صادرات ۴۵۰ هزار تن محصول کشاورزی دزفول
۱۰ واحد صادراتی در شهرستان دزفول فعال است
صادرات ۴۵۰ هزار تن محصول کشاورزی دزفول، پیشبینی میشود از مهرماه سال جاری تا شهریور سال آینده ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات زراعی و باغی در سال زراعی جاری در دزفول تولید و به کشورهای خارجی صادر شود.
به گزارش خبرگزاری هاگ- احمد زارعی افزود: مقدار قابلتوجهی از محصولات کشاورزی دزفول شامل انواع سبزی و صیفی، قارچ خوراکی و علوفه
فیلاژ شده هرسا به کشورهای مختلف صادر میشود.
وی با اشاره به صادرات محصولات تولیدی دزفول به کشورهای همسایه، حوزه خلیجفارس، عراق، آذربایجان و روسیه گفت: شوید، کرفس، جعفری، انواع کلم، سیر، پیاز، هویج، گوجهفرنگی، کاهو، قارچ خوراکی، مرکبات و علوفه مهمترین اقلام صادراتی شهرستان دزفول به کشورهای هدف است.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول با اشاره به صادرات ۴۵۰ هزار تن محصول کشاورزی دزفول و صادرات گل و گیاه از این شهرستان به خارج از کشور افزود: در حال حاضر ۱۰ واحد صادراتی در شهرستان دزفول فعال است که پیشبینی میشود این واحدها تا ۱۷ واحد نیز برسند.
نیازهای ضروروی دزفول
وی بابیان اینکه سالانه افزون بر ۲٬۰۰۰٬۰۰۰ تن انواع محصولات زراعی و باغی در شهرستان دزفول تولید میشود، گفت: راهاندازی پایانه صادراتی، آزمایشگاه کنترل کیفیت و سنجش باقیمانده مواد شیمیایی، تولید انواع محصولات ارگانیک و سالم و تأمین اعتبار برای تحقیق، پژوهش و بازرگانی محصولات کشاورزی دزفول ضروری است.
زارعی افزود: نبود تضمین و اطمینان از پرداخت وجود یکی از موانع صادرات در شهرستان دزفول میباشد که برای رفع این مشکل پیگیریهایی انجام شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به راهاندازی گمرک، وجود پست قرنطینه و اداره استاندارد در شهرستان دزفول از صادرکنندگان و تولیدکنندگان تقاضا میشود از مجاری شهرستان اقدام به صادر کردن محصولات تولیدی خود کنند.
باوجود ایجاد زیرساختهای لازم در شهرستان دزفول هنوز هم برخی از صادرکنندگان از طریق مرزهای آستارا و چذابه اقدام به صادرات میکنند. خام فروشی محصولات کشاورزی دزفول باوجود هزینههای بالای کاشت، داشت و برداشت باعث شده از هر کشت سود ناچیزی نصیب کشاورزان شود.
صادرات ۷۰ هزار تن سبزی، قارچ و صیفی به کشورهای حوزه اوراسیا
احمد زارعی مدیر جهاد کشاورزی دزفول، از صادرات ۷۰ هزار تن قارچ، سبزی و صیفی از طریق واحدهای قرنطینه گیاهی این شهرستان به مقصد کشورهای حوزه اوراسیا خبر داد و گفت: در حال حاضر برخی محصولات نیز در حال صادر شدن هستند.
احمد زارعی با بیان اینکه در حال حاضر برخی محصولات کشاورزی شهرستان در حال صادر شدن هستند، اظهار کرد: در فصل زراعی جاری یعنی از دی ماه تاکنون و با آغاز برداشت سبزی و صیفی، حدود ۷۰ هزار تن محصول سبزی و صیفی از طریق واحد قرنطینه گیاهی این شهرستان تحت نظارت کارشناسان قرنطینه، تایید و پلمپ شد و سپس به مقاصد کشورهای حوزه اوراسیا صادر شدند.
وی با اشاره به اینکه صادرات امسال نسبتا خوب بوده است، افزود: ۱۰ تا ۱۱ نوع محصول از طریق قرنطینه گیاهی این شهرستان صادر شده است که شامل انواع قارچ، سبزیجات برگی، کلم، کاهو، کرفس، گشنیز، شوید و محصولات مختلف حتی خرما میشود.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول با بیان اینکه کل میزان تولیدات کشاورزی شهرستان بیش از ۳ میلیون تن است که شامل محصولات زراعی، باغی و دامی میشوند، گفت: برای تامین نیاز داخلی، محصولاتی که مصرف داخلی دارند شامل گندم، ذرت، چغندرقند و غیره صادر نمیشوند اما محصولات دیگری شامل انواع قارچ گیاهی، سبزی، صیفی، گل و گیاهان زینتی در شهرستان تولید میشود که بخش عمده صادرات شهرستان را به خود اختصاص میدهند.
زارعی با اشاره به ظرفیت بالای صادرات سبزی و صیفی در شهرستان با توجه به حجم تولید اظهار کرد: حدود یک میلیون تن سبزی و صیفی در شهرستان تولید میشود که برای بخش عمدهای از آن در حوزه صادرات میتوان برنامهریزی خوبی کرد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر برنامهریزیهایی برای توسعه صادرات محصولات در حال انجام است، عنوان کرد: سازمان غذا و دارو در حال تجویز گواهی بهداشتی است چون برای صادرات بعضی محصولات گواهی پزشکی لازم است و این گواهی باید از طریق سازمان غذا و دارو و علوم پزشکی صادر شود.
زارعی ادامه داد: زیرساختهای موردنیاز شهرستان برای توسعه صادرات مثل تمدید واحدهای قرنطینه گیاهی، گمرک و مرزهای هوایی از طریق مجراهای قانونی در حال پیگیری هستند و در زمینه حمل و نقل نیز برنامه ریزیهای خوبی شده است اما در بحث کیفیت صادرات، باید کیفیت محصولات منطبق بر نیاز و استانداردهای بازارهای کشور مقصد و بر اساس سفارشات بازار هدف باشد.
وی با اشاره به مشکلات و موانعی که برای توسعه صادرات وجود دارد، تصریح کرد: در حوزه هماهنگی بین گمرک و واحد قرنطینه و تجار و افرادی که در کار صادرات هستند، مشکلاتی وجود دارد. بخصوص بازرگانان و صادرکنندگان ما باید بروز باشند و اطلاعات کافی از بازارهای هدف داشته باشند تا بتوانند مقدمات کار را انجام دهند و محصول خود را بر اساس سفارشی که هست، تهیه کنند.
زارعی افزود: چون گاها پیش میآید محصولی باید ضد عفونی شود و یا گواهی سلامت داشته باشد و اینها مواردی هستند که باید در زمان کاشت و داشت محصول رعایت شوند تا پس از برداشت، در فرآیند صادرات آن محصول دچار مشکل نشویم .
مدیر جهاد کشاورزی دزفول افزود: به طور کلی شهرستان ۴۷ نوع محصول تولید میکند که شامل گندم، غلات، روغن، انواع سبزیجات، صیفیجات، انواع گل و گیاه زینتی، گیاهان علوفهای میشود. در حوضه دام، مرغداری، شیلات، محصولات باغی و مرکبات نیز تولیدات داریم.(۲۷ فروردین ۱۴۰۱)