سرشار از محتوای پروتئین ظریف هستند که به تجزیه کلسترول کمک می‌کنند. بنابراین مصرف قارچ به تنظیم سطح کلسترول و حفاظت از قلب شما کمک می‌کند.

 

مفید برای استخوان ها:

قارچ حاوی کلسیم است که به تحکیم و استحکام و استخوان‌های ما کمک کرده و همچنین به شکل‌گیری آن نیز کمک می‌کند. بنابراین حضور قارچ‌ها در رژیم غذایی شما منجر به تامین کلسیم ضروری در بدن شما می‌شود که برای استخوان‌های شما مورد نیاز است. این خواص قارچ صدفی شروع بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان و دیگر بیماری‌های مرتبط با انحطاط استخوان‌ها مانند عدم تحرک و درد مفاصل را به تاخیر انداخته یا مانع آن‌ها می‌شود.

 

فواید قارچ صدفی برای کمک به کاهش وزن:

قارچ‌های صدفی سرشار از پروتئین‌ها و فیبر هستند اما کربوهیدرات کمی دارند و مقدار ناچیزی نیز چربی و کلسترول دارند. بتاگلوکان و کیتین دو نوع فیبری هستند که در این نوع قارچ وجود دارند و به افزایش احساس سیری و کاهش اشتها کمک می‌کنند. این فیبرها در قارچ صدفی با شما کمک می‌کنند تا احساس سیری بیشتری کنید و به کاهش مصرف کالری کمک می‌کند.

 

تاثیر در پرورش جنین سالم در رحم:

اولین تاثیر قارچ صدفی تغذیه‌ی جنین است. برای زنان باردار، خوردن غذای سالم ضروری است. یکی از غذاهای سالنی که باید توسط زنان باردار مصرف شود، این قارچ‌های سالم است. محتوای طبیعی در این قارچ به رشد جنین کمک خواهد نمود و به همین علت نقایص هنگام تولد مهار می‌شوند. تاثیر قارچ صدفی برای جلوگیری از ظاهر شدن تومورها در بدن، اهمیت زیادی دارد.

 

کاربرد ضد حساسیت:

یکی از فواید قارچ صدفی که در انسان‌ها اثبات شده است در مورد کودکانی است که مشکلات ناشی از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دارند. در این مطالعه؛ قارچ صدفی آثار ضد حساسیتی را از خود نشان داد. تاثیر قارچ صدفی می‌تواند باعث کاهش بیش از پیش سطح قند خون بدن باشد. مطالعه‌ای در این زمینه وجود دارد که توانایی قارچ صدفی را برای کاهش سطح قند خون و افزایش سطح هورمون انسولین را در دیابت نوع دوم نشان داده است.

 

افزایش استقامت بدن:

قارچ‌های صدفی حاوی ویتامین ث هستند که نقش مهمی را در افزایش تحمل بدن ایفا می‌کند. علاوه بر آن، این قارچ حاوی منیزیم است که برای بدن بسیار خوب و مناسب است. حضور این مواد باعث می‌شود تا برخی از کارشناسان مرتبا مصرف این گیاه را توصیه کنند چرا که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. قارچ‌های صدفی حاوی مقدار کاملا زیادی آمینو اسید است. علاوه بر آن پروتئین در قارچ صدفی خشک می‌تواند به بیش از ۱۰ تا ۳۰ درصد برسد که به معنای آن است ۷/۳ درصد از برنج و ۱۳/۲ نیز از گندم بیشتر است.

 

 آنتی اکسیدان طبیعی:

چنانچه پیش از این هم گفتیم فواید قارچ‌ های صدفی بسیار عالی هستند که از آثار رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کنند. این رادیکال‌ها همواره بدن را مورد حمله خود قرار می‌دهند. این به آن علت است که این قارچ‌ها حاوی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی هستند و بنابراین می‌توانند به تثبیت بدن شما کمک کنند. برای زنان باردار که به مواد غذایی بیشتری نیاز دارند، شما می‌توانید قارچ صدفی مصرف کنید.

 

قارچ صدفی -عوارض قارچ صدفی
عکس قارچ صدفی خوراکی – عوارض قارچ صدفی

مصارف قارچ صدفی:

قارچ‌های انتها سفید بیشترین قارچ کشت شده می‌باشند که به صورت گسترده‌ای به عنوان جزء مهمی در غذاها و سس‌ها استفاده می‌شود. قارچ‌ها ویتامین د، سلنیوم و آنتی‌اکسیدان دارند و بنابراین برای پوست ما مفید هستند و به صورت گسترده‌ای در کرم ها، سرم‌ها و لوازم آرایش چهره استفاده می‌شوند. این به صورت گسترده‌ای مورد قبول است که قارچ‌ها ظرفیت‌های سفید کردن پوست را دارند. با توجه به حضور آهن در این نوع قارچ، مصرف قارچ‌ها به جلوگیری از ریزش موها نیز کمک می‌کند. این قارچ‌ها سرشار از مواد مغذی هستند و در مواردی بالاتر سبزیجات و میوه‌ها از نظر وجود مواد مغذی قرار می‌گیرند.

 

چگونگی جذب ویتامین های ومقدار مصرف

قارچ‌های صدفی درصد زیادی پروتئین با قابلیت جذب بالا دارند و بر اساس تحقیقات محققان قسمت اعظم اسیدهای آمینه و چرب ضروری و غیرضروری بدن را تأمین می‌کنند و دو برابر حبوباتی همچون نخود، لوبیا و عدس پروتئین دارند و مکمل خوب گوشت است.

قارچ صدف به دلیل دارا بودن ویتامین‌های B۱، B۶، D، C و اسیدفولیک خواص سبزی‌ها و میوه‌ها را داشته و خوردن آن به‌منزله مصرف همزمان گوشت و سبزی است. این قارچ توانایی اعصاب مغز را بالابرده و ویتامین B آن از خستگی و کم‌حوصلگی می‌کاهد. به افرادی که پوکی استخوان‌دارند، توصیه می‌شود در هفته سه بار و در هر بار ۲۰۰ گرم قارچ صدفی را همراه محصولات لبنی میل کنند تا ویتامین‌های محلول در چربی همچون ویتامین D آن به‌راحتی جذب بدن شود.

 

عوارض قارچ صدفی و حساسیت های ناشی از قارچ صدفی

عوارض قارچ صدفی را جدی بگیرید. برای یک شخص عامی تشخیص قارچ‌ سمی از خوراکی امکان پذیر نیست. مصرف قارچ‌های وحشی یا سمی ممکن است منجر به تشدید بیماری‌ها در انسان‌ها و حتی موجب مرگ شود. با توجه به وجود بتا گلوکان در این قارچ‌ها، عملکرد ایمنی تحریک شده و افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی مانند آرتروز، سل، آسم و ام اس باید از مصرف آن اجتناب کنند. برای جلوگیری از عوارض قارچ صدفی وحشی از لمس و برداشت آنها اکیدا خودداری کنید.

 

گردآوری، ترجمه و تحریر از تیم رسانه هاگ
کپی فقط با ذکر منبع مجاز می‌باشد.

برای آگاهی از خواص قارچ خوراکی با هاگ همراه باشید.
4.9/5 - (9 امتیاز)

‫2 دیدگاه ها

    1. سلام سپاس از همراهیتون
      برای کسب اطلاعات راجع به قارچ صدفی به هاگ مارکت مراجعه بفرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *