دانستنی‌ها درباره قارچ

کشف رادیواکتیو در قارچ گردشگر چرنوبیل

می‌توان از قارچ‌ها برای پاک‌سازی مناطق مخدوش به ضایعات رادیواکتیو استفاده‌کرد. خاک در مناطق صنعتی در طیف وسیعی آلوده به ترکیباتی مثل نفت، فلزات سنگین، PCB (بیفنول‌های پلی کلر) و حتی ضایعات رادیواکتیو هستند. قارچ‌هایی که در محیط‌های مورد آلودگی رشد می‌کنند می‌توانند سموم را در بافت‌های خود جذب کنند و درنتیجه قارچ‌هایی که در این مناطق رشد می‌کنند نباید میل و مصرف شوند. کشف رادیواکتیو در قارچ از یک گردشگر موجب تعجب ماموران شد.

کشف رادیواکتیو در قارچ توسط نیروهای امنیتی فرودگاه

یک گردشگر در چرنوبیل، شهری در حدود ۶۰ مایلی چرنوبیل که در آنجا حادثه هسته‌ای رخ داد، با یک شیشه ترشی قارچ‌ به ایالات‌ متحده آمریکا برگشت که در این مسیر بازگشت مأموران گمرک حین چک کردن چمدان‌ها با آلارم این دستگاه مواجه شدند. که این مأموران پس از بررسی‌های انجام‌شده دریافتند که ظرف حاوی‌ترشی قارچ دارای مواد رادیواکتیو است.

همچنین تعدادی از قارچ‌ها هم می‌تواند در سم‌ زدایی محیط‌های مخدوش کمک کند و باعث زیست بومی‌ سازی آن منطقه شوند. برای این کار قارچ‌های پوسیدگی سفید و قارچ‌های پوسیدگی قهوه‌ای بیشترین کاربرد را دارند. قارچ‌ها کاندیدهای خوبی برای پاک سازی زباله‌های سمی هستند و مورد توجه دانشمندان و سازمان‌های دولتی قرار گرفته‌اند.

خواص قارچ برای محیط زیست

تجمع زیستی محل‌های زباله سمی بسیار جذاب است زیرا باعث می‌شود آن خاک در همان محل مورد استفاده قرار گیرد. آلودگی خاک‌ها نیازی به دفع ندارد و هزینه‌های بالای حمل‌ و نقل و منابع هم از بین می‌رود. زیرا از آنجا که این قارچ‌ها می‌توانند هیدروکربن‌‌های متراکم را به ترکیبات عنصری کاهش دهند، این ترکیبات هیچ خطری برای محیط‌ زیست ندارند. در واقع، این آلاینده‌های سابق حتی می‌توانند “کود” تلقی شوند، بلکه به‌جای آسیب رساندن به پایه تغذیه‌ای خاک، به‌عنوان کود کمک می‌کنند.

این گروه ممکن است پاسخ بسیاری از مشکلات زباله‌های سمی را حل کند. قارچ‌های حاصل از ضایعات سمی نباید میل و مصرف شوند، زیرا سموم فلزی سنگین باقیمانده ممکن است درون قارچ‌ها متمرکز شوند.

دانستنی‌ها درباره قارچ را در هاگ بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه