ساختمان کارخانه پرورش قارچ

ساختمان پرورش قارچ، بسیار متنوع و متغیر است اما همه این اشکال بایستی این امکان را به تولید کننده بدهد
که شرایط محیطی لازم برای پرورش قارچ را ایجاد و به خوبی آن را کنترل کند.
به گزارش خبرگزاری هاگ ، تقریباً هر نوع ساختمان قابل تصوری از معدن گرفته تا تونل مترو و راه آهن را میتوان برای تولید قارچ مورد استفاده قرار داد.
مهمترین نکاتی که در احداث بنا باید مد نظر داشت، عبارت است از:
– عایق بندی مناسب
– سیستم گرمایشی و سرمایشی قدرتمند
– توانایی نظافت کامل و ظرفیت مقاومت به کوک آوت سالن پس از اتمام برداشت، بدون اینکه اثر مخربی روی بنا داشته باشد.
بهصورت سنتی، معمولترین تشکیلاتی که در آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد؛ سالنهای استاندارد ساخته شده از سیمان یا بلوکهای سیمانی است که در آن از چارچوبهای چوبی به عنوان قفسه استفاده میشود. هر چارچوب از شش قفسه تشکیل میشود. کف قفسهها قابل جدا شدن است تا بتوان آنها را برداشت و رشد میسلیوم را در داخل کمپوست مشاهده کرد.
روش پر کردن بسترها
بسترها از بالای سالن، پر میشوند و به محض اینکه یک لایه پر شد لایه دیگر در محل پر شدن قرار گرفته و شروع به پر شدن میکند. فضای تولید را میتوان با احداث دو سالن در کنار هم و دوقلو کردن آنها افزایش داد؛ به این روش، سیستم دوقلوی آمریکایی اطلاق میشود.
استفاده از تونلهای پلاستیکی عایق کاری شده در بسیاری از کشورهای دنیا رو به روز در حال بیشتر شدن است و نه تنها به عنوان سالنهای پرورش مورد استفاده قرار میگیرد همچنین برای فرآوری کمپوست فاز دوم نیز استفاده میشود. هزینه ساخت بنا با این روش پایین است و نیازهای مختلف تولید را میتوان با آن، برآورده کرد. ساختمان پرورش قارچ به سیستم هلندی، شبیه ساختار کارخانجات است و اغلب موارد از پانل های پوششی داده شده یا آلومینیوم استفاده میشود.
در مورد سیستمهایی که صرفاً برای تولید قارچ طراحی میشوند بایستی از پیش به مدیریت آفات و بیماریها و به حداقل رساندن کار بین سالنها توجه کرد. اما در اغلب موارد، مزارع و مکانهای سرپوشیده دیگری که به واحد تولید قارچ خوراکی تغییر کاربری داده میشوند؛ محدودیتهای زیادی برای تولید قارچ وجود دارد.