پرداخت وام برای پرورش قارچ توسط صندوق کارآفرینی امید انجام میشود. به گزارش هاگ از بجنورد، هادی رضا زاده سرپرست صندوق کارآفرینی امید در خراسان شمالی گفت: این صندوق در نیمه نخست امسال 1510 میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی برای مشاغلی مانند پرورش قارچ پرداخت کرد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال هفت برابر شد.
این مسئول اظهارداشت: صندوق کارآفرینی امید در نیمه نخست سال جاری به ۸۳۸ طرح تسهیلات اشتغالزایی پرداخت کرد. در مجموع هر طرح برای ۱.۵ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
میزان پرداخت وام در نیمه نخست امسال، برابر با کل پرداختی سه سال گذشته است. وی در اینباره افزود: پارسال در این بازه زمانی نیز این صندوق به تعداد ۵۹۳ فقره، مبلغ ۲۲۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرد.
تسهیلات این صندوق از محل اشتغال روستایی و عشایری، تبصره ۱۸ و نامه های ریاست جمهوری پرداخت شدهاست. او در این ارتباط تصریح کرد: وام های این صندوق در طرح اشتغال روستایی و عشایری قرض الحسنه و چهار درصد، نامه های ریاست جمهوری قرض الحسنه و تبصره ۱۸، ۱۰ درصد است که مدت بازپرداخت نیز دراز مدت است.
رضازاده بیان کرد: بیشتر این طرحهای تولیدی و اشتغالزا در حوزه گل و گیاه، پوشاک، گردشگری، دامداری، کشاورزی و دانشبنیان است. این طرح ها با دریافت تسهیلات منجر به شغل های پایدار خواهد شد. پرداخت وام برای پرورش قارچ توسط صندوق کارآفرینی امید انجام میشود.
مشاوره متقاضیان وامهای اشتغالزایی
وی بر مشاوره متقاضیان وام های اشتغالزایی نیز تاکید کرد و گفت: ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی و به ویژه دامپروری بدلیل خشکسالی با ریسک مواجه است که بیشتر متقاضیان را به سمت ایجاد طرح های گردشگری، صنایع دستی، پرورش قارچ، بوقلمون و طرح های مشابه هدایت کرده ایم تا شغل پایدار داشته باشند.
سرپرست صندوق کارآفرینی امید در خراسان شمالی بر طرح نهضت احیای طرح های راکد و نیمه فعال نیز اشاره کرد و افزود: در این راستا نیز در سال جاری کمک شد تا ۱۸ طرح نیمه فعال و غیر فعال احیا شوند که با دریافت تسهیلات دوباره به چرخه تولید بازگشتند.
راهنمای ثبت نام تسهیلات بنیاد برکت برای اشتغالزایی
اشتغالزایی ۱۸۹۲ نفر روستایی با پرداخت وام برای پرورش قارچ
رضازاده بر ایجاد صندوقهای خرد روستایی و عشایری نیز تاکید کرد. او در اینباره گفت: در این طرح ۱۰ تا ۱۵ نفر از بانوان تنها با ارایه یک فقره سفته می توانند از تسهیلات اشتغالزایی در بخش مشاغل خانگی استفاده کنند.
وی عنوان کرد: رسالت صندوق کارآفرینی خراسان شمالی در سال جاری حمایت از طرحهای خُرد و کوچک روستایی و طرحهای دانشبنیان است. ما با استفاده از ظرفیتهای مالی تبصره ۱۸ قانون بودجه و انعقاد تفاهمنامه با دستگاههای اجرایی بدنبال کاهش فقر و ایجاد اشتغال مولد در استان هستیم.
رضا زاده افزود: از زمان اجرای طرح اشتغال روستایی و عشایری در سال 97 تاکنون 1182 فقره به مبلغ 1180 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شدهاست. با انجام این کارها برای 1892 نفر اشتغال ایجاد شدهاست.
وی گفت: از زمان اجرای طرح تبصره ۱۸ نیز تاکنون تعداد ۵۰۴ فقره به مبلغ 1200 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شدهاست. با پرداخت وام برای پرورش قارچ و این طرحها برای ۹۰۵ نفر اشتغال ایجاد شدهاست.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد روستایی هستند و بیشترین اشتغال استان مربوط به حوزه کشاورزی است.
اخبار اقتصادی صنعت قارچ را در هاگ بخوانید.