ممنوعیت مجیک ماشروم در کدام کشورها است؟
استفاده از قارچ جادویی، در بسیاری از کشورها غیرمجاز(جرم ماشروم) است. اما با این وجود برخی کشورها از ممنوعیت مجیک ماشروم تبعیت نکرده و خرید و فروش آن به دلیل فواید در پزشکی با شرایط محدود مجاز است.
حتی مناطق محدودی هم هستند که هیچ منعی برای کشت، پرورش و عرضه آن ندارند. به طور کلی این نوع قارچ نسبت به روانگردانهای دیگر پتانسیل سوء مصرف کمتری دارد. به همین دلیل حتی گاه برای ترک مواد مخدر دیگر نیز از آن استفاده میشود.
در کل سازمان ملل در عرصه بینالملل، در حوزه داد و ستد قارچ سیلوسایبین، وارد عمل نشده است. به همین دلیل مشکلی برای تجارت آن در قانون بینالملل وجود ندارد.
وضعیت قانونی قارچ جادویی (سیلوسایبین یا مجیک ماشروم)
کنوانسیون سازمان ملل متحد در سال 1971 این قارچ را در لیست مواد روانگردان قرار داد. به همین دلیل بسیاری از کشورها هم آن را در حوزه مواد توهمزا دستهبندی کرده و استعمال آن را ممنوع نمودهاند.
بعضی از کشورها هم حتی ملیسیوم و هاگ آن را نیز جزو ممنوعات قرار دادند. هر چند کشورهایی پرورش آن را به عنوان یک ماده اولیه برای مصارف پزشکی مجاز دانستهاند.
جرم ماشروم در ایران
به هر حال ایران جزو کشورهایی است که از تولید تا توزیع آن جرم تلقی شده و ممنوعیت انواع مجیک ماشروم را به عنوان یک ماده روانگردان به جدّ پیگیری میکند. هرچند که در سطح شهرهای مختلف استفاده از آن به صورت غیرقانونی رایج بوده و تورهای تفریحی مختلفی بر پایه استعمال آن وجود دارد.