نقش دما در مراحل مختلف تولید قارچ دکمه ای
نقش دما در پرورش قارچ دکمه ای
قارچ خوراکی دکمه ای همانند سایر موجودات زنده برای بهترین رشد کمی و کیفی سلولهای خود به دمایی معین در هریک از مراحل مختلف تولید نیاز دارد و بدیهی است که با فاصله گرفتن از این اپتیمم دماها، آسیب های گوناگونی به کیفیت و کمیت محصول تولیدی وارد میشود.
برای اطلاع از دامنه دماهای مختلف قارچ دکمه ای در مراحل مختلف تولید به جدول ذیل توجه فرمایید.
درجه حرارتهای بیانشده در این جدول بهترین شرایط دمایی را برای رشد قارچ و میسیلیوم آن در مراحل مختلف مهیا میکنند.
نقش کاهش دما بر حفظ کیفیت محصول برداشتی و طول عمر آن پس از برداشت
پس از برداشت قارچ، بلافاصله محصول به سردخانهای با دمای 2-4 درجه سانتگراد منتقل و به مدت 12-17 ساعت در آن نگهداری میشود. به این عمل “سردخانهگذاری” میگوییم. هدف از این کار کاهش میزان فعالیت سلولی و آنزیمی کلاهک قارچ برداشتی، افزایش طول عمر قارچ و حفظ کیفیت محصول برداشتی است. با این روش، قارچهایی صادراتی یا محصولات انتقالی به بازارهای دوردست، سالم و باکیفیت به مقصد خواهند رسید.
نقش دما در ضد عفونی سالن های پرورش قارچ
یکی از روشهای ضدعفونی سالنها قبل از کشت دوره جدید، فرایند کوکات COOK Out است. در این مدت تمام ارگانهای بیماریزا و آفات در سالن پیش از تخلیه از بین خواهند رفت. این روش از روشهای مناسب برای پاکسازی آلودگیها در خلل و فرج دیوارها، قفسهها و سالنهای کشت است و تاثیر شگرفی در کاهش و توقف چرخه شیوع بیماری های قارچ و آفات در مزرعه تولیدی دارد.
نقش دما در پاستوریزه خاک پوششی
بمنظور از بین بردن آفات و عوامل بیماریزا در داخل خاک پوششی پیش از مصرف آن توصیه میکنیم خاک پوششی مصرفی را پس از تکمیل فرآیند فرمولاسیون به مدت 6-8 ساعت در دمای 60 درجه سانتیگراد نگهداری کنید. قطعا عدول از این رژیم دمایی آسیبهای جبرانناپذیری به فرآیند پرورش قارچ دکمهای وارد خواهد ساخت.