سیستم پرورش قارچ به روش کیسه ای و Deep Trough
یکی از روش های پرورش قارچ، روش کیسه ای و Deep Trough، ابداع جدیدی در سیستم تولید محصولات کشاورزی به روش گلخانهای است که محبوبیت آن روز به روز در حال افزایش است. در این روش برای بستر رویش از کیسههای پلاستیکی استفاده میکنند.
کیسههای پلاستیکی از نظر ارتفاع و قطر دارای انواع مختلفی بوده و دارای 2%- ۱% متر مربع فضای کشت هستند. این کیسهها بطور معمول با مقدار ۲۰ کیلوگرم کمپوست اسپانزنی شده فاز دوم یا کمپوست اسپانران شده فاز سوم پر میشوند. این نوع سیستم پرورش قارچ خوراکی در کشور ایرلند به دلیل ساختار اجتماعی مبتنی بر کشاورزی و کمپوستسازی تجاری بسیار موفق است. بطوریکه یک صنعت بسیار موفق را در این کشور تشکیل دادهاست.
پرورش قارچ به روش کیسه ای
سیستم پرورش قارچ به روش کیسه ای یک ابداع جدید در سیستم تولید که محبوبیت آن روز به روز در حال افزایش است. استفاده از کمپوست فاز دوم و سوم است که بهصورت کمپوست بلوک (حدود ۲۰ کیلوگرم) پرس و فشرده شده و در داخل پلاستیک پیچیده میشود. این کمپوست بلوک، سپس در داخل جعبه یا داخل قفسهها در کنار هم قرار میگیرند. یا بهصورت یک سیستم مشخصی که دارای دو، سه یا چهار طبقه است مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
پس از اینکه اسپان بهصورت کامل کمپوست را کلونیزه کرد، پلاستیک از روی کمپوست بلوک برداشته میشود و خاک دهی میکنند. یعنی سطح کمپوست را با خاک پوششی میپوشانند. در هر دو سیستم کیسهای و بلوکی، فرایند برداشت محصول بهصورت کامل از مرحله دوم کمپوستسازی جدا است به همین دلیل در این سیستم، شیوع آفات و بیماری کاهش مییابد.
سیستم پرورش قارچ به روش Deep Trough
در این سیستم، پاستوریزه کردن کمپوست، اسپانران و برداشت قارچ بصورت فله انجام میشود. در این سیستم، همانند تونل پاستوریزه فله، هوا از کف به داخل توده کمپوست تزریق یا از بالای تونل، عمل مکش هوا انجام میشود. این سیستم برای فرآوری کمپوست در مقادیر پایین بسیار مناسب بوده و برای تولیدکنندگان کوچک توجیه دارد. همچنین برای مدیریت آن به حداقل تجهیزات نیاز است. اما در عین حال بسیار پیچیده و راهاندازی آن دشوار است.