خواص قارچ خوراکی، فواید قارچ و ارزش غذایی انواع قارچ ها

چه غذاهایی برای مبتلایان به نقرس مناسب است؟

قارچ و نقرس درمان و بیماری. نقرس، داء‌المفاصل یا بیماری ثروتمندان نوعی بیماری است که در اثر افزایش مداوم میزان اسید اوریک بدن به وجود می‌آید و سبب علائمی از جمله تورم، حملات التهاب، آرتروز حاد، داغ شدن و قرمزیِ مفاصل بدن و یا توفوس و سنگ کلیه می‌شود.

ورم مفاصل همراه با سوزش، التهاب و قرمزی معمولاً از ویژگی‌های آن است. مفصل متاتارسوفالانژیال در ابتدای شست پا متداول‌ترین ناحیه ابتلا به این بیماری است. با این حال، این بیماری می‌تواند در قالب توفوس، سنگ کلیه، یا نفروپاتی اسید اوریک نیز ظاهر شود. عامل این بیماری افزایش میزان اسید اوریک در خون است و اسید اوریک باعث ایجاد کریستال می‌شود، و کریستال‌ها در مفاصل، تاندون‌ها و بافت‌های اطراف رسوب می‌کند. در صورت مشاهده این کریستال‌های خاص در مایع مفصلی، از ابتلا به این بیماری اطمینان حاصل می‌شود.

مواد غذایی که دارای کمتر از ۱۰۰ میلی گرم پورین در هر ۱۰۰ گرم ماده هستند؛ به عنوان غذای کم پورین شناخته می شوند. مصرف غذاهای کم پورین برای بیماران نقرس مناسب است.

غذاهایی که بیماران نقرس باید در رژیم غذایی خود قرار دهند عبارتند از:

آجیل ها: همه ی مغزها و دانه ها مقدار پورین کمی دارند.

نوشیدنی ها: در صورت مصرف به اندازه ی چای سبز، چای سیاه و قهوه می توان علائم نقرس را کاهش داد.

 غلات کامل: برنج قهوه ای، جو دوسر و به طور کلی غلات سبوس دار و کامل می توانند از حملات نقرس پیشگیری کند.

روغن گیاهی: روغن های گیاهی شامل کلزا، نارگیل، تخم کتان، زیتون و کانولا می توانند علائم نقرس را کاهش دهد.

حبوبات: انواع حبوبات شامل عدس، لوبیا، سویا و… دارای پروتئین گیاهی هستند که می توانند برای بیماران نقرس مفید باشد. (در صورتی که مقدار اسید اوریک بدن بیمار بالا است و درد شدید وجود دارد مصرف حبوبات باید متوقف شود.)

 گیاهان و ادویه ها: مقدار پورین در این مواد بسیار کم است و مصرف آنها در کنترل مقدار اسید اوریک موثر است، بنابراین این مواد می توانند به کاهش خشکی مفاصل کمک کنند.

لبنیات: لبنایتی که مقدار چربی کمتری دارند منبع خوبی از پروتئین محسوب می شوند و می توانند فرد را از ابتلا به نقرس محافظت کنند.

 سبزیجات و قارچ: قارچ ها و همه سبزیجات از جمله سیب زمینی، نخود، بادمجان و سبزیجات برگدار تیره رنگ، برای بیماری نقرس مفید هستند زیرا مقدار پورین کمی دارند، بنابراین می توانند از حملات نقرس جلوگیری کنند و درد مفاصل را کاهش دهند.

میوه: همه میوه ها برای نقرس مفید هستند؛ برای مثال گیلاس می تواند سطح اسیداوریک را کاهش دهد و درد بیماران مبتلا را تا حد زیادی کاهش دهد.

 ویتامین سی: این نوع ویتامین می تواند اسید اوریک را کاهش دهد. بیمار می تواند از پزشک درخواست کند برای کاهش علائم و حملات نقرس؛ مکمل ویتامین سی با دوز ۵۰۰ میلی گرم را برای او تجویز کند.

خواص قارچ را در هاگ بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *