سازمان نظام مهندسی
تمامی جوامع برای بهرهمندی از تخصص و دانش کارشناسان علوم و فنون مختلف نیاز به سازماندهی و رویکردی نظاممند دارند.
سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی همچون دیگر نظامهای موجود در کشور، نهادی صنفی- تخصصی است که رسالت سازماندهی دانشآموختگان کشاورزی و منابع طبیعی را به منظور استفاده حداکثری و صحیح از علوم و فنون مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در فعالیتهای کشاورزی بر عهده دارد. این نهاد، به استناد قانون تأسیس خود، دارای سازمانهای استانی است که با مشارکت و عضویت مهندسان کشاورزی و منابع طبیعی تشکیل شدهاند.
معرفی سازمان نظام مهندسی
به عبارت دیگر، سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی یک تشکل صنفی و تخصصی از اساتید، دانش آموختگان و کارشناسان بخش کشاورزی و منابع طبیعی است که وظیفه طراحی فرایند توسعه پایدار بخش کشاورزی و منابع طبیعی را با تکیه بر تولید دانش بومی و الگوی رشد و پیشرفت در این بخش بر عهده دارد.
قانون سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران، در ۳ تیرماه ۱۳۸۰ خورشیدی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، و در ۱۳ تیرماه ۱۳۸۰ با تأیید شورای نگهبان قانون اساسی رسمیت یافت.
آغاز به کار سازمان
این قانون در ۱۹ تیرماه همان سال جهت اجرا به ریاست قوه مجریه (سید محمد خاتمی) ابلاغ گردید و در ۲۵ تیرماه سال ۱۳۸۰ توسط ریاست قوه مجریه به وزارت جهاد کشاورزی که طبق مفاد این قانون، مسئولیت راهاندازی سازمان مذکور را بر عهده داشت، به طور رسمی ارجاع شد. سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در ۲۳ مرداد ماه سال ۱۳۸۰ با برگزاری نخستین جلسه شورای مرکزی به طور رسمی شروع به کار کرد.
وظایف سازمان نظام مهندسی
۱- تهیه بودجه و برنامه و طرحهای خاص.
۲- اجرای دستورالعملهای مربوط به مقررات اداری- مالی و تشکیلاتی و کلیه مصوبات شورای مرکزی.
۳- تشکیل کمیتههای تخصصی کشاورزی در استان طبق آیین نامه اجرایی مربوطه که از طرف شورای مرکزی ابلاغ خواهد شد.
۴- اتخاذ تصمیم در مورد چگونگی همکاری با دستگاههای اجرایی استان در زمینه مسائل صنفی و حرفهای در راستای سیاستهای کلی مصوب شورای مرکزی.
۵- همکاری با مراجع قضایی و کانون کارشناسان رسمی دادگستری و اظهار نظر در خصوص صلاحیت اخلاقی و فنی داوطلبین دریافت پروانه کارشناسی در امور کشاورزی و رشتههای مرتبط و قبول داوری در اختلافاتی که دارای ماهیت فنی است.
صدور پروانه های کسب
۶- تصمیم گیری و صدور پروانه به امور مشاورهای و خدمات مهندسی کشاورزی برای اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط و نظارت بر حسن انجام کار آنها.
۷- ارتقای دانش فنی و کیفیت کار مهندسان و شاغلان در بخش کشاورزی از طریق ایجاد شبکههای اطلاع رسانی و پایگاههای علمی و فنی و آموزشی و انتشارات به منظور رشد و اعتلای حرفههای مهندسی کشاورزی و مشاغل مرتبط با آن.
۸- همکاری با مراجع مسئول به منظور بالا بردن کمیت و کیفیت تولید و افزایش بهرهوری از منابع پایه و حفظ محیط زیست و فراهم آوردن زمینههای مشارکت اعضاء در نظارت بر تولید، سرمایه گذاری و اجرای طرحها و پروژههای کشاورزی.
۹- دفاع از حقوق اجتماعی و حیثیت حرفهای اعضاء و تشویق و حمایت از فعالیتهای با ارزش و برگزاری مسابقات حرفهای و تخصصی بین آنها.
۱۰- تنظیم روابط بین صاحبان حرفههای مهندسی کشاورزی و کارفرمایان و بهرهبرداران و کمک به مراجع مسئول بخش در زمینه ارجاع کار مناسب به افراد صاحب صلاحیت و جلوگیری از مداخله اشخاص فاقد صلاحیت در امور فنی.
آموزش تخصصی
۱۱- کمک به آموزش و ترویج اصول صحیح مهندسی کشاورزی و همکاری با وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تدوین، اجرا، و کنترل شاخصهای تولید و فرآوری محصولات کشاورزی در زمینه تدوین، اجرا و کنترل شاخصهای تولید و فرآوری محصولات کشاورزی و رعایت استانداردها و معیار در سرمایه گذاری و تولید محصولات کشاورزی.
۱۲- همکاری با مراجع استان در هنگام بروز سوانح و بلایای طبیعی و خشکسالی.
۱۳- همکاری با مراکز تحقیقاتی، علمی، آموزشی مربوط به کشاورزی.
در این بخش، رسانه تخصصی هاگ تلاش کرده است تا با انتشار اخبار مربوط به نظام مهندسی کشاورزی کشور در حوزه قارچ به صورت منسجم و یکپارچه، یاری دهنده شما پرورش دهندگان عزیز باشد. اخبار صنعت قارچ را با ما پیگیری کنید.
- 1
- 2