توليد كمپوست بذر قارچ در قزوين

حرکت در محور اقتصاد مقاومتی با در نظر گرفتن به ظرفیتهای موجود کشور تنها راه پیشرفت میهن اسلامی در حوزه اقتصاد بهحساب میآید، در همین راستا به همت تعدادی از فعالان بخشی خصوصی طرحهایی در حال اجراست که میتوان آنها را مصداق عینی حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی دانست.
توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری
ازآنجاکه درونزایی و برونگرایی از مهمترین شاخصههای اقتصاد مقاومتی به شمار میآیند، بارها در رهنمودهای مقام معظم رهبری به آنها اشاره شده است که توجه به این ۲ شاخصه مهم را بهوضوح در تولید کمپوست و بذر قارچ از کلش، کود مرغی، سنگ گچ و بذر میتوان مشاهده کرد.
موضوع استفاده از پسماندهای طبیعی که عوامل تهدیدزای محیطزیست به شمار میروند و تبدیل آنها به بذر قارچ و صادرات، هماکنون در استان قزوین توسط بخش خصوصی به مرحله اجرا درآمده این به معنی بهرهبرداری از تمامی ظرفیتها و بهعبارتدیگر همان درونزایی و برونگرایی است.
رتبه ۱ در تولید و کشت قارچ خوراکی از کمپوست
جالب است بدانید استان قزوین رتبه نخست کشور درزمینه تولید و کشت قارچ خوراکی از کمپوست را دارد. مسئول واحدهای گلخانه و قارچ سازمان جهاد کشاورزی قزوین درباره فعالیتهای واحدهای تولیدی این استان گفت: ۹ واحد تولید کمپوست با ظرفیت اسمی تولید ۳۴۲ هزار تن بذر قارچ در استان مستقر هستند که بیشتر این واحدها در شهرستان آبیک فعالیت میکنند.
محسن پرهام راد در ادامه توضیحات خود ضمن اشاره به تولید بذر قارچ از این واحدها، در همین خصوص اضافه کرد: پنج واحد از این ۹ واحد درزمینه کشت قارچ خوراکی از کمپوست فعال هستند و میزان تولید آنها در سال چهار میلیون و ۹۷۴ هزار لیتر است.
میزان سرمایهگذاری انجامشده
این مدیر درباره میزان سرمایهگذاری این واحدها توضیح داد: برای هر ۱۰ هزار تن تولید کمپوست حدود چهار تا پنج میلیارد تومان سرمایهگذاری در این واحدها صورت گرفته و در کل این واحدها برای ۶۸۰ نفر اشتغالزایی داشتهاند.
وی در تکمیل سخنان خود ضمن اشاره به فواید کمپوست، این نکته را یادآور شد: این نوع از کمپوست ها که از مواد طبیعی شامل کاه، کلش، کود مرغی و سنگ گچ تهیه میشوند فواید زیادی و به لحاظ شوری بالا بعد از شستوشو قابلیت استفاده در باغها را بهعنوان کود خواهند داشت.
فعالیت واحدهای کمپوست سازی، کمک به محیطزیست
مدیر گروه یکی از شرکتهای تولید کمپوست بذر قارچ در استان قزوین در خصوص موارد ذکرشده عنوان کرد: در واحدهای کمپوستسازی از کودهای مرغی گوشتی واحدهای مرغداری استفاده میشود که پس از پاستوریزهکردن بهعنوان عالیترین کود برای تولید قارچ استفاده میشود و محیطزیست را نیز تهدید نمیکند.
مهدی رجبی در توضیحات خود با اشاره به اهمیت حفظ محیطزیست، به مزیتهای زیستمحیطی استفاده از این روش برای تهیه بذر قارچ اشاره کرد و اضافه کرد: با فعالیت واحدهای کمپوستسازی به دلیل خرید کلش و کاه گندم از کشاورزان، دیگر شاهد سوزاندن کاه و کلش در مزارع نیستیم که خدمت بزرگی به محیطزیست محسوب میشود.
این تولیدکننده در بیانات خود ضمن اشاره به تولید بذر قارچ در شرکتهای کشت و صنعت زیرمجموعه خود در شهرستان آبیک، تصریح کرد: این واحدها پنجمین شرکت در دنیا درزمینه تولید بذر قارچ است و با دانش فنی و کیفیت عالی محصولات تولیدشده قابلیت رقابت با کشورهای مطرح تولیدکننده بذر دنیا را دارد.
صادرات بذر قارچ از قزوین به خارج از کشور
این مدیر در خصوص گسترش فعالیتهای شرکت، گفت: اکنون استان قزوین در بذر قارچ تولیدشده از کمپوست به کشورهای مختلف صادرات دارد و امیدواریم با دستیابی به هفت میلیون لیتر تولید بذر قارچ صادرات خود را افزایش داده و به همه کشورهای همسایه صادرات داشته باشیم چون هزینه حملونقل این محصول از اروپا به خاورمیانه بسیار بالا است.
رجبی همچنین روند پیشرفت شرکت را اینگونه تشریح کرد: در سال ۹۱ ظرفیت تولید خود را به ۲ برابر رساندیم و اکنون ۲۳ درصد کشور در دست استان قزوین است و از ۴۸۰ هزار تن محصول در سال بیش از ۱۰۰ هزار تن توسط استان تولید میشود.
رجبی در ادامه، با اشاره به برنامههای پیش رو، افزود: ۴۷۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری در این صنعت در استان انجام دادهایم و برای طرح توسعه نیز به ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که برای دریافت ۲۰۰ میلیارد آن از طریق صندوق ملی اقدام کردهایم.