انواع قارچ سمی و نحوه تشخیص
قارچ شبکهای احمق بسیار خطرناک است!
قارچ شبکهای احمق که با نامهای علمی Cortinarius rubens و Cortinarius armillatus نیز شناخته میشود، نوعی قارچ سمی بسیار خطرناک است که در جنگلهای مناطق معتدل در سراسر جهان یافت میشود. این قارچ به دلیل سموم قوی که دارد میتواند باعث نارسایی کلیه و مرگ شود.
فهرست مطلب
نمایش
آرایه شناسی
- فرمانرو: Fungi
- بخش: Basidiomycota
- دسته: Agaricomycetes
- رده: Agaricales
- تیره: Cortinariaceae
- جنس:Cortinarius
- گونه: C. orellanus
- نام علمی: Cortinarius orellanus
- مترادف: Cortinarius rutilans Quél.
Dermocybe orellana (Fr.) Ricken
مشخصات قارچ شبکهای احمق:
- کلاهک:کلاهک این قارچ معمولاً بین 5 تا 15 سانتیمتر عرض دارد و به رنگ قهوهای مایل به قرمز یا نارنجی است. در مرکز کلاهک اغلب برآمدگی نوک تیزی وجود دارد و سطح آن با تارهای عنکبوتی سفید یا قهوهای پوشیده شده است.
- ساقه: ساقه این قارچ 3 تا 10 سانتیمتر طول و 1 تا 2 سانتیمتر ضخامت دارد و به رنگ سفید یا قهوهای است. ساقه قارچ شبکهای احمق در قاعده ضخیمتر میشود و حلقهای از تارهای عنکبوتی در قسمت بالایی آن وجود دارد.
- تیغهها: تیغههای زیر کلاهک این قارچ به رنگ قهوهای مایل به قرمز یا نارنجی هستند و از ساقه جدا میشوند. لبه تیغهها دندانهدار است.
- بو: بوی این قارچ شبیه به میوه است.
قارچ شبکهای احمق که به زبان نروژی Butt giftslørsopp خوانده می شود. مانند کلاهک شبکهای، کشنده است اما کلاهک گردی دارد. این نوعی قارچ نادر است، که در جنگلهای برگ ریز رشد میکند.
تصاویر قارچ شبکه ای احمق
برداشت قارچ های سمی اکوسیستم طبیعت را دچار اختلال خواهد کرد. از برداشت قارچ های خودرو و جنگلی برای حفظ محیط زیست اکیداً خودداری فرمایید. هاگ دوستدار طبیعت.